Menu & Search

Grown Alchemist – Persian Rose & Argan Extract Intensive Hand Cream

Een goede handcrème is zaligheid. Een 'goede' handcrème is ook heel erg afhankelijk van de noden van jouw huid van 't moment. Soms zoek je een lichte, snel intrekkende crème die lekker ruikt en fris voelt. Soms, zoals een paar weken geleden toen mijn handen er dertig jaar ouder uitzagen (ik overdrijf niet: dikke, ruwe, droge huid met schilfers), een efficiënte, extra dikke, voedende crème. Ik was aan het shoppen voor een cleanser en toner op PhilVert.com toen ik deze Intensive Hand Cream zag van Grown Alchemist en ik ga eerlijk zijn, de 'Persian Rose & Argan Extract' in de naam deden het echt wel voor mij. Ik klikte hem naar mijn mandje en verwachtte mij aan een diepe rozengeur.


Een goede handcrème is zaligheid. Een ‘goede’ handcrème is ook heel erg afhankelijk van de noden van jouw huid van ’t moment. Soms zoek je een lichte, snel intrekkende crème die lekker ruikt en fris voelt. Soms, zoals een paar weken geleden toen mijn handen er dertig jaar ouder uitzagen (ik overdrijf niet: dikke, ruwe, droge huid met schilfers), een efficiënte, extra dikke, voedende crème. Ik was aan het shoppen voor een cleanser en toner op PhilVert.com toen ik deze Intensive Hand Cream zag van Grown Alchemist en ik ga eerlijk zijn, de ‘Persian Rose & Argan Extract‘ in de naam deden het echt wel voor mij. Ik klikte hem naar mijn mandje en verwachtte mij aan een diepe rozengeur.

Spoiler: geen rozengeur (I can’t get no satisfaction op dat gebied, ik ruik echt gewoon géén rozen?!) doch maneschijn, lieve lezer, deze handcrème. Want efficiënt is hij absoluut. De dikke, ietwat stroeve crème omhult mijn huid met een voedende laag goodness die mijn huid kalmeert, hydrateert, in recordtempo helpt herstellen. Het comfortabele gevoel van een rijke crème die niet direct intrekt, een mooie glow geeft aan de huid en een kruidige, natuurlijke geur achterlaat, is wel fijn voor mijn droge handen. De hoofdingrediënten zijn aloë extract (liefde!), camelia-olie (nog meer liefde, ik ben per chance op een camelia skincare roll, daarover allicht snel meer), olijfolie en -extract, rozenbottelolie (beetje van ’t zelfde als hierboven wat betreft de camelia-olie, het komt terug in mijn skincare) en arganolie. De volledige lijst lees je op de onderste foto, maar we kunnen kort zijn: delish.

De verpakking is, albeit mooi en hipster-approved, heel klassiek. In de loop van de jaren zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd op het vlak van tubes die aan deze retro Grown Alchemist verpakking voorbij zijn gegaan. Het resultaat oogt mooi, maar vergt wel enige discipline: maak de tube altijd een beetje schoon na gebruik om build-up van restjes te vermijden. Er zal altijd wel een beetje crème opdrogen tussen de ribbeltjes maar die komt makkelijk vrij. Gewoon … keep it clean, enzo. Tipje.

Conclusie. Zoek je een naar perzische rozen en argan geurende handcrème: move on, lievekes. Zoek je echter een efficiënte, helende handcrème met een mooi eingrediëntenlijst: le-voilà.

o.a. bij PhilVert – €22 / 65ml

Save

Save

0 Comments