Menu & Search
Getest: Dior Backstage Face & Body Foundation

Getest: Dior Backstage Face & Body Foundation

The good & the bad over mijn Dior Backstage Face & Body Foundation.


Ik ben, dankzij een geslonken budget (lang verhaal met hoofdstukken over shit waar niemand graag over leest en ik niet graag over vertel 💀; ik bedoel hoe eerlijk is te eerlijk op het internet alwaar alles voor altijd blijft staan voor iedereen-en-hun-mama om te lezen) op een soortement van no-buy. Het idee is om in 2018 niets meer te kopen dat ik niet nodig heb.

Lol. Dus …

Ondanks het feit dat ik een perfecte foundation in gebruik heb – maak daar anders maar foundations van en heb hier ook eentje liggen waar ik nog niet over verteld heb – kon ik niet weerstaan aan de lokroep van Dior’s nieuwe Backstage Face & Body Foundation. Séverine is partly to blame (note to self: laat je portefeuille thuis de volgende keer, twee makeup geeks samen in de parfumerie resulteert in major spendage 💰🕳).

Ik haalde deze dus in huis. In 2N (met N voor neutral) en zal heel binnenkort, waarschijnlijk toch nog in 2018 (damnit) (👈🏻 perfect excuus en I wasn’t even trying), voor een tint lichter moeten gaan, zijnde de 1,5N.

No-brainer

De aanschaf was een no-brainer: het is Dior (🖤) ontwikkeld door o.a. Peter Philips (🖤🖤), verkrijgbaar in keiveel tinten waaronder ook de mijne die voor een keer niet de lichtste blijkt (ben me ervan bewust hoe fout dat klinkt maar de struggle van dat ghost life is real), de coverage is medium en de verpakking groot, mooi + handig: geen glas of pomp maar een plastiek knijptube. En voor een parfumeriefoundation is de prijs echt nog wel deftig (42,- EUR voor 50ml).

Verwachte ik mij aan de beste foundation ever made? Mogelijk. Ben ik teleurgesteld? Onvermijdelijk. Is deze foundation het waard? Toch wel!

Easy does it

aanbrengen

Ik breng hem aan met m’n halvemaankwast van Giorgio Armani, maar soms ook met een goedkope buffer brush (gewoon van Hema en I love it 👽, budget tip). Niet met een sponsje, dan verdwijnt hij gewoon en moet ik drie lagen aanbrengen ofzo.

De foundation geeft goede grip voor toegevoegde lagen poeder- en cream texturen. Die zijn ook wel nodig, want het resultaat an sich is geen eindproduct: een goede middenweg tussen perfect egaal en real, een goede basis. Then again, dat is exact wat foundation is, uiteindelijk.

De finish is voor mij perfect huideigen, velvetish, je kan er nog alle kanten mee op: heel licht afpoederen voor echt mat, beetje liquid highlighter eronder voor dewy.

dragen

Dit is geen lightweight foundation. Ik voel hem zitten. Omdat ik sowieso into medium coverage ben, ça va wel, toch: weet dat.

Maar bon, ziet er dus goed uit in een full look en houdt uren. Echt uuuren. Zélfs als ik zweet of in de regen loop. Ben er ook al mee gemaquilleerd voor een shoot (stond een tijd geleden in Libelle en Flair i.v.m. 50 jaar Ici Paris XL) en dat was van de ene ruimte naar de andere lopen voor interviews, foto’s en video’s. Allemaal onder felle lampen en tijdens de hittegolf. Deze foundation bleef vlotjes presteren. Het dagelijks leven is meestal ook maar gewoon een over-en-weer rennen en dan is een foundation die én makkelijk aanbrengt (scheelt tijd ’s ochtends) én blijft zitten tot de dag voorbij is, wenselijk meganice.

1 laag foundation, zonder primer

Andere producten: poederblush (NARS Orgasm), highlighter (NYX Love You so Mochi ‘Arcade Glam’), brows (Benefit Give Me Brow), mascara (BE Creative Scandal Lash), lipstick (Physicians Formula The Healthy Lip).

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Oh die verpakking is zo mooi! Ik snap wel dat je hier voor viel ;)