Menu & Search

Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks

Hoe leuk ik mijn collectie blush en dierbare lipsticks ook vind, het meest essentiële make-up product is éigenlijk toch wel mascara. Zelfs vrouwen die niets van make-up gebruiken zweren vaak bij hun holy grail mascara. Omdat het je blik opent, je ogen accentueert, de blik intenser maakt en … blahblah, jullie kinders kennen het verkoopspraatje. En jullie weten dat het klopt. Dus ik ga ook meteen de uitleg skippen over hoe het keihard de moeite is om af en toe te investeren in een fancy ass mascara, al is het gewoon als ego-boost en beauty-lovin’ luxepoes catnipje.

Mijn meest recente mascara verovering? De Sexy Blacks uit de permanente Lash Queen mascara collectie van Helena Rubinstein.

‘Sexy blacks’ refereert naar sexy zwart kanten lingerie. Daar wordt mooi op ingespeeld door de huls te bekleden met ‘kant’: een zwarte kant-print omlijnd met een velouren randje. Zo mooi dat mijn ochtendroutine vijf minuten langer is geworden gewoon omdat ik er zo lang naar zit te kijken. En het zalige aan een mascara met een mooie verpakking is dat je het product lekker lustig kan gebruiken zonder dat daar verandering in komt, unlike mooie poedertjes en schaduws waarbij je make-up penseel de imprint, overspray en reliëf teniet doet. Dus qua looks zit het wel goed met deze Lash Queen. How ‘bout mascara’ing, he?

Het borsteltje is redelijk plat en aan twee zijden curvy. Die curves zijn geïnspireerd op ons vrouwelichaam (90-60-90, de zogenaamd perfecte bust-waist-hip verhouding) maar is ook gewoon fijn mascara’en. Met de plattere kant kan je meer – en in een dikkere laag – mascara aanbrengen, met de curvy kanten kan je de mascara mooi verspreiden en de wimpers kammen. De pigmentatie is top :zwart zwart ZWART, mag ook met zo’n naam. De formule is dekkend, geeft lekker veel volume en klontert niet. Nadeel aan die perfect klontervrije formule is dat de mascara langer nat blijft. Voor diegenen die net zoals mij mascara laatst aanbrengen is dit no biggie (gewoon even opletten met je haar) maar wie eerst de ogen doet en dan pas foundation en die kermis moet even geduld uitoefenen.

Het enige echte probleem dat ik heb met deze mascara is dat hij de wimpers een beetje doet samenklitten. Dat is een probleem dat veel vrouwen met veel & lange wimpers zullen kennen. Het is niet simpel om een mascara te vinden die het niet doet, dus ik heb al standaard een aantal oude mascara-borsteltjes liggen om het probleem tegen te gaan. Of je kan, zoals de make-up artist van Audrey Hepburn, aan de slag met een veiligheidsspeld om alles wimpertje voor wimpertje te scheiden. *kuch* (Béétje eng toch, Audrey?!)

Op mijn ogen: links is (obviously) zonder en rechts + onderaan mét de mascara.

Ik hou van deze mascara voor haar looks én het resultaat van volle zwarte maar classy & vrouwelijke wimpers. Minpuntje is de lange droogtijd, wat an sich dan weer het voordeel heeft van – oh victorie – geen klonterjes te veroorzaken. Het klitten is iets waarmee je al dan niet kan leven en wat volgens mij, naast de prijs, zal uitmaken of deze mascara wat voor jou is of toch niet.

verkrijgbaar
bij de parfumerie en on-line bij IPXL

prijs
rond de €30

20 Comments

 1. 9 jaar ago

  Whopa, deze staat al op m’n wishlist :D

 2. 9 jaar ago

  Ik vond deze persoonlijk veel minder dan de gewone Feline Blacks.

 3. V.
  9 jaar ago

  Die heb ik ook, maar ik vind de Feline van HR toch nog net iets beter :) (leukere verpakking ook).
  Heb net de Maybelline Falsies Feather look gekocht en dat is echt dé perfecte mascara voor veel en lange wimpers :) Nieuwe favoriet :love:

 4. 9 jaar ago

  Ziet er goed uit! En de tube is al to die for :)

 5. 9 jaar ago

  mooi resultaat! en wauw wat een mooie verpakking lekker chic!

 6. 9 jaar ago

  die moet ik eens uittesten als de mijne op is! :)
  momenteel gebruik ik er eentje van Clarins waar ik ook heel tevreden over ben!

  http://www.mamajulesbrussels.blogspot.com

 7. 9 jaar ago

  Woop, deze ziet er supermooi uit. Ik vind dat het een mooi resultaat geeft, niekste samengeklitte lashes in die foto’s!

  Ik kreeg voor m’n birthday van m’n mama de Feline Black mascara. Nu nog ongeduldig wachten tot m’n Clinique & Benefit mascara’s op zijn voor dat ie open mag.. Ieeee!

 8. 9 jaar ago

  Wat een mooi resultaat!

 9. 9 jaar ago

  Ziet er mij een interessant borsteltje uit! En de verpakking is to die for <3

 10. 9 jaar ago

  That’s one sexy-looking mascara :-) Het borsteltje ziet er een beetje gek uit en jammer dat hij een beetje klontert/samenklot, maar ik vind het resultaat wel heel mooi op je foto!

  • 9 jaar ago

   Oh, klonteren doet hij juist helemaal niet. :) Niets brokjes of kruimels. Het klitten dus wel wat.

 11. 9 jaar ago

  Het resultaat is erg mooi. Ikzelf zweer bij Diorshow Extase in combinatie met het lash serum van Dior. Staat garant voor een drama-look in het kwadraat.

 12. 9 jaar ago

  Ziet eruit als een erg fijne mascara :-) mooi resultaat!

 13. Carmen
  9 jaar ago

  Ik denk dat ik bij mijn favoriet blijf: de Benefit Bad Gal Lash (heb ook lange wimpers en dit is één van de weinige mascara’s die niet samenklitten…)

  • 9 jaar ago

   Jaaaa, dat is ook echt mijn holy grail. <3

 14. 9 jaar ago

  prachtige verpakking :D

 15. 9 jaar ago

  I kinda like this mascara! Ik vind de verpakking ook echt too pretty to handle. So true dat je daar nog wel kan van blijven genieten, niet zoals die mooie printjes op blushes ofzo.
  Resultaat is ook mooi, me wanna have! :love:

 16. 9 jaar ago

  Deze heb ik ook al gekocht, is een erg fijne mascara die zijn prijs zeker waard is.

 17. Zalige eerste foto XD