Menu & Search

Hoe ik woon: ons bad (<3!)

Vandaag gun ik jullie een blik op mijn klein heiligdom - zijnde onze badkuip - en mijn badrituelen.


Afgelopen zomer liet ik een stukje van ons stadsappartement zien: het leefgedeelte waar we koken, eten, vrienden en familie ontvangen en in de zetel hangen. Vandaag gun ik jullie een blik op mijn klein heiligdom – zijnde onze badkuip – en mijn badrituelen.

De badkuip is een Villeroy & Boch. Mooi, deliciously luxueus, maar vooral heerlijk groot en diep. Hoewel het allicht niet de bedoeling is, passen we er met twee in en Steven is niet van de kleinsten met z’n 2 meter. Door de platte ronde badstop is dat nog lekker comfortabel ook. We doen dat veel te vaak, haha! Typische situatie: Steven wil rustig lezen en chillen in bad, maar ik kruip erbij of omgekeerd. Ondertussen begrijpen we van elkaar dat we expliciet moeten zeggen: “Ik ga in bad. Alleen. Ik geef je straks wel extra knuffels in de zetel!

In ieder geval, we zijn nog steeds een koophuis aan het zoeken, maar ik heb ons bad denk ik al gevonden op Saniweb (deze Villeroy & Boch Oberon van 180cm x 80cm). Ze hebben nog grote baden van hetzelfde merk (check deze baden op Saniweb.be) maar eerlijk, dan heb ik (1m64) écht een trapje nodig, want ik ga nu al bijna kopje onder als ik alleen in bad ga liggen en ik moet echt mijn tippen strekken. :D Oh, ik hou hou hou zo van ons badje…

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

badtherapie

There must be quite a few things a hot bath won’t cure, but I don’t know many of them…

[korra_icon icon=”comment”]
Sylvia Plath
Auteur (1932-1962)

Aan de andere kant van de kamer is er een grote inloopdouche geïnstalleerd, die we dagelijks gebruiken. Badderen doen we dus niet in eerste instantie om hygiënische redenen, maar om te kalmeren. Een warm bad – nooit heet, ik haat hete baden, het is niet goed voor de huid én ik val er makkelijk flauw van – versoepelt de spieren en gewrichten, op die manier helpt het me fysiek ontspannen wat zeker zijn effect heeft op mijn mentale toestand. Het is mijn favoriete middeltje tegen kleine kwalen. Koppel dit aan een beetje kleur- en aromatherapie en oh <3!

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

lezen in bad

Ik hou van een stille badkamer. Ik durf al eens mediteren in bad, of in slaap vallen, maar mijn favoriete activiteit? Ha! Een beetje lezen. Vooral poëzie en non-fictie, boeken die je kan openslaan op een random pagina.

Mijn huidige badliteratuur: Geisha, The secret history of a vanishing world, Lesley Downer; Salt, Nayyirah Waheed; Taking The Waters, Spirit, art and sensuality, Alev Lytle Croutier. The Tipping Point (Malcolm Gladwell) is nomadisch en sleep ik mee van de slaapkamer naar de badkamer en weer terug. Ik lees het af-en-aan, ken je dat? Lag toevallig in de badkamer toen ik de foto’s maakte.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

parfumeren en genieten

Het favoriete badschuim van mijn babe is van Chanel. En dan noemt hij mij soms een luxepoes … Ik heb deze grote bus met Coco Mademoiselle geur al eeuwen, maar ik denk niet dat hij de zomer zal halen. Ik ben dit Chanel N°5 badschuim al aan het eyeballen, of ga ik voor mijn chou Chanel Chance Eau Tendre? Die laatste is in feite douchegel, maar dat hoeft geen probleem te zijn, vind ik.

In de grote glazen karaf zit trouwens douchegel op dit moment. Het is een combinatie van aardbei (deze Le Petit Marseillais) en mango (Delhaize huismerk), dat maakt een enorm zoete en vrolijke geur waar ik van opkikker. Ik durf ook al eens in bad gaan met wat epsom salt – trend alert – en dan brand ik een geurkaars om toch te genieten van een lekker parfum. Momenteel staat er een kaars die ik van Dove heb gekregen (geen geur van hen, jammer genoeg, ik zou anders hun Go Fresh Pear & Aloe Vera inslaan) en één van de twee eindejaarsgeurkaarsen van & Other Stories.

[hygge_icon icon=”hexagon-outline”]

in tune met m’n lichaam

Tijdens m’n slechtste periode heb ik een afspraak gemaakt met mezelf die ik nog steeds eer: wanneer ik in bad ga, vaak vluchtgedrag, moet ik mijn lichaam extra verzorgen. Dat kan zijn met een lichaams- of gezichtsscrubje, een masker of voetmassage, mezelf uitgebreid inzepen, whatever. Het heeft als effect dat ik me meer verbonden voel met mijn lichaam en het als mooier begin te beschouwen. Dat helpt me meer liefde te voelen voor mijn eigen lichaam en op die manier dus ook voor mezelf. Die extra verzorging is dus niet enkel voor mijn lijf, maar vooral voor mijn zelfbeeld. Tipje. :)

Ondertussen is de badkamer uitgerust met een blokje luxezeep (met de Saint Clement’s geur van Heeley London), twee minder fancy confituurpotten gevuld met scrub (gemalen koffiebonen in de ene, een romige suiker-en-bodylotion cocktail in de andere) en allerlei andere tools zoals een scrubhandschoen (gewoon bij Kruidvat), een jaderoller, konjac spons, etc…

Kan jij ook zo genieten van een badje? Heb jij nog tips voor mij?

8 Comments

 1. Mieke
  4 jaar ago

  Zalig! Nu wil ik in bad gaan..

 2. 4 jaar ago

  Ziet er heerlijk uit! Wij hebben zo een oud bad op pootjes, leuk om te zien maar ik ga altijd in de douche :D

  • 4 jaar ago

   Haha! Wel, er zijn badmensen en douchemensen, I guess…

   Zo’n bad op pootjes is echt wel mooi om te zien, inderdaad!

 3. 4 jaar ago

  Leuk om te lezen! Ik kan soms ook echt genieten van een bad, ook al kan ik er geen uur blijven inzitten. De producten van Lush en Kneipp zijn voor mij een echte aanrader!
  Liefs,
  Yara

  • 4 jaar ago

   Ohja, Kneipp! <3 Moet ik dringend weer eens herontdekken. Hun patchoeli lijn is echt zo'n dikke liefde ...

 4. 4 jaar ago

  Oh ja. Ik moet dringend nog eens naar de Lush, maar door die stomme werken is het niet zo gemakkelijk bereikbaar.

  PS: hoe prachtig zijn je foto’s en lay-out Als je ooit een workshop geeft ;)

  • 4 jaar ago

   Ik heb het ook wel gehad met die werken… Maar het gaat ongetwijfeld mooi worden, daarna!

   P.S. Dankuu! <3