Menu & Search

how-to: watercolor nails

Een snelle manier om extra kleur en textuur te creëren met nagellak? Probeer deze hippie watercolor mani. Nog niet zeker of dit wel hélemaal mijn ding is, maar het was keileuk om te doen. (Gecontroleerd kliederen! YEY!) A quick and easy way to add more color and texture to your mani? Try these hippie chic watercolor nails.

De inspiratie: de kleuren op mijn bureau. Ik besloot het oranje te skippen – ik moest een work-proof naildo – en voor een toned down waterverfjes-versie te gaan van het roze dat ik al op mijn nagels had maar dat na dagenlang te hebben gedragen was beginnen chippen.
The inspiration: the colors on my desk. Skipped the orange – needed a work-proof mani – and decided to go for a toned down watercolor version of the polish that was already on my nails and had, after a few days of wear, chipped.

the base color: Chanel Fracas

added color: Dior Calypso – Dior Incognito – Chanel Pearl Drop

how it works

Start met je oude nagellak, of lak je nagels in de basiskleur. Druppel at random de added colors op je nagels. Duw er een plastiek zakje (van het knisperende, krokante type) op om de druppels in elkaar te laten overlopen, maar laat niet te lang zitten of je trekt alles er af. En dan de magic trick: top coat! Een laagje van dit spul egaliseert alles en het lijkt nu echt alsof je met waterverf hebt zitten spelen voor een hippie-chic mani. Verwijder de overtollige, uitgelopen nagellak naast de nagel met remover en een penseeltje.
Start with  the shade that’s already on your nails or get painting with the base color. Drip random dots of the added color on the whole surface. Next, wrap your nail in a plastic bag (of the crispy, crackling kind) to make the colors swirl together. Don’t leave the bag on too long or you’ll end up pulling off all the polish … And now, for the magic trick! Finish off with a good, thick layer of top coat to even out the texture and make the colors ‘bleed’ into eachother even more. Get rid of excess polish with a small brush dipped in remover.

25 Comments

 1. 9 jaar ago

  Leuk idee!

 2. 9 jaar ago

  Leuk bedacht! Lijkt me leuk om het een keer te proberen.

 3. 9 jaar ago

  Briljant, het lijkt er ook nog op! Nou, ik probeerde het laatst hoor! Water, wat druppels nagellak erin en het werd echt een prachtige hel! Overal zat nagellak, druppeltjes vielen niet mooi en vervolgens dikke bellen op mijn nagels. :’) Dit is makkelijk en geeft niet zo’n mess!

 4. 9 jaar ago

  Heel leuk! Nu krijg ik kriebels om het ook eens te proberen :D

 5. 9 jaar ago

  Deze ga ik ook eens proberen, leuk!

 6. 9 jaar ago

  ik weet niet wat ik er van vind

 7. 9 jaar ago

  Het ziet er zo mooi uit :D x

 8. 9 jaar ago

  Niet helemaal m’n ding maar wel leuk gevonden!

  Liefs

  xoxo

 9. 9 jaar ago

  Ik vind het lelijk :p alsof je ‘nagels lakken’ gewoon helemaal mislukt is.
  Je lakjes ‘apart’ zijn wel prachtig! ;D x

  • 9 jaar ago

   Lol! Een kat een kat … ;D #like

 10. 9 jaar ago

  Leuk idee, is zo eens iets anders, maar toch niet helemaal m’n ding. Wel vind ik je kleurencombinatie heel geslaagd!

 11. 9 jaar ago

  Appart maar wel erg leuk :D

 12. 9 jaar ago

  Wat gaaf bedacht dit! Ik weet niet of ik het zelf ook ga doen :) liefs

 13. Yasmine
  9 jaar ago

  Hm, ik vind het niet zo mooi! Al lijkt het me wel leuk om te doen, haha!

 14. 9 jaar ago

  Wow ga ik zeker eens proberen!

 15. 9 jaar ago

  Ziet er leuk uit! Had het moeilijker verwacht (watercolor nail-art kan je ook doen met aceton en een kwastje en blablafaal, haha!), maar dit wil ik zeker weleens proberen :D.

  • 9 jaar ago

   Okeeee, dat klinkt inderdaad wel tricky … Aceton??

 16. 9 jaar ago

  Niet helemaal mijn ding dit… Wel origineel :)

 17. 9 jaar ago

  Wauw, ziet er gaaf uit zeg!

 18. 9 jaar ago

  Wat een leuk idee, maar het resultaat is niet helemaal mijn ding ;-) .

 19. 9 jaar ago

  Oeh gaaf gedaan!

 20. C_Justine
  9 jaar ago

  Ziet er leuk uit en helemaal niet zo moeilijk! :)

 21. 9 jaar ago

  Ziet er leuk uit!
  Eefje

 22. 9 jaar ago

  Leuk effect! Makkelijk en snel. Ik ga het ook eens proberen.

 23. 9 jaar ago

  Wat tof bedacht dit! Ga ik zeker eens proberen :D