Menu & Search
Good vibes only: Rituals Express Your Soul

Good vibes only: Rituals Express Your Soul

Nood aan een kleine pick-me-up? Opteer vooral voor de goede vibes van de frisse nieuwe (limited edition) zomer 2017 collectie van Rituals: Express Your Soul. Heerlijk.

 de compositie

Rituals koos voor haar zomercollectie voor de combinatie van o.a. verveine (verbena) en petitgrain (essentiële olie van de bladeren en twijgjes van de sinaasappelplant). Dit is een geur voor wie houdt van eau de colognes: een opgewekte, zesty compositie van groene, voorzichtig bittere citrusnoten met een hint van hout en een dromerige waas van poederigheid. Je ruikt bijna letterlijk de knopjes van de sinaasappelboom op een heldere zomerochtend, de witte bloemblaadjes knus op elkaar in hun groene cocon, beschermd van de eerste ochtenddauw.
De geur doet me een beetje denken aan Eau de Gentiane Blanche van Hermès en een eau de cologne van mijn grootvader (van wayyy back). Voor mij is Express Your Soul dan ook een heel unisex geur. Typisch in die zin dat verbena en petitgrain geenszins een verrassende keuze zijn voor een zomergeurtje, maar de ‘onderlaag’ die als delicate lingerie op de huid rust, is gesophisticeerd genoeg om te boeien en de citrus te redden van enige schreeuwerigheid. Then again, verveine en petitgrain is technisch gezien citrus, maar geen citrus. Allezja.

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

de producten

Het ritueel start met de Body Scrub (suikerscrub). Die is naar goede gewoonte heel fijn. Even omroeren met een spatel of lepel zodat de suiker die naar onderen is gezonken mooi gemengd wordt met de olie die bovenop ligt. Beetje in de handen nemen en er voorzichtig de huid mee masseren in cirkelvormige bewegingen. Et puis, de douche aan zetten en afspoelen (ik trakteer mezelf gewoon op een tweede massage, want where’s the fun in gewoon afspoelen, toch?).
De Foaming Shower Gel* met dit parfum staat al enige tijd in mijn douche en ik kijk er elke keer naar uit om te douchen met deze verkwikkende geur. Mijn huid blijft nog lang na de douche geparfumeerd.
De Shimmer Body Cream is ook fijn om de huid mee te parfumeren. De subtiele glimmertjes vangen het licht voor een mooie gloed op de zomerhuid. (Mijn witte wintervel geeft bijna licht an sich, helaas. Hoezeer ik me ook probeer te verzoenen met het feit dat ik “English rose complexion” – de uitspraak van een lieve visagiste die voorzichtig probeerde te balanceren op mijn zelfingebeelde grens tussen eufemisme en term of endearment – heb, de zelfbruiner lonkt.)

*De Foaming Shower Gel zal nooit m’n favoriet product zijn. Ik kan me niet van het idee ontdoen dat een douchegel veel milieuvriendelijker kan. Maar bon, eerlijk is eerlijk: Rituals heeft dan weer wel net een refill systeem uitgebracht voor z’n body creams. De potten kunnen worden (na)gevuld met een dun plastiek potje gevuld met de body crème. Op die manier kan je altijd netjes hervullen. De refills zijn €2 goedkoper dan een volledig nieuwe pot.

 

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

de collab

We live in a world where people are very scared. When they read the news they are worried. This pulls you down. And with my art, I want to do the contrary and therefore my pieces are very colourful, very energetic and joyful.” – MadC


De uitbundig kleurrijke collectie belooft eigenlijk al een frisse, opgewekte geur aan de hand van de verpakking. Rituals gaf de Duitse street artist MadC, bekend voor haar abstracte watercolor-inspired kleurenexplosies, de opdracht een verpakking te ontwerpen geïnspireerd op het parfum van verveine en petitgrain. Neil Ebbutt, Director Wholesale van Rituals: “We have created a unique connection between the contemporary street artist MadC, whose art is a way of expressing her soul, and the name of this limited edition, Express your Soul, which fits perfectly.” Het resultaat is bijzonder geslaagd, als je het mij vraagt, ik word alleen al blij van naar de potjes en bus te kijken. “Painting is like medication to me […] my own little happy place.” vertelt MadC, en dat vertaalt zich mooi naar haar creaties. En hey, ik weet niet wat jij, lieve lezer, maar ik kan hetzelfde zeggen voor mijn badkamerrituelen. Dus die initieel onconventionele combinatie van street art en Rituals een perfect match? Ik denk het wel. “Express Your Soul was just … you know … it was made for Rituals and for me. I’m really happy and I’m very proud that this came about.“, aldus de artiest.

P.S. Leuk detail: De grote reclamedoeken in het filmpje hierboven (o.a. in A’dam en in Berlijn) werden uiteindelijk naar beneden gehaald, in stukken geknipt en verwerkt tot canvas tassen.

[icon]brook-icon-hexagon-fill[/icon]

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
sinds 13 april 2017 bij Rituals boetieks en rituals.be – limited edition
Foaming Shower Gel- €8,50
Shimmer Body Cream – €17,50
Body Scrub – €19,50
Bed & Body Mist – €16,50
Sketch Book – €12,50

ook
Shower Oil – €8,50
Fragrance Sticks  – €24,50
Ice Tea (zakjes) – €4,50

0 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.