Menu & Search

H&M parfums: The Reveries (Formentera, Sparks Will Fly, Way Past Midnight, Freewheeling)

Zoals ik vertelde in m’n Beauty Radar van augustus, heeft H&M een fragrance wardrobe of parfumgarderobe gelanceerd. Twee neuzen van Givaudan, Olivier Pescheux en Nisrine Grillié, creëerden  geuren in drie onderverdelingen: The Singles, The Essences en The Reveries. Ik heb vier geuren op de kop getikt (drie EDPs van 10ml en een body mist) uit de The Reveries.

The Reveries, in both Eau de Toilette and body mist, are ten different blended fragrances that tell a story or convey a certain feeling”
– H&M

Voor ik van start ga met de individuele (mini)reviews, begin ik graag met de opmerking dat – wacht, ik strijk eventjes mijn Captain Obvious cape – er rekening moet worden gehouden met de prijs van de parfums. Dat gezegd zijnde: verwacht geen super kwaliteit. The Reveries ruiken allemaal synthetisch.

Formentera

Eau De Toilette, 10ml
“Carried by a warm zephyr, the delicate scent of figs bursting in the afternoon sun.”

top: neroli, koriander
hart: vijg, groen blad
basis: ceder

Opent bijna als een cologne: erg groen en kruidig. Ceder en vijg nemen het vrijwel meteen over.  Droogt uiteindelijk op tot een groene cedergeur met een zekere muted scherpte. Afgerond door de vijg.

Sillage is een mediterraanse bries. Beste wear time van alle vier bij mij.

Zeer vermoedelijke go-to voor vijg lovers die een hit zoeken on the cheap.

Sparks Will Fly

Eau De Toilette, 10ml
“The precious moment when you realise good things are about to happen.”

top: mandarijn, freesia
hart: oranjebloesem, meiklokjes
basis: patchoeli

Een warme maar heldere (dare I say golden hour?), optimistische, crowdpleasing patchoeli – die bijna onherkenbaar is, toch voor mij. Doet me een denken aan een meer easygoing Maison Martin Margiela Fun Fair Evening. En aan de witte zure beertjes.

Sillage neigt naar de aanwezigere helft van middelmatig. Wear time bij mij toch zeker een viertal uren.

Way Past Midnight

Eau De Toilette, 10ml
“Silken, feminine and intoxicating for those you allow close.”

top: pompelmoes (grapefruit)
hart: gember, magnolia
basis: vanille, sandelhout

Bij het aanbrengen explodeert Way Past Midnight als een hyperzoete confectie op de huid. Pompelmoes en vanille staan recht tegenover elkaar, gember en magnolia dansen ertussen op een opgeboende vloer van zacht sandelhout.

Het parfum versmelt snel en mooi met mijn huid. Nooit te zwoel, nooit te fruitig, hypervrouwelijk en sensueel, comfortabel en bijna huid-eigen. Verwacht bijgevolg geen grote sillage, maar toch best een paar uren wear.

Freewheeling

Body Mist, 150ml
“Giddy with laughter, racing through the orchard as blossom fills the air.”

top: pomme d’amour, peer
hart: jasmijn, rode bes
basis: tonkaboon

Deze geur katapulteert mij terug naar New York, oktober 2012. Het was de week vlak voor Halloween in de Big Apple, overal pompoenen en candied apple scent. De eerste kerst cadeausets bij Macy’s. We hamsterden Philosophy (Have A Cherry Christmas) douchegel, Victoria’s Secret Pink body mists, Bath & Body Works geurkaarsen,… Deze Freewheeling ruikt naar toen.

De scherpte van een zure appel en de sappigheid van peer onder een dikke laag gecarameliseerde suiker, echt zo’n chemisch rode pomme d’amour. Ik kan het niet serieus nemen als parfum, dus koos voor de body mist. Misschien ook gewoon als knipoog naar toen.

6 Comments

 1. 4 jaar ago

  Sparks will fly lijkt echt iets voor mij :D Spijtig van de kwaliteit, maar zien er ook gewoon handig uit.
  xo Noor

  • 4 jaar ago

   Ze zijn inderdaad handig, die kleine handtasproof flacons. En de kwaliteit … bwahja, de prijs is ook navenant. Zou me niet laten tegenhouden om eens te proberen, in ieder geval.

 2. Ik heb al even rondgekeken op de H&M site en zie zoveel lekkere geuren! Snel eens een bestelling plaatsen <3!

 3. 4 jaar ago

  Echt mooie packaging die parfums, ik heb al even niets meer van dit merk gekocht, kga precies toch eens moeten gaan kijken :) Xxx

  • 4 jaar ago

   De verpakking alleen al is inderdaad very tempting. Eén van de weinige producten waarvan ik de doosjes effectief gebruik.