Getest: ‘Le Boudoir’ met Bongo

Getest: ‘Le Boudoir’ met Bongo

Getest: ‘Le Boudoir’ met Bongo

Mijn Ierland-trip is achter de rug, nu is het in één trek door naar – yay! – Kerstmis. Nog 29 nachtjes slapen en het is zo ver: lichtjes, pakjes, veel te veel eten aan tafel met de familie… <3 Om u een beetje te helpen met de voorbereidingen die volgende week zondag officieel van start gaan, heb ik één van de meest vervelende (ahum) klusjes alvast geklaard. Ik heb mijzelf onderworpen aan de goede handen van Le Boudoir in Antwerpen voor een full body massage. Bongo stuurde me er namelijk op uit om één van de 135 (!!!) adresjes van hun vernieuwde ‘Relaxen met twee‘ bon te gaan ontdekken. Wel, lieve lezer, it’s a tough job…

Bongo: ch-ch-choices

De Bongo bon. Het is een begrip. En ik ga niet liegen, het is een altijd een dubbel gevoel wanneer ik er eentje krijg. Enerzijds zo van: “Yas! Gratis gaan eten/logeren/spa’en!” maar ook een beetje: “Fak! Zoveel om uit te kiezen…” Omdat ik twijfel, laat ik hem vaak veel te lang liggen. (Ik ben niet goed met bons, nooit geweest.) Ahum. Zelfs nu, met het boekje voor mijn neus (135 adressen, mes chères) was de keuze bijna te moeilijk (alllles ziet er goed uit…). Het werd Le Boudoir. Een adresje waar ik al een tijd een afspraak wilde maken, dus hup, daarheen!

avedaleboudoir

Le Boudoir: de behandeling

Er staan een man en een vrouw op de bon, en hoewel het allicht heel tof is om te doen met je partner, ik interpreteerde ‘relaxen met twee’ niet direct als sexytime. Plan A was om samen met de mama te gaan, het werd plan B: samen met een goede vriendin. Vrouwen die the bewbs mogen zien, quoi, voor ’t geval dat. Het pakket bestond uit een Aveda-thee bij aankomst en volledige lichaamsmassage van 45 minuten met kruidenstempels, een zoutpeeling en aromatherapeutische olie. In het Bongo-boekje: “huidversterkende en reinigende kruidenstempelmassage (45 minuten): lichaamspeeling met basisch zout dat de lichaamszuren neutraliseert, relaxerende massage met warme gemberolie om doorbloeding te stimuleren en lymfenmassage met warme Thaise kruidenstempels die de stofwisseling activeren en gifstoffen verwijderen en het afnemen van het overtollige zout met warme gepersonaliseerde aromakompressen”

Twee masseuses, één volledig witte cabine met kalmerend groen licht. Bij de thee hadden we een vragenlijst gekregen om onze gemoedstoestand te schetsen. Op basis daarvan werd de therapeutische olie gekozen. Ik had op mijn lijst redelijk wat omcirkeld (achteraf registreerde ik pas dat ik hoogstens drie prominente gevoelens moest kiezen… the feels, I haz plenty!) Maar het resultaat was perfect. We kregen de keuze tussen twee geuren. De vriendin koos voor verkwikkend pepermunt, ik twijfelde nog even tussen de aan mij gepresenteerde lavendel en patchouli. Het werd de laatste. Eens op de massagetafel was het hoofd leeg en relaxen. En ook een beetje mooier worden. De scrub was namelijk redelijk stevig en accordeerde goed met de kruidenstempelmassage, achteraf had ik een heerlijk zachte huid. Een Bongo-bon well spent!

Ongetwijfeld vallen er met diezelfde bon nog 134 andere top-ervaringen te sprokkelen, over heel België. Nog een voordeel aan de Bongo-bon, bedenk ik mij net: je moet nooit denken van “heeft ze dat al?”. Want laat ons eerlijk zijn over het antwoord: nooit genoeg! (Al blijft Le Boudoir een groot kanshebber voor een tweede bezoek. En derde, vierde,… #lalala)

*
Le Boudoir
Mechelsesteenweg 78a, 2018 Antwerpen (website)

*
Bongo-bon ‘Relaxen met twee”
€79,90 – verkooppunten

*** Foto boven: Aveda travel size shampoo & olie / H&M Home mok / & Other Stories armband (oud) / een foto van Schotland (bij gebrek aan Ierland) uit Porter Magazine winter 2015, p. 234-235, ‘Out of This World: Notebook of a Wild Swimmer by Kimberley Grant’

 

Save

6 Comments

 • 2 jaar ago

  Ik vind bongo een leuk kado, maar heb altidj moeite om de einddatum in de gaten te houden

 • 2 jaar ago

  @ Sofie : Hahaha, I hear you! Ik ben zelf dus nog maar net geweest en zit alweer mijn agenda te checken of ik er niet ergens nog een sessie tussengepuzzeld krijg. Zelfs een kwartiertje nek- en rugmassage doen ZO veel!! Maar zo’n full body massage… oh-la…

 • 2 jaar ago

  @Nele @Kiss & Make-up: Ik denk dat soms ook, van goh… is het niet te onpersoonlijk? Maar eigenlijk is het juist superpersoonlijk omdat je die persoon een ervaring cadeau geeft en iemand toch wel een beetje moet kennen om hem of haar een gepaste Bongo te geven, denk ik. Het zegt echt van hey, ik apprecieer u keihard en wil u een fijne ervaring schenken – zonder dat je jezelf erbij moet uitnodigen. (Geen ‘laat ons eens…’ maar eerder ‘ga maar eens…’) Je geeft natuurlijk wel de volledige controle weg (de lucky ontvanger van de bon kiest uiteindelijk zelf waar ze naartoe gaat) en misschien is het dat een beetje dat mij soms doet twijfelen (zowel als gever als ontvanger) want ik ben een klein beetje een controlefreak, maar die vrijheid is éigenlijk zalig. En het geeft achteraf een goede aanleiding om de gever nog eens te bellen van ‘zeg merci, ik ben … gaan doen!’.

  Allezja. Bedenkingen en ervaring. :) Ben er wel voor te vinden.

 • 2 jaar ago

  Dit doet mij er aan denken dat ik zoooo dringend nog eens een massage moet boeken!
  Misschien voor Kerstmis maar zo’n bon onder de boom vragen ;)

 • 2 jaar ago

  Ik vind ’t best een mooi cadeau. Niet megapersoonlijk, nee, maar toch altidj wel leuk om te krijgen.

 • 2 jaar ago

  Ik vind bongobonnen ook altijd heel dubbel. Het lijkt zo’n ‘gemakkelijk’ cadeau, maar moet wel toegeven dat ik altijd wel blij ben, vooral met eet-bongobonnen Dit zag er ook wel zalig uit, ik zet het op mijn wishlist X

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close