H&M The Garden Collection

Romantisch, exotisch, stijlvol of abstract : bloemenprints zijn dit jaar helemaal hot & happening. H&M merkte dit op en combineerde dit met nog een tweede trend : low-impact. Daarmee wordt bedoeld dat er tijdens de vervaardiging van de textiel en de kleding rekening wordt gehouden met Moeder Natuur. Zo werd er voor deze collectie gebruik gemaakt van biologisch katoen en – linnen, maar ook van gerecycleerd polyester (PET flessen en hergebruikt textiel) en tencel (een zijdeachtig, vernieuwbaar materiaal dat met minimale impact op het milieu wordt vervaardigd).

H&M liet zich inspireren door de flowerpower en hippiechique van de jaren ’70. Resultaat : een jeugdige, moderne en tegelijkertijd milieubewuste collectie. En ik moet toegeven dat ik dit een frisse collectie vind. Er zijn een aantal stukken die ik zeker ga passen. Zoals je ziet een aantal nude basics én een paar felgekleurde spulletjes. Er zijn nog hele leuke stukken, maar die zijn niet zo mijn stijl of passen volgens mij niet zo goed bij m’n lichaamsbouw (curvy lady met zandloperfiguur , hierzo). Check voor de hele collectie Nitrolicious !

Wat is jullie mening over deze collectie ? Helemaal eens met de groene boodschap of toch een beetje wantrouwig ? En heb je stukken gezien die je aanstaan of toch maar niet ? Laat het weten !

Meer Joliette

6 Comments

 • 8 jaar ago

  het blijft een commercieel bedrijf en dit is een marketing truc. toch vind ik de jurkjes er super schattig uitzien, mss dat ik toch binnenkort naar binnen loop.

 • liesbetv
  8 jaar ago

  dit is echt zo mijn ding! :D i looove it!

 • Marloes
  8 jaar ago

  Oeeh, dit is dus echt helemaal mijn stijl!

 • Sabine
  8 jaar ago

  Ik vind de nude dingen leuk. :yes:

 • 8 jaar ago

  dat jasje <3 waauuuww en het beige topje met wijde mouwen..me loveee de felle items zijn niet mijn ding

 • Kelly
  8 jaar ago

  Ik vind die super felle kleding er wel wa over gaan :P
  Maar de neutraal kleurige topjes vind ik wel mooi !

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close