Menu & Search
Game Of Thrones: it’s on!

Game Of Thrones: it’s on!

Winter's here: straks begint het laatste seizoen van GOT. Wie de troon pakt? Mijn unpopular opinion...


Het was mijn zus die indertijd besloot dat ons gezin Game Of Thrones zou kijken. Fantasy is nooit mijn ding geweest – Harry who? Lord of the what? – en had de hype bijgevolg al weken aan mij voorbij laten gaan. Dat was dus buiten mijn zus gerekend. Ze nodigde ons vriendelijk doch onder zekere dwang uit om de eerste paar afleveringen te bingen. Fast forward naar acht jaar later en ik overweeg vannacht (een nacht van zondag op maandag, let that sink in) om 3 uur op te staan om de eerste aflevering van het laatste seizoen te kijken. Gelukkig heb ik al plannen om dat maandagavond te doen met mijn zus en de ouders, zoals way back.

Bon, nu ik mezelf ongetwijfeld populair heb gemaakt door toe te geven dat ik meer eyerolls dan interesse heb voor het fantasy genre, is het tijd voor een tweede ontboezeming, een tweede unpopular opinion. Ik ben namelijk niet aan het hopen dat Jon en/of Dany op de troon belanden. Het personage dat ik zie als wijze, rechtvaardige heerser van Westeros was het personage dat ik in het begin van de reeks absoluut niet kon uitstaan.

Wat hieronder volgt is een poging één en ander uiteen te zetten zonder je al te veel spoilers te presenteren – maar als je de serie nu nog niet gezien hebt … girl 🤔.

Publieksfavorieten Jon Snow en Daenerys Targaryen, mother of dragons, staan op zijn de shortlist voor de troon. Ik denk/hoop dat deze helden van dienst een ander lot wacht. Respectievelijk een opoffering en een tragische dood voorafgegaan door een degoutante daad naar aanleiding van grootheidswaanzin/machtslust. De meest logische zet zou namelijk zijn: Sansa Stark. 👽

Sansa, de oudste dochter van Ned Stark en adoptiezus van Jon, is niet noodzakelijk mijn favoriete personage (Tyrion Lannister!) maar wel het meest ‘echte’. Het geboren prinsesje – initieel een verschrikkelijk irritant nest, entitled, kortzichtig en naiëf, ugh! – heeft in de loop van het verhaal zoveel meegemaakt, geleerd en een divers netwerk opgebouwd dat ik me moeilijk kan voorstellen dat het niet zij zou zijn die vrede bewerkstelligt voor heel Westeros. Ze wordt altijd in de shit geduwd, weet zich aan te passen aan de situatie, overwint die en komt er sterker uit. Mét in haar kielzog een handvol helden die haar als hun koningin zullen helpen het land, opgedeeld in verschillende provincies, rechtvaardig te besturen.

Ok, nu mag je iets gooien naar mij. Mik gewoon niet naar mijn hoofd, ok?

Ga jij vannacht kijken?
Wat is jouw theorie?

0 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.