Menu & Search
Holidays ’16: Collection Libre Synthetic de Chanel

Holidays ’16: Collection Libre Synthetic de Chanel

De najaarscollectie voor de feesten van Chanel, door Lucia Pica.


img_9241

De feestcollecties dit jaar zijn heel roze (yay) en dat valt ook op bij Chanel. Lucia Pica, global creative make-up and colour director voor het huis, inspireerde zich op de stad en vertaalde urban, industriële kleuren en texturen naar make-up voor een interessante Collection Libre: Synthetic de Chanel. ‘Liquid Mirror’ zilver, snoepjesroze mét glitters, perfect berry lips, … lalala.

De Joues Contraste in ‘Hyperfresh doen hun naam alle eer aan en kleuren de wangen uiterst fris snoepjesroze. Het fijngemalen poeder is op te bouwen qua kleur en heeft een natuurlijke finish, wat de uitbundige kleur heel draagbaar maakt. Ook de Rouge Allure in ‘Ultraberry kreeg een toepasselijke naam, aangezien de formule – Rouge Allure is nog steeds mijn favoriete lipstick – alle superlatieven toekomt, maar deze kleur? Het is een gelimiteerde editie en ik probeer mijzelf nu al mentaal voor te bereiden op het moment dat de winkeldame “sorry,” moet zeggen, “die komt helaas niet meer binnen.” Een rozerood berry tint perfect voor de feestdagen, maar ook gewoon al nu en éigenlijk ook in de zomer en anders maken jullie deze toch gewoon permanent, Chanel?

‘Super Nude’ is een Rouge Allure Gloss, waarvan ik even de nadruk leg op het laatste woord uit de naam: gloss. Ik ben in geen vijf jaar meer in een gloss soort van mood geweest die langer duurde dan twee uur (ongeveer de lasting power van een goede gloss op mijn lippen) dus meh. De kleur is mooi, de finish is mooi, de verpakking is prach-tig (*-* <– verliefde blik) en is gebaseerd op die van een Rouge Allure, alleen open je met de verpakking van de Rouge Allure een lipstick, dusss mja. Doe mij nog maar een Ultraberry.

[striped]swatches[/striped]

img_9246

van boven naar beneden en links naar rechts:
Hyperblack, Super Nude, Ultraberry, Hyperfresh, Hyperrose Glass, Pink Rubber, Liquid Mirror

De eyeliner crème Calligraphie de Chanel in ‘Hyperblack kreeg afgelopen weekend z’n vuurdoop toen ik een understated winged liner droeg naar een familiefeest. Aanbrengen was even wennen, want ik heb de gewoonte om mijn gelliner te smudgen met oogschaduw. Dat pakte anders uit met deze Calligraphie, want eens hij er op zit, beweegt hij niet meer. (Ik heb een zwart oogpotlood bovengehaald om toch beetje te kunnen smudgen, maar wie van een strakke liner houdt, check deze.) Zeker eentje om de komende tijd nog mee te experimenteren. P.S. Het bijgeleverde eyeliner penseel vind ik persoonlijk iets te stug om een lijntje te trekken (mijn huid wordt al iets ouder en minder stevig, lees: plooitjes wanneer ik liner zet, dan is een zachter penseel handiger) maar ideaal om precies bij te werken. Het penseel bestaat uit twee helften, waarvan één helft een dubbele funtie heeft als steeltje of, losgeklikt, als dop. Dat maakt het ding handig voor make-up tasje of clutch.

Aan de nagellak moet ik nog wennen. Lucia Pica is er in geslaagd om drie unieke lakjes te creëren die heel mooi zijn om naar te kijken, maar waarvan ik niet goed weet hoe ik ze nu best draag. Sowieso lijken ze mij het mooist op korte nagels. ‘Liquid Mirror‘ is een fijna-foil metallic silver dat dekt in één laag. ‘Pink Rubber‘ is een off-white semi-matte velvet finish waarvan je één of twee lagen aanbrengt en ‘Hyperrose Glass‘ is een mysterieus wezen waarvan ik nog moet ontdekken hoe ik haar draag. Als topcoat over ‘Liquid Mirror’ geeft ze een mermaidesque duochrome effect, over ‘Pink Rubber’ een shimmery diepte met één laag die spacey wordt bij twee. Een nail of the day dringt zich precies op…

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
sinds 31 oktober in de parfumerie

Eyeliner – Calligraphie de Chanel in ‘Hyperblack’, €32
Blush – Joues Contraste in ‘Hyperfresh’, €32
Lipstick – Rouge Allure in ‘Ultraberry’, €35
Lipgloss – Rouge Allure Gloss in ‘Super Nude’, €35
Nagellak – Le Vernis in ‘Liquid Mirror’, ‘Hyperrose Glass’ & ‘Pink Rubber’, €25

Save

Save

Save

Save

3 Comments

  1. 6 jaar ago

    Dat ziet er allemaal goed uit

  2. 6 jaar ago

    Mooooooooooooi <3