Menu & Search
Hermes – Eau de Rhubarbe Écarlate & Eau de Néroli Doré

Hermes – Eau de Rhubarbe Écarlate & Eau de Néroli Doré

hermesFinal4

Lente, lieve lezer, het seizoen van frisse parfums en nieuwe, wilde plannen. Van veranderingen, ook. Bij Hermès begint 2016 met elk van deze elementen. Deze maand lanceert het huis namelijk twee nieuwe colognes: Eau de Neroli Doré en Eau de Rhubarbe Ecarlate. Neroli Doré is de laatste creatie van Hermès huisparfumeur Jean-Claude Ellena, Eau de Rhubarbe Ecarlate is het Hermès-debuut van Christine Nagel.

lalahermes2

hermesFinal

Huisparfumeur bij Hermès

Jean-Claude Ellena, geboren in parfum capital Grasse (1947), begon als neroliplukker in Grasse, samen met zijn papa. Op zijn palmares: alle Hermès geuren tussen 2004 en heden, o.m. mijn grote liefdes Un Jardin Après le Mousson, Un Jardin sur le Toît en Eau de Gentiane Blanche.

Hij voegde zich bij Hermès in 2004. Het Franse huis opteerde op dat moment voor een exclusieve, in-house parfumeur. Een move die niet zonder risico is, maar de beste beslissing ooit bleek. Met Un Jardin en Mediterrannée (een unieke, impressionistische interpretatie van een tuin aan de Middellandse Zee) legde hij de lat van in den beginne heel hoog. De daaropvolgende ‘jardins’ (Un Jardin sur le Nil, Un Jardin après la Mousson, Un Jardin sur le Toit, Le Jardin de Monsieur Li) haalden dit niveau keer op keer.
Daarnaast is er de collectie colognes d’Hermès (Eau d’Orange Verte, Eau de Pamplemousse Rose, Eau de Gentiane Blanche, Eau de Narcisse Bleu, Eau de Mandarine Ambrée) wat mijn brengt tot huidige blogpost. Vandaag, twaalf jaar en vele creaties later, lijkt zijn afscheid te naderen. (Nieuws, lieve lezer, dat mij even overhoop haalde. Een beetje hetzelfde gevoel als toen ik hoorde dat de Foo Fighters zouden splitten – quod non.) Hermès kondigde eind 2013 de komst aan van Christine Nagel:

In working with Christine Nagel, [Ellena’s] wish is to begin a process of transmission of the philosophy and creativity of Hermès Parfums, thereby establishing the way for a happy succession when the time comes

Christine Nagel (Genève) is geen debutante. De Grasse connection: haar mentor Michel Almairac, die u kent als de neus achter o.a. Chloé. De Ellena connection: Nuit Magnetique voor The Different Company, het (niche) parfumhuis van Jean-Claude Ellena. En, ik ga eerlijk zijn, ik zie ook wel de link tussen haar creaties voor Jo Malone en de olfactorische esthetiek van het Hermès van Ellena. Color me benieuwd.

Les Colognes

De colognes van Hermès zijn unisex en zowel bedoeld voor mannen als voor vrouwen. Geen overheersende parfums, maar zachte, frisse composities die gesublimeerd worden door de drager: mannelijk bij de ene, vrouwelijk bij de ander. Op mijn huid die eerder muskus dan amber naar voor brengt, is Eau de Rhubarbe Ecarlate een perfecte match. Maar ook het saffraan in Eau de Néroli Doré komt mooi uit. Picking favourtites is niet aan de orde, quoi. Mooie, lichte en heldere geuren. Een korte introductie, lieve lezer, doch ik suggereer een trip naar de parfumerie om ze zelf te gaan ontdekken:

hermesFinal5

Eau de Néroli Doré

Sinaasappel, neroli, saffraan.

Zonovergoten, zuiders, good mood in een flacon.

hermesFinal2

Eau de Rhubarbe Ecarlate

Rabarber, rode bessen, muskus.

Verfrissend, helder, zoet & zuur & fruitig.

 

*
Vanaf deze maand bij de parfumerie.
€79/100ml

samples

Save

2 Comments

  1. Het is een heerlijke geur. Een aanrader!

  2. 6 jaar ago

    Klinkt speciaal, lekker!