Menu & Search

favoriete producten van 2015 – skincare

Deel 1 van de lijst van 2015: de categorie skincare. Ik heb het afgelopen jaar niet uitvoerig geëxperimenteerd met skincare, en daar is mijn huid alleen maar mooier van geworden. De focus lag op een goede basisverzorging (cleansing, cleansing, cleansing!) en bescherming. Er zitten een paar ontdekkingen uit Japan tussen, een heel aantal nieuwigheden maar ook een paar oude vertrouwde productjes. Ik heb voor het eerst in lang mijn geliefde Shu Uemura cleansing oil niet vervangen en uit Japan een paar mogelijke alternatieven – quod non, de n°1 blijft Shu – meegebracht en heb ik in de cleansing oil van L’Occitane een goede go-to gevonden. Ik heb er voor gekozen om enkel producten te vermelden op de lijst dit ik het afgelopen jaar het vaakst, als niet dagelijks, heb gebruikt, opnieuw heb gekocht etc. Niet alle producten staan op de foto, sommige verpakkingen heb ik ondertussen weggegooid. Ik heb letterlijk mijn kast opengetrokken en mijn favorieten er uit gehaald. Alvast excuses voor de gênante hoeveelheid Caudalie, ik heb dat merk echt kunnen appreciëren, de releases waren on point (en dan heb ik hun oil cleanser nog niet eens

“Er zitten een paar ontdekkingen uit Japan tussen, een heel aantal nieuwigheden maar ook een paar oude vertrouwde productjes.” – favoriete producten van 2015: skincare

vermeld). Maar bon, without further ado: de lijst van 2015.

L’OCCITANE 5% Shea Cleansing Oil
DHC New Mild Touch Cleansing Oil
REN Rosa Centifolia Foaming Cleanser
SHU UEMURA Pore-finist gentle foaming cleansing water
KANEBO Suisai beauty clear powder
MERAKI Konjac sponge met groene thee

THE BODY SHOP Oils of Life Intensely Revitalising Gel-Cream
DOCTOR BABOR Derma Cellular Detoxifying Vitamin Cream
CAUDALIE Pylophenol C15 Overnight Detox Oil
ESTÉE LAUDER Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum

CAUDALIE Eau de Beauté spray
JURLIQUE Rose Water Balancing Mist
MELVITA Pulpe de Rose duo repulpante éclat mist

CAUDALIE Masque Instant Détox
CAUDALIE Masque Purifiant

SARA HAPP The Lip Scrub in Crème Brûlée
BOBBI BROWN Yogi Bare lip balm

PARASOLA ESSENCE UV Cut Spray

***

Herken jij hier favorieten van jezelf?
Wat waren jouw toppers het afgelopen jaar?

Save

10 Comments

 1. 6 jaar ago

  We hebben een favoriete cleanser gemeen!

 2. 6 jaar ago

  Ik ken hier eerlijk gezegd niet heel veel van maar ben ook niet zo verdiept in skincare, dat wil ik wel meer gaan doen. Een handig lijstje dus!

 3. 6 jaar ago

  @ Manon : Aha! Dan heb ik bij deze mijn plicht gedaan als beautyblogger door ze u te presenteren. ;)
  (Let wel: het Kanebo Suisai poeder, Sara Happ, Parasola en het merk Jurlique zijn nog niet te koop in België. Van DHC is er alleen de klassieke deep cleanser te koop bij Ici Paris XL.)

 4. 6 jaar ago

  @ Karen : Dan ga je in mijn collectie zeker goede productjes vinden. Ik zou om te beginnen zeker een reiniging aanraden (niet enkel nodig om make-up te verwijderen, ook als je geen make-up draagt wordt je gezicht vuil, maar als verpleegster ben je allicht helemaal op de hoogte van hoe de huid werkt :)). Ik zweer bij – minstens – een oil cleanser ’s avonds en een mousse cleanser ’s ochtends. De L’Occitane olie lost op in water maar droogt de huid niet uit, hetzelfde geldt voor de REN mousse. Als je een moisturizer aanschaft zonder spf (die kan je er als afzonderlijke laag over aanbrengen, ik vind die van Dermalogica bv. fijn) kan je die zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Doet al heel veel! :)

 5. 6 jaar ago

  Ik gebruik eigenlijk nooit skincare. Eigenlijk zou ik het moeten overwegen omdat ik last heb van een droge huid. Ik ga zeker eens in jouw collectie kijken en eens opzoeken welke goed zouden kunnen zijn. Dankje!

 6. 6 jaar ago

  Heel veel producten kende ik helemaal niet… nu ben ik wel nieuwsgierig geworden

 7. 6 jaar ago

  Je gebruikt veel producten waar ik het merk niet van ken

 8. 7 jaar ago

  Super interessant om te zien! Ik heb eigenlijk alleen maar dat product van The Body Shop, en stiekem nog niet eens gebruikt. Binnenkort maar eens doen. Er zitten mooie producten tussen in je lijstje!

 9. 7 jaar ago

  Oils for president ! :) Veel mooie producten. Ik ga Caudalie nog eens opnieuw moeten bekijken zo te zien.