Menu & Search

favoriete producten van 2015 – haar, body & parfum

Bon, 2015 was een goed jaar voor parfum. Ik heb veel nieuwe liefdes leren kennen (Alaïa, Narciso EDT, Chanel Chance Eau Vive, B. de Balenciaga, ) maar als ik eerlijk ben en de lijst baseer op de parfums die ik het vaakst heb gedragen, ontstaat er een heel ander beeld. Redelijk eclectisch, want stuk voor stuk heel uitgesproken geuren.

“Redelijk eclectisch.” – favoriete producten van 2015

De meest wtf-uitlokkende naam zal mijn H&M Revelation parfumolie zijn. Ik kan het niet uitleggen, lieve lezer! You don’t choose who you love, enzo. En jawel, het is dikke liefde. De geur kalmeert mij. Hij doet mij denken aan een Spaanse douchegel die vroeger in de badkamer van mijn grootouders stond. Een warme geur met een hint van evergreen, violet en een hint van mannelijkheid. Mijn goedkoopste parfumcrush ooit. Een andere favoriet, Anaïs Anaïs Premier Délice, is ook één van de minder dure opties in de parfumerie, maar oh zo lief en fris! Ruikt zoet naar prille verliefdheid (en peer, hyacint, pioen en cacao). Een perfect parfum voor de zomer en het voorjaar. Ik heb ook vaak Marc Jabocs’ Daisy Sorbet gedragen, maar de mooie herinneringen aan Anaïs Anaïs blijven in kleine roze wolkjes door mijn hoofd gaan, niet alleen de avond van de release in Parijs, maar ook alle leuks dat ik heb gedaan de afgelopen twee jaar bij het dragen van het parfum…
Nirvana Black van Elizabeth & James (Mary-Kate & Ashley Olsen, éigenlijk) is ook vaaglijk gebaseerd op herinneringen. De geur brengt mij terug naar mijn laatste New York trip met de meisjes. <3 Ongeveer de helft van die trip spendeerden we bij Sephora, waar we elke dag – sorry, citizens of New York! – een parfum gingen aanbrengen. Tegen het einde van de trip droeg iedereen Nirvana White. En ik Black. Om budgettaire redenen nam ik geen flacon mee naar huis, waarvoor ik mij achteraf vaak genoeg heb vervloekt. Toen ik onderweg naar Japan een staaltje leende van Sté (“wtf, jij hebt gewoon Nirvana Black mee?!”) tweette ik mijn hartezeer. Resultaat: de lieve Trui & Sofie (Café Cosmétique) importeerden mij een flacon. Hoe liieeefff! Achteraf gezien stiekem nog toffer, want op dat moment was Sofie juist begonnen aan haar boek over parfum bij Manteau: Parfumwijzer. The woman gets it.

Omdat ik nooit Trésor van Lancôme zou dragen – misschien omdat het de signature scent is van één van mijn besties, dus ik kom niet aan ‘haar’ geur – had ik het staaltje La Nuit Trésor bijna zonder proberen weggegeven, maar omdat mijn nieuwsgierigheid het altijd wint, ontdekte ik wat één van mijn favoriete geuren van het jaar zou worden. Het parfum draagt een betoverende warmte in zich die ik ook herken in Givenchy Live Irresistible en Lancôme-zusje La Vie est Belle. Gourmand geuren met vanille, tonka en een praline-akkoord in de basis, en een geut patchoeli blijken helemaal mijn ding.
Wanneer ik het even gehad heb met vanille, tot nu toe een rode draad in alle favorieten, hul ik mij in een witte wolk van Philosophy’s Pure Grace. Lavendel, frisse jasmijn, waterlelie, bergamot en muskus, zalig. Deze heldere geur met knipoog naar vintage is uniek in mijn collectie en ondertussen toch al dik twee jaar verkrijgbaar in België. Gelukkig, want ik heb de neiging om hier veel van te gebruiken. (Wanneer ik zeg ‘wolk’, I ain’t kidding.)

*

ELIZABETH & JAMES Nirvana Black
CACHAREL Anaïs Anaïs Premier Délice
H&M Revelation Perfume Oil
PHILOSOPHY Pure Grace
LANCÔME La Nuit Trésor

Mijn body favorieten zijn redelijk beperkt. Ik heb echt heel veel producten getest dit jaar, maar er zijn er maar een paar waar ik steeds op terug val. Mijn nieuwste verslaving – en het is echt bijna effectief een verslaving, als ik hem een paar dagen niet heb gebruikt mis ik hem – is de Himalaya Scrub van Rituals, met Sweet Almond Oil & Indian Rose. Het merk heeft hele fijne scrubs en als ik deze niet had leren kennen in november, had hun limited edition Mandi Lulur Frangipani & Rice Milk scrub op de lijst gestaan. Maar dus, het werd de Himalaya Scrub. Enerzijds is er de zalige geur (rozen, iets minty en … ceder?) maar het is vooral de werking van deze stevige (Himalaya)zoutscrub. Dat hij mijn huid babyzacht maakt is een understatement. Niet geschikt voor de gevoelige huid, mind you, maar heerlijk verkwikkend voor de benen en – sorry – blije, superzachte billen.
Qua haarverzorging heb ik ook een hele reeks shampoo’s, conditioners, maskers en serums geprobeerd, zelfs een behandeling ondergaan in het salon om mijn haarvezel te herstellen (met de L’Oréal Professionnel ProFiber lijn) maar meh. Uiteindelijk blijft de Kérastase Resistance lijn voor de mooiste, zachtste haren zorgen. Ik start met de Soin Premier Thérapiste, een pre-shampoo, en was het er uit met de dikke Bain Thérapiste balsemshampoo. Toppertjes, echt waar. <3 Een grote liefde sinds jaar en dag: de Mythic Oil van L’Oréal Professionnel, meer specifiek de vernieuwde Color Glow Oil voor gekleurd haar. Isabelle (Minebelle.com) heeft er een interessante blogpost over geschreven die ook de siliconenkwestie aankaart. Ze gaat de hele hype rond sulfaat- en siliconenvrije haarproducten onderzoeken. Heel benieuwd naar haar blogposts rond dit onderwerp… Mijn eigen sulfaat- en siliconenvrije escapade met de Yves Rocher Low ‘Poo beviel mij, maar sindsdien ben ik terug hervallen, haha. Misschien dat Isabelle met goede alternatieven komt (als sulfaten en siliconen effectief des duvels blijken). Ondertussen: blog tip!
Nog een kleintje op de lijst, een eenvoudig product dat mij tegelijkertijd een absoluut gevoel van luxe geeft: de Uka Nail Oil in de 24:45 variatie (eveneens de duurste, of wat dacht u). Die kocht ik bij Cosme Kitchen in Japan, een winkelketen die zich focust op bio beauty. Ik werd aangetrokken door de verpakking en ben verliefd geworden op de geur. Hey, geef mij lavendel en ik ben hooked… Het is nagelolie in een rollerball-flacon. Aan te stippen op de nagelriemen en in te masseren over de hele nagelplaat. De geur werkt therapeutisch en het aanstippen an sich, vooral met de koele metalen rollerball, doet iets. Een moment van kalmte en een minuut zen.

*

L’ORÉAL PROFESSIONNEL Mythic Oil, Color Glow
KÉRASTASE Soin Premier Thérapiste (pre-shampoo)
KÉRASTASE Bain Thérapiste (shampoo)
UKA Nail Oil, 24:45
RITUALS Himalaya Scrub

***

Wat was jouw favoriete parfum in 2015? En wat was jouw badkamerfavoriet?

Save

7 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 jaar ago

  @ Sara & Saraya : Dankuuu! <333

 2. 6 jaar ago

  @ Jessica : Ik had in 2015 geen uitgesproken favoriet. Heb er een aantal gebruikt. Heb mijn Nivea Cacao Body Milk opgebruikt, budget-proof en goed. Daarna ben ik in mijn roze pot Chanel Chance Eau Tendre Body Butter gevlogen, liiiefde maar vooral voor de geur. The Body Shop Fuji Green Tea body butter vond ik fijn, de L’Occitane Melting Honey body butter ook maar die is redelijk snel uit mijn routine gesukkeld. Ik ben aan een tweede pot begonnen van de Nuxe Bio Beauté cold cream lijn nadat ik die herontdekte op een event. Echte aanrader, ook. Ik heb ook regelmatig de droge olie van de argan lijn van The Body Shop gesmeerd, die is zalig. Daar heb ik eigenlijk nooit over geblogd, vreemd genoeg. Echt zo fijn. Misschien moet ik mij daar maar eens aan zetten … :)

 3. 6 jaar ago

  Mooie favorieten, prachtig foto’s :)
  X

 4. Jessica
  6 jaar ago

  En wat is je favoriete bodylotion/bodybutter? :)
  Mijn favoriete parfum is Daisy Eau So Fresh Delight (2014 LE en zo goed als leeg :( )

 5. 6 jaar ago

  Cosme Kitchen! <3 Memories. Ik wil terug naar Japan!

  (& dank voor de link love :))

 6. 6 jaar ago

  De himalaya scrub is zo lekker

 7. 6 jaar ago

  Leuke fotos!

  Gr, Sara