Menu & Search
Instadiary: Disneyland & een verjaardag

Instadiary: Disneyland & een verjaardag

Gisteren nam Steven mij als verrassing mee naar Disneyland Parijs voor mijn 31ste verjaardag. Hij was zelf nog nooit in mijn favoriete magisch koninkrijk geweest. Ik had hem beloofd rond te gidsen en mijn favoriete plekjes te laten zien. Het Season of the Force is van start gegaan, dus ik dacht de nieuwe Star Tours én Space Mountain te doen met mijn liefste Star Wars nerd, maar (o.a.) die attracties waren gesloten voor groot onderhoud – tijdens Season of the Force, indeedy – dus dat was een major bummer… Ik had hem zo graag het volledige park laten zien en baal dat de eerste keer dat ik het park in de stellingen zie staan juist de eerste keer is dat hij het park überhaupt ziet. Ter compensatie hebben we een Jedi en Darth Vader burger gedeeld. Uiteraard is het park zalig genoeg om ons rot te amuseren in andere attracties, rond te lopen op andere droomplekjes, veel te veel te eten, mee te dansen met de Disney Dreams afsluiter en verliefd onder het vuurwerk te staan blinken met onze vermoeide oogjes. Wat nu in de stellingen staat, wordt binnenkort vast dubbel zo awesome, en dat hebben we dan nog tegoed. (Eigenlijk: mijn 30 in a nutshell.) Die Space Mountain, daar krijg ik hem één van de komende jaren nog wel in. Mijn babe heeft mij aan fantastische dag bezorgd en ik had hem niet beter durven dromen. <3

[icon]brook-icon-pacman[/icon] Wat is jouw favoriete Disneyland ride? (Ben je al in de andere parken geweest?)

Onze itinerary:

vervoer: de wagen zo’n 4u. heen- en 4u. terug.

food: Café Hyperion, Annette’s Diner

De plek die ik ontdekte met Hanne, een paar jaar terug, in het Disney Village, juist buiten de twee parken. Ik nam de vegetarische burger, in feite een stapel gegrilde groetjes met portobello’s in plaats van een broodje en een verrassend lekkere kiwi/wasabi dip. Die middag hadden we namelijk al een burger gegeten bij Café Hyperion (Videopolis) in het park. Ik koos de zwarte Darth Vader burger en ruilde halverwege met Stevie’s Jedi burger want #IWANTITALL, enzo).

attracties:

We startten in het main park met een uitgebreide wandeling over Main Street (looove Main Street!), Phantom Manor, de drakengrot onder het kasteel, wandeling over Adventure Isle om te ontdekken dat Pirates of the Caribbean wordt vernieuwd, Buzz Lightyear Laser Blast (Steven won met meer dan het dubbele van mijn punten, haha), lunch in Videopolis en wenen dat Star Tours én Space Mountain dicht waren, bezoekje aan de Nautilus, switch naar Disney Studio’s voor de Rock ’n Roller Coaster, Crush Coaster, Ratatouille, Slinky Dog, rusten in de Liberty Arcade, mooi afsluiten met de Disney Dreams show. <3

6 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 5 jaar ago

  Zalig, punten scoren noem ik dat ;)

 2. 5 jaar ago

  Nog nooit geweest, erg eh? Lijkt me wel ideaal voor een verjaardag :-D

 3. 5 jaar ago

  @Beautyloves :Inderdaad, eigenlijk gewoon het ideale excuus om snel nog eens terug te gaan. :)

  @ Lys : Danku! <3

  @Dionne : Echt heel leuk! :D

 4. 5 jaar ago

  Aaah! Wat leuk! Ik ben daar nog notie geweest!

 5. 5 jaar ago

  Zo’n lief cadeau van je vriend! Dat kan niet anders dan een magische dag geweest zijn :) gelukkige verjaardag!

 6. 5 jaar ago

  Oh, zalig, zo je verjaardag vieren! Jammer dat er her en der wat onderhoud was, maar bon… reden te meer om nog eens terug te gaan! Al moet ik met enig schaamrood op de wangen wel toegeven dat ik nog nooit in Disneyland Parijs ben geweest – en dat ik uit oude gewoonte ook nog Eurodisney zeg, haha! Oeps.