Menu & Search

Getest: Vita Liberata Phenomenal Tan Mousse

Your girl is de bleekste thuis, altijd al geweest, en bruint niet heel uitbundig. Mijn zomerkleurtje is een awkward mix van bruinrood en ongelijk verdeelde sproeten. Niets mis mee – love the skin you’re in, enzo – maar ik hou wel van een beetje zelfbruiner om mijn sunkissed huid een hand te helpen.

Enter deze Phenomenal Tan Mousse van het Ierse Vita Liberata, in ‘medium’.

rise & shine prep

Een halfuurtje badkameren voor m’n fake tan includes scheren, scrubben, douchen (met een gewone douchegel) en ik sla de moisturizer over. Fast forward naar de tan mousse! Ik gebruik altijd een tanning mitt om zelfbruiner aan te brengen, een want die de handpalm beschermt en daarnaast de tanner optimaal aanbrengt, dus nu ook.

groentje lopen

Ik verwacht een oranjebruine mousse, mogelijk zelfs een zalmroze mousse, maar uit het flacon komt een khaki kleurtje. Wat, wat??

Bij het aanbrengen, wat overigens prima lukt, geeft het groene schuim mijn huid een olijftint. Dat vind ik supermooi bij anderen, maar verwacht ik niet bij mezelf. Het initiële resultaat is daarom tegelijkertijd natuurlijk (geen oranje Trump-tintje) en onnatuurlijk (dit is niet mijn huid na een weekend zon).

Gelukkig voor mij wast dit khaki er af en komt er een oprecht natuurlijk ogende, zomerse huid tevoorschijn. Dat afspoelen wil je trouwens zéker doen. Ik heb er eerst een nachtje mee geslapen en mijn witte laken geruineerd.

resultaat

Deze zelfbruiner droogt vrij snel, maar ik opteer desondanks voor een halfuurtje air bathing. Mijn huid voelt comfortabel, ondanks het feit dat ik de moisturizer heb overgeslagen.

Dag twee – en de week die daar op volgt – ben ik mooi bruin. Vita Liberata raadt aan om in tot drie keer aan te brengen volgens het ritme aanbrengen, 3u wachten, douchen, opnieuw aanbrengen, 3u. wachten, douchen, opnieuw aanbrengen om het resultaat tot 3 weken te laten duren. Omdat ik voorzichtig ben, heb ik het bij één laag gehouden en daar heb ik geen spijt van. Ik behoud mijn natuurlijk ogende kleur een hele week.

De eerste dag zag ik wel wat oneffenheden maar geen luipaardpatroontje, ofzo. Mijn tintje vervaagde heel geleidelijk, zonder vlekken, hoewel dat proces op mijn buik en billen sneller ging dan op mijn armen en benen.

conclusie

+ Brengt makkelijk aan.
+ Oogt natuurlijk.
+ Vraagt achteraf geen upkeep (vervaagt egaal).
+/- Die instant tint is handig bij het aanbrengen, maar je moet hem er wel afwassen.
+/- Duur, maar dan heb je ook wat.
– Je kan niet zien hoeveel product er nog in het flacon zit, wat ik persoonlijk best tricky vind voor een zelfbruiner (je wil niet halverwege je eerste been zonder vallen).

bij Planet Parfum
+/- 46 EUR

0 Comments