Menu & Search

feestdagen survival kit

De feestdagen zijn altijd een beetje magisch. Tijdens het interbellum tussen kerstavond en nieuwjaar gelden er andere regels: dieet bestaat niet, de toegestane dagelijkse dosis glitter kent geen limiet en tragisch tam – want in een staat genaamd foodcoma – op de zetel hangen om filmmarathons te Netflixen wordt a-ok bevonden. Het klein kind in mij kan zijn geluk niet op tijdens deze dagen van lichtjes en gezelligheid, de twenty-something reikt echter naar de panic-button en volgt een strikt actieplan.

Stress, gloeiende wangen van de kou (en alcohol, maar shush), beetje kalmerend serum to the rescue, plz! Eén van mijn chou-chou skincare producten van de laatste tijd is de Ikari Cure 1 lotion. Ontwikkeld door Antwerps dermatoloog Dr. Ilan Karavani en mij toegestopt door de PR dame toen ik kloeg over mijn door stress uitgelokte skin-crisis. Werkt perfect. Al helemaal in de make-up? Geen stress, de Kiehl’s In-Flight Refreshing Facial Mist is een fijne pick-me-up om mee te smokkelen in de handtas naar feesten, verfrist meteen. Nog een favoriet maar iets minder travel-proof is het Shu Uemura Depsea water. Post-party leg ik graag een verfrissend en balancerend maskertje voor enige damage control. Ik scoorde in New York (china town) een paar dozen My Beauty Diary sheet masks en ben er sindsdien een klein beetje verslaafd aan geraakt. De papieren maskertjes zijn doordrenkt met product en hebben buiten hun afzonderlijke werking ook een aangenaam verkoelend effect.
Bon, tot slot dé tip om de eindejaarsperiode door te komen: een voorraad Vita Coco, door de hoge concentratie potassium een perfect anti-kater middel. Eigenlijk heb ik wel vaker een grote bus Vita Coco in de koelkast staan, maar tijdens de eindejaarsperiode zéker. Trouwens, ik herinner mij nog de eerste keren dat ik dit proefde en vol afgrijzen dacht van “Wtf, wie drinkt dees nu graag?!” De smaak went, en ondertussen kan ik genieten van een koud glas kokoswater.

Kalmeren, balanceren, hydrateren … en opnieuw! – feestdagen survival kit

Toch een paar tegemoetkomineng aan die innerlijke kleine Lisha: mijn gingerbreadman iPhone cover en Disney Tsum Tsums. <3 Beetje gewoon worden aan kawaii (Japans voor schattig) voor onze Japan trip in april. Note to self: shitload My Beauty Diary sheet masks meebrengen…

shop info
Ikari Cure 1 – €49,75 / 30ml (online en o.a. bij IU)
Kiehl’s In-Flight Refreshing Facial Mist – €15 / 75ml (in Kiehl’s boetieks)
My Beauty Diary Strawberry Yoghurt sheet masks – € (online via Sasa.com)

10 Comments

 1. 7 jaar ago

  Ik hou van je gsm cover :o !!!
  x

 2. 7 jaar ago

  Aaaah, ik vind kokoswater sowieso heerlijk. Een fan van het eerste uur, alhier!

 3. 7 jaar ago

  IIIIIIIII Japan in april, hoe cool is dat! :-O
  Sheet masks for me please ;-)

  <3

 4. Leuk artikel! Geniet nog van de eindejaarsfeesten.

 5. 7 jaar ago

  Love your spulletjes! Ik spot daar ook Dior Hydra Life Pro Jeunesse! Heb ik grote pot van voor body and I love it! Gebruik hem ook voor m’n gezicht soms, voor het slapengaan. Lekker fris en zacht gevoel!

 6. 7 jaar ago

  Superleuke post! Ik had ook nooit gedacht dat ik Vita Coco lekker zou vinden, al heb ik het liefst toch met een smaakje.

 7. 7 jaar ago

  Leuke post :-) Ik moet dringend beginnen detoxen. Al dat eten, drinken en weinig slapen is niet goed voor mij.

 8. 7 jaar ago

  Oh wat een leuke spulletjes!
  Enig idee waar het koekjeshoesje gescoord is? #verywanted

 9. 7 jaar ago

  Geweldig je telefoonhoesje!

 10. 7 jaar ago

  Oooh wauw wat een leuke telefooncover heb je gekregen!