Menu & Search
heatwave make-up

heatwave make-up

Speciaal voor diegenen die niet naar de zon kunnen, komt de zon naar hier, lieve lezer. De kranten koppen ‘hittegolf’ en voor we het goed en wel beseffen verzwelgt het dagelijks leven dat u en ik zo goed meenden te kennen in een accute koortsige roes van hoogzomer. Alles is veroorloofd in tijden van oorlog en liefde, maar regels en moraal (en enig gevoel voor stijl) zijn ook redelijk bendable in tijden van 30+ graden Celsius. Akkoord, ook uw gewoonlijke make-up routine schiet erbij in wegens onpraktisch (zweten! smelten!) doch het is toch wel altijd tof als uw gezicht er op het einde van de voormiddag nog min of meer op zit. Mijn codewoord voor heatwave make-up? Cream.

Dior Diorskin Nude Tan Prime & Bronze

Ik heb deze al van vorig jaar en vind hem niet direct terug op de webshop van Ici Paris XL… Niet helemaal zeker of hij nog verkrijgbaar is, wat zeer binnenkort een probleem oplevert wegens running low. Maar dus. Een primer die ervoor zorgt dat de foundation langer blijft zitten, absoluut geen overbodige luxe momenteel. Extra feature: deze van Dior is een graduele zelfbruiner. Want fake it until you make it geldt vooral voor een bruine huid, toch?

Givenchy ‘Mister Radiant’ Made-to-measure glow (€36,50)

In diezelfde mindset smeer ik er lustig op los met de Mister Radiant, een frisse gel die ook als primer kan aangebracht worden en een niet-permanent zomerkleurtje geeft aan je gezicht. De donkerbruine pareltjes afgewisseld met gougele zusjes barsten open wanneer u ze uitwrijft op de huid en verspreiden zo hun pigment voor een mooie glow.

Estée Lauder Bronze Goddess Gelée Bronzer (€32,07)

De Kim Kardashian contour is niet aan mij besteed, doch een beetje bronzer never hurt anyone. Estée Lauder creëerde met deze Gelée een perfecte tint. Makkelijk uit te werken, goed op te bouwen,… schoontje. En dat alles in een crèmetextuur. (Laat de naam u niet bedotten: ’t ain’t gel.)

Estée Lauder Bronze Goddess Blush Stick (€38,28)

En nog meer Estée Lauder liefde. Het is éigenlijk een highlighter maar laat ons eerlijk zijn, deze schoonheid is een match made in heaven voor uw wangen en jukbeenderen. Ik dep hem gewoon op met mijn vinger. Blijft de hele dag mooi zitten. Zei ik al dat hij perfect is?!

The Body Shop Highlighting Dome (€10)

De dome-shape trend is effectief een ding en The Body Shop springt er op. Goed voor hun, maar ook wel een beetje voor ons want het bracht deze Honey Bronze 01 Highlighting Dome voort. Het idee erachter is dat het makkelijk aanbrengt (check) en dat u het gevoel heeft dat u zo’n product nog niet heeft en de aankoop ervan aldus gerechtvaardigd is. De enige echte reden dat u deze dome nodigt heeft is, echter, is dat hij gewoon een prachtige doch natuurlijke finish heeft en ook urenlang netjes blijft zitten voor de zomergloed die uw zweterige bovenlip compenseert en de aandacht afleidt naar uw prachtige jukbeenderen. Graag gedaan. (P.S. Jill gebruikt hem ook op haar benen. Echt waar. Lees hier haar blogpost. #smartcookie)

Chanel Stylo Eyeshadow – 147 Caroube (€29)

Heet weer + oogschaduw = een uitgelopen bedoeling ergens tussen uw crease en wenkbrauwbot, al dan niet met een prominente bijrol voor uw eyeliner die migreert tot de hogere regionen van uw bewegend ooglid. Kort: things get ugly. Mijn oplossing is een soort van double dutch. Enerzijds kies ik er makkelijker voor om een donkerder kleur aan te brengen, al dan niet monochroom. Anderzijds voor een zomervriendelijke formule die zich goed hecht aan de huid en de godganse dag blijft zitten. Deze van Chanel (limited edition) is beide. Derde mooie voordeel: het is ook gewoon a lazy girl’s eye make-up, want aanbrengen, uitdeppen met de vinger, mascara aanbrengen et voilà.

Bobbi Brown Long-Wear Eye Pencil (€24)

Toch van het oogpotlood? Deze van Bobbi Brown is een goede keuze. De belofte vervat in de naam wordt waargemaakt. Top pigmentatie & textuur (a little goes a lonnggg way), blijft zitten als een Marvel-fan bij het einde van de aftiteling én het is gewoon moeilijk fout te gaan qua kleurkeuze want all hail Bobbi en haar liefde voor natuurtinten.

1/ GUERLAIN Mister Radiant – THE BODY SHOP highlighter – Estée Lauder Gelée Bronzer – Blush Stick
2/ Estée Lauder Gelée Bronzer Blush Stick  – CHANEL Stylo Eyeshadow 147 Caroube – BOBBI BROWN Long-Wear Eye Pencil ‘Bronze’
foto boven/ Vogue NL – Chanel bril – H&M iPhone hoesje

Save

7 Comments

 1. 7 jaar ago

  De blush stick lijkt me een fijn product om op te doen!

 2. 7 jaar ago

  Die highlighter & blush stick moet ik eens checken, zo mooi!

 3. 7 jaar ago

  Oo de Blush stick is erg mooi :)
  X

 4. 7 jaar ago

  Die blush stick ziet er prachtig uit !

 5. 7 jaar ago

  YES! Eindelijk eens iemand die ook aandacht bestaan de Gelée Bronzer. Is mijn favoriete product uit de lijn.

 6. 7 jaar ago

  Wat een mooie producten!

 7. 7 jaar ago

  Die highlighting domes vind ik super