Menu & Search
Givenchy – Blush Memoire de Forme (02 Rose Delicat)

Givenchy – Blush Memoire de Forme (02 Rose Delicat)

Hoewel de make-up collectie van Givenchy dit najaar helemaal in het teken staat van vinyl-zwart – vinyl liner, vinyl mascara,… – is mijn grote liefde van de collectie een blush. Ok, ok, ik heb een zwak voor blushes, dat is u ondertussen allicht al opgevallen. De Blush Mémoire de Forme is een liefdeskind van mijn favoriete textuur (cream) en finish (stain). Hij maakte voor het eerst zijn opwachting in 2014 met de release van Rose Extravagant 01, een fel framboosroze. Dit jaar krijgen we Rose Delicat 02, een prachtige kleur die de meeste mensen (en de meeste looks) zal staan. Het is een levendig roze dat flirt met koraal. De pigmentatie is goed op te bouwen, waardoor je van een natuurlijk, delicaat (bijna oud-)roze naar een fris, helder net-door-het-bos-gewandeld kleurtje kan gaan door een beetje meer aan te brengen.

De nieuwe jelly-textuur, zoals Givenchy ze zelf noemt, ziet er niet alleen leuk uit in het potje (de formule bestaat voor 72% uit water en bevat ook cohesieve polymeren die aangetrokken blijven tot elkaar waardoor de blush zichzelf steeds lijkt te herstellen – ik daag je uit om er een beetje in te porren met een spateltje, SUCH FUN). Maar bon. Dus. (Even terug naar ‘volwassen’-modus switchen, kom, lieve lezer, hup.) Het ziet er ook leuk uit op je wangen. De jelly smelt bij aanraking tot een waterachtige tint die de huid niet meteen doordrenkt maar nog wat tijd geeft om te manouvreren. Het resultaat is een natuurlijke, frisse, niet-vlekkerige stain. Doordat de blush zich volledig hecht, blijft hij urenlang netjes zitten

Aanbrengen is supermakkelijk. Ik stip met mijn vinger een klein beetje van de gelblush op mijn wangen en werk de stain met een kleine stippling brush naar boven uit. Als laatste stap nog een beetje extra aanbrengen op de appeltjes van mijn wangen met mijn vinger en zo losjes opdeppen, voor een diepere kleur en gradient effect. Done!

kort

+ Perfecte kleur.
+ Ideale cream/stain hybride met best of both worlds (hypernatuurlijke finish, houdt lang, makkelijk om mee te werken).
+ Mooie verpakking waarbij je direct kan zien welke kleur je vast hebt. (Tip voor Givenchy: meer kleuren, plz!)
– Een tube is altijd fijner dan een potje, hygiënischer én handiger (mogelijk niet mooier, want dit potje <3). Tussen de dop en het product zit nog een klein dekseltje zoals je vaak hebt bij een crème. Dat heb ik na twee keer ’s ochtends op mijn blouse te laten vallen (lomp, ik?!) in de vuilbak gemikt.

 

*
verkoopinfo

herfst/wintercollectie 2015
Rose Délicat 02 – €37

 

Save

10 Comments

 1. 3 weken ago

  I pay a visit day-to-day a few websites and information sites to read
  articles or reviews, however this web site offers feature based writing.

 2. 7 jaar ago

  De verpakking van die blush is erg mooi! Ik vind het wel fijn zo’n jelly structuur, handig om aan te brengen.

 3. 7 jaar ago

  De textuur spreekt me in elk geval al aan. Als ze nu nog met een peachy tintje komen, ben ik helemaal verkocht :)

 4. 7 jaar ago

  Wauw, deze ziet er echt wel héél mooi uit! :-)

 5. 7 jaar ago

  Wauw! Zo’n mooi potje!

 6. 7 jaar ago

  Aaaaaaaah pretty! Waarom moest ik dit weer zien, ugh… :-)

 7. 7 jaar ago

  Ziet er wel heel mooi uit, alleen ik weet niet of ik zo van dat Jelly achtige structuur ben

 8. 7 jaar ago

  Ok nu heb ik zoveel zin om die gel te gaan porren! :) De issues met het dekseltje zijn btw zo herkenbaar :D