Menu & Search

Het Urban Decay Backtalk Palette: A Playdate (+ 3 looks)

(picture heavy!)

Ik had deze in maart al op m’n radar staan, vandaag op m’n boudoirtafel. Het enige Urban Decay palette dat op mijn wishlist staat stond (niets persoonlijks, Urban Decay, integendeel: jullie hebben met deze mooierd mijn palette fatigue overruled) het Backtalk face & eyeshadow palette. De kleuren! De finishes! Fuck ja! Het is een soortement van amped up Urban Decay interpretatie van m’n Bobbi Brown Telluride palette, mogelijk mijn grootste favoriet in retrospect.

Ik had een playdate met deze nieuwerd en fotografeerde netjes alle looks (3 in totaal, die namiddag) én rommel. Ik testte tijdens deze sessie een aantal dingen uit, waaronder dus dot palette, maar ook nieuwe lippies (Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour), Hema oogschaduwkwasten (budget find!) en de By Terry Nude Expert Duo Stick foundation. Je spot ook een aantal favorieten van ’t moment én producten waar ik al jaren bij zweer. Plus een duttende kat die zo’n sessies hilarisch spannend vindt.

Bon. Klaar? Here goes.

close-up

swatches

looks

Notities

Altijd lekker wanneer hoge verwachtingen moeiteloos worden ingelost. Dit palette is alles waar ik op hoopte en méér. Er zit geen enkele kleur tussen waarvan ik denk “meh…“, noch bij de oogschaduws, noch bij de gezichtspoeders. De enige opmerking die ik heb, betreft de verpakking. Ja, die’s mooi, maar voor mij in ieder geval écht niet praktisch. De uitneembare spiegel is een leuk idee, maar maakt het geheel zwaar en slecht afsluitbaar (de componenten zijn licht magnetisch).

face

Die laatsten zijn trouwens een uiterst fijne extra, want ik viel in eerste instantie echt wel voor de oogschaduws (meer specifiek Backtalk en Shade). Party Foul is echt wow-wow-wow! Een boterzacht poeder die je jukbeenderen zichtbaar maakt van op de maan. Strobing done right. Low Key is écht niet low key bij mij. Dikke liefde voor dit poeder dat mij die golden hour glow geeft om 7u ’s ochtends. (Laat ons eerlijk zijn: wanneer je die het meest nodig hebt, gewoon.) Double Take is een meer doordeweekse blush en ideaal om te monochromen met de Backtalk oogschaduw; Cheap Shot is de diva edit. die je perfect matcht met oogschaduw Shade.

eyes

Mijn ervaring met Urban Decay oogschaduw is altijd van die aard geweest dat ik me er al op voorhand op voorbereid om alle mogelijke fall-out te beperken. Item #1 is een goede ooschaduwbasis. Ik gebruikte m’n huidige go-to van NYX. Item #2 is een goed penseel. Ik gebruikte o.a. de nieuwe Hema oogschaduwkwasten – ik kocht er twee en heb er al twee meer op de stoplist staan – en die bleken ideaal, zowel om het poeder dik aan te brengen op mijn bewegend ooglid als om de cerise te definiëren, wat ik later uiteraard verder uitwerkte met een fluffy blenden kwast.

Backtalk, waar het palette naar vernoemd werd (oorspronkelijk een lipstick, trouwens), is écht wel mijn grote liefde hier. WTF staat op een blinkende tweede plaats. Maar alle poeders komen goed van pas en bouwen mooie looks. Voor mij is er geen enkele problematische kleur / textuur / poeder in dit hele palette en laat ons eerlijk zijn, dat gebeurt écht niet vaak. Zacht, gepigmenteerd, blendable, schoolboekvoorbeeld.

[hygge_icon icon=”moon”]

Tot slot

Mijn notities bij de Rimmel lippies volgt later. Deze eerste testsessie was, zoals je allicht kan zien, niet heel eh … bevredigend. Maar ik heb ze nog elke dag van de afgelopen week gebruikt. I made it work. Hoe, dat lees je dus binnenkort. Eerst ga ik genieten van twee weken verlof. (En ik neem die By Terry foundation stick mee.)

4 Comments

 1. Mieke
  4 jaar ago

  Pretty!!
  Wat gebruik je in je waterlijn?

  • 4 jaar ago

   Thx, Mieke! :) De 24/7 oogpotloden van Urban Decay, hier in Zero (zwart). Mijn favorieten, samen met die van Chanel!

 2. 4 jaar ago

  Ik vind het palette echt prachtig! De vormgeving de kleuren alles! Helaas las ik bij andere bloggers dat de glitters minder intens waten in een look dan bij de swatches, zo jammer, want het palette is echt super mooi.

  • 4 jaar ago

   Hey Kim! Oh, het zijn geen glitters maar eerder een velvet-going-on-satijnen glans. Backtalk & WTF zijn mat, Double Take zo goed als. Ik zou je dus ze-ker niet laten tegenhouden door wat je gelezen hebt en even zelf gaan swatchen bij IPXL als je in de mogelijkheid bent.

   Als je echt van de glitter bent, kan je overwegen een toplaag aan te brengen met een transparante glittermono, los M.A.C. pigment (en fix+ spraytje), etc.