Menu & Search
Insta Diary & Insta Musings.

Insta Diary & Insta Musings.

snapdiary2

Nog een paar regenachtige dagen en ik zweer dat ik op het eerste vliegtuig stap richting zon. De trick van een beetje parfum (Givenchy Dahlia Noir edt) en felle lipstick (Guerlain Le Rouge Automatique) won’t cut it. Ik heb vitamine D nodig. Misschien ook een dosis vitamine zee. Hoe verliefd ik ook ben op deze stad, een kleine escapade dringt zich op. Ik heb wallen, mijn wallen hebben wallen, mijn huid lijdt onder de koude in die zin dat ze beyond repair, droog en geïrriteerd lijkt. Franchement: ik schrik van mijn eigen selfies. Zelfs mijn date – een hele lieve, beleefde jongen – vroeg of ik “een beetje moe” was. In die optiek zie ik mijzelf genoopt tot drastische maatregelen. Ibiza? De Antillen? Panama? Alle tips en verhuisdozen welkom.

Ondertussen focus ik mij op fijne dingen (de fashionweeks op mijn iPhone-scherm, de kleurrijke Dries Van Noten vitrine onderweg) en leg ik een hydraterend maskertje (tip: Dermalogica Skin Hydrating Masque) terwijl ik mijn mails doorneem. En de on-line Vogue, want de nieuwe Suzy Menkes column over PFW staat on-line.[…]two designer directors have disappeared: Raf Simons at Dior walked out under pressure. At Lanvin, Alber Elbaz was fired. Their replacements have been the so-called “teams”, […] The result is at best a feeling that a pallid version of what came before has been worked over. There may still be a scent of the fashion house. But it will inevitably fade.” (Vogue.fr)

 

diormakeupinstagram

Over Raf en Dior gesproken. Het huis, unfashionably late to the instagram party, heeft sinds gisteren een account voor Dior Make-up. Ik had dat eerlijk gezegd nog nooit opgemerkt (ik heb een lange lijst aan backstage treats , o.a. rechtstreeks via de account van Peter Philips) en besef nu dat bv. ook Chanel dit nog niet heeft. Op dat gebied blijft het door zovelen perfectly curated medium een wild Westen van frauduleuze TomFordCosmetics, OfficialChanelCosmetics, etc… Daarbij stel ik mij vooral de vraag of dat zomaar mag. Wat doet instagram hier aan?

Het blauwe v-tje van verificatie is één ding, het actief verwijderen van frauduleuze accounts is er een ander. Instagram stuurt echter hun kat naar het front wat betreft beide mogelijke oplossingen. Want: “We want the to maintain the best possible experience on Instagram, so spam, fake accounts and other people and posts that don’t follow our Community Guidelines may be removed from Instagram.” Quod non.

Het zelfgetypte woord ‘official’ betekent niets: de hierboven genoemde phony accounts zijn niet serieus te nemen. Maar wat dan met de (officiële, zo blijkt mits beetje uitzoeken elders on the interwebz) account van het populaire budgetmerk Catrice, deze is niet geverifiëerd. De volop florerende instagram-famous merken als ColourPop Cosmetics, LA Splash Cosmetics, Sugarpill, e.a. hebben ook geen verificatie gekregen.

Instagram kiest blijkbaar zelf wie ze verifiëren en waarom. “Right now, only some public figures, celebrities and brands have verified badges. It’s not currently possible to request a verified badge. If your account doesn’t have a verified badge, there are other ways to help let people know that you’re authentic. For example, you can link to your Instagram profile from your official website, Facebook page or Twitter account.” Zoek het zelf uit, quoi. Nou.

Maar bon, ik ga een pot thee zetten en chillen. Misschien alvast de sunnies klaarleggen en de luchtmatras opblazen. #ineedabreak

Save

0 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.