Menu & Search

Guerlain – Lait de Beauté


Ik heb een haat-liefde verhouding met reinigingsmelk. Maar wie make-up gebruikt weet dat wat er op gaat, er ook weer af moet. Een flacon luxe demaquillant, daar doe ik nog wel eens een effort voor, dacht ik, en gaf de Lait de Beauté van Guerlain een plaats op mijn make-up tafel voor een grondige test. Onder het motto van elke gelegenheid is goed om een beetje luxe in te lassen in doordeweekse dingen, enzo. #lalala

Een korte intro.

Guerlain introduceert in 1948 de Lait de Beauté, een demaquillant. Vandaag maakt ze deel uit van de sinds augustus vernieuwde reinigingslijn van Guerlain. Het is is een melk op basis van nigellabloem, een Oosterse blauwe bloem met ontstekingsremmende en antioxidante werking die al een plaats had in het schoonheidsritueel van Cleopatra en Nefertiti. De melk is voorzichtig geparfumeerd met een compositie van witte thee, jasmijn en muskus.

Reinigingsmelk: een how-to.

De typische manier om een reinigingsmelk te gebruiken: een paar pompjes op en wattenschijfje en dat over je gezicht halen. Een betere, fijnere en eigenlijk ook meer economische manier is om de melk aan te brengen met de handen en af te halen met die wattenschijfjes. Op die manier warmen de oliën in de melk beter op, krijgen ze de kans om beter te hechten aan het vuil en reinig je gewoon beter. Je gebruikt ook minder product, dus win-win én -win.

Is dit een fijne reinigingsmelk? Oh ja. <3 One-stop demaquillage wonder? Best wel; hij haalt quasi alle make-up weg op een zachte manier, zonder te irriteren, wat ik al snel heb met een melk. Toch even snel: wanneer de huid ‘reageert’ op een melk, is dat vaak omdat de ‘reiniging’ van de huid daarbij stopt. Voor mij de kortste weg naar pukkels. Make-up afhalen

met een wattenschijfje (nee! zie boven) reinigingsmelk is maar één stap in het reinigingsproces – de warm-up, zelfs. Ik ga altijd voor een double cleanse, een routine bestaande uit twee stappen: stap 1 bestaat uit een olie of melk voor de oil-based vuiltjes (denk talg, foundation,…) en stap twee uit een foam-cleanser (te gebruiken met water, yup).

Conclusie.

Deze Lait de Beauté is een lightweight melk die zacht aanvoelt op de huid en haar kalmeert. Reinigt mild maar grondig, ook de ogen. Een luxueuze reinigingsmelk die liever is voor de huid dan voor de portefeuille.

*
verkoopinfo

sinds augustus bij de parfumerie
€50 / 200ml

Save

5 Comments

 1. 7 jaar ago

  Klinkt super! En wat een prachtige lay out! ;)

 2. 7 jaar ago

  Klinkt als een fijne reinigingsmelk :)
  X

 3. 7 jaar ago

  Ohla! Da’s hier veranderd! Leuke nieuwe lay out! Moet ff terug om de review te lezen nu :)

 4. 7 jaar ago

  Wat een fijne review! Heerlijk om jezelf ook doordeweeks te verwennen met zo’n luxe product :)

 5. 7 jaar ago

  Liking the review! Je kan je wattenschijfjes ook een beetje vochtig maken met lauwwarm water en uitknijpen. Have a good day!