Menu & Search

Get your lash on: 3 budget-proof mascara’s getest

Deze drie tubes liggen al een tijdje rond te slingeren op het Joliette HQ. Van handtas naar handtas, make-up tafel naar badkamer en weer terug. Want oh ja, ik gebruik deze mascara’s. Kreeg ze om te testen, dus ik testte. #goodblogger Ennn … ben niet gestopt met ze te gebruiken, ha! Dus hop, tijd voor een klein combi-artikel van mijn drie favoriete budget mascara’s du jour.

van boven naar beneden Rimmel Lash Accelerator, MaxFactor False Lash Effect (limited pink edition), Rimmel Scandaleyes

Playtime!

Max Factor False Lash Effect

LIKE!
Geeft genoeg volume én lengte. Makkelijk egaal aan te brengen. Klontert haast niet. Houdt je wimpers soepel en feathery. Perfect resultaat, quoi.

Not so much.
Dat de roze verpakking limited edition was. BOE! MORE PINK, PLZ!

€17

Rimmel Lash Accelerator

LIKE!
Zou de wimpers beter, sneller, langer én dikker doen groeien. Whoop! En ik kan alvast vertellen dat mijn wimpers er zelden zo goed uitgezien hebben. Naakt dan. Mét deze mascara ook niet verkeerd, toch? Hij zou voornamelijk extra lengte moeten geven – waar hij in slaagt, jawel – maar eh, hallo volume! Mooi vol resultaat.

Not so much.
De mascara gaat een beetje brokkelen wanneer je hem de hele dag (8+ uur) op hebt.

€13

Rimmel Scandaleyes

LIKE!
Grungy, sexy out-of-bed look … voor je wimpers. Lengte: check! Volume: check! Dramatisch zwart: check!

Not so much.
Kleine klontertjes. Beetje samenklittende wimpers (draagt bij tot de grungy look, maar het moet gezegd). Ook deze gaat een heel klein beetje brokkelen wanneer je hem 8+ uur op hebt.

€12

Nekkid eye ._.

De andere tools.

Foundation is de Une BB (compact) Cream en de BB Cream Concealer. Oogschaduw aangebracht  (met de vinger #badblogger ) zonder basis wegens gepigmenteerd genoeg en het spul moest maar een halve minuut blijven zitten. Net lang genoeg voor een fotootje. Alle oogschaduw is trouwens M.A.C. (paars: Stars & Rockets, blauw: Aqua, roze: Free to Be), het blauwe oogpotlood Dior uit de Croisette zomercollectie. Tussen de foto’s door haalde ik mijn oogmake-up er af met de L’Oréal bi-phase make-up remover.

19 Comments

 1. 10 jaar ago

  Wat vind je van de Une BB cream en concealer? :)

  • 10 jaar ago

   Ik vind hem fijn. Pak er steeds terug naar, dus dat zegt wel wat …

 2. Leuk artikel! Ik heb zelf infinity black van Chanel en een heleboel mascara’s van Catrice, Kiko Milano en nog een paar. Ideaal om door elkaar te gebruiken vooral :-)

 3. 10 jaar ago

  Zo zie je maar hoe je ook zonder een hoog prijskaartje een goede mascara kan vinden! Ik gebruik momenteel zowel Maybelline Colossal Volum’ Express mascara als de Perfect Mascara Full Definition van Shiseido… en ondanks het grote prijsverschil tussenbeide, zijn ze allebei op alle vlakken even goed. Volgende keer probeer ik misschien wel Rimmel of Max Factor :-)

 4. 10 jaar ago

  Die van Max Factor is hier ook favoriet! Vooral nu met die roze verpakking ;-)

 5. 10 jaar ago

  Mooi resultaat maar ik vind ze niet zo budget proof…

 6. 10 jaar ago

  Love ur looks. Vind de mascara’s er allemaal goed uitzien op jou wimpers!

 7. 10 jaar ago

  Zelf heb ik alleen die van Max Factor, maar die van Rimmel geeft ook wel een mooi resultaat! Onthouden voor een volgende keer!

 8. 10 jaar ago

  Mijn favoriet is die van Max Factor! <3

 9. Die van Maxfactor is echt super! Ik vind het zo fijn dat je wimpers zacht blijven aanvoelen i.p.v. helemaal hard en onbewegelijk te worden! Inderdaad wel jammer dat die roze LE is… Ik had er meer moeten inslaan :)

 10. 10 jaar ago

  Liking the colourason the first eye! Ik wil uw make-up skilles!

 11. 10 jaar ago

  Ik ga compleet langs de mascara’s heen… Wat is die paarse oogschaduw mooi!!!

 12. 10 jaar ago

  Maxfactor is sinds de laatste Glossybox mijn favoriet :)

 13. 10 jaar ago

  Ik hou van de Rimmel Sexy Curves! Brokkelt niet! Al geprobeerd?

  • 10 jaar ago

   Ja, die heb ik drie keer opnieuw gehaald ofzo, een paar jaar geleden. Loved it. :)

 14. 10 jaar ago

  dat roze en oranje ziet er zo mooi uit samen :)

 15. 10 jaar ago

  Ik heb met de Max Factor mascara’s altijd dat ze zo klonteren en na een maandje al gaan stinken. :ween: Maar bij jou ziet hij er wel mooi uit.

  Nog nooit een Rimmel mascara gebruikt dus ga er snel eens 1 aanschaffen.

  • 10 jaar ago

   Ik gebruik de mijne nu twee maand ofzo, en hij stinkt gelukkig nog steeds niet.

 16. 10 jaar ago

  Geweldig artikel! Ben momenteel zelf ook grote fan van de maxfaxtor mascara.
  Stars ’n rockets staat je waanzinnig goed, btw. X