Menu & Search

Eye du jour / War paint

Niets zo ladylike als een netjes gezette winged liner. Edgy met een felle kleur (niet zo mijn ding), sexy als cateye (not feeling that right now) en grungy wanneer nonchalant gezet + gecombineerd met een onderbroken / undone zwarte waterlijn. Hoe ik mijn ogen opmaak de laatste tijd.
Nothing as ladylike as a neatly done winged liner. Turns edgy when combined with a bright shadow (not really my cup of tea), sexy as a cateye (not feeling that right now) or grungy in combination with an interrupted / undone black waterline. This is how I do my eyes these days. 

Bobbi Brown Long-wear Gel Eyeliner ’27 Cavia Ink’ / Bobbi Brown Natural Brow Shaper ‘Clear’ / Benefit Browzings ‘light’ / M.A.C. 263 / BareMinerals Round the Clock Waterproof Eyeliner ‘1 AM’ / Max Factor Clump Defy mascara

Ik herinner me een scène uit The New World waarin hoofdpersonage Pocahontas, gespeeld door de toen veertienjarige maar supersterke Q’orianka Kilcher, opgemaakt was met een zwart puntje khôl onder het middel van haar oog. Heel subtiel, heel nieuw, betoverend mooi. The mind works in mysterious ways en het was een vitrine van Louis Vuitton (die met de ree @ Le Bon Marché met de Sofia Coppola tassen, check hier) die me herinnerde aan deze look. Open, onschuldig, een beetje dierlijk, wild & vrij.
Ik ga niet beweren dat ik een existentiële crisis doorworstel – al is er een rechtstreekse link tussen die onderbroken zwarte lijn en mijn huidige toestand – maar ik ben wel in een reeën state of mind. (Bon, what else is new, in feite.) Ik besloot om van de stip een streepje te maken op mijn waterlijn – minder kans op smudging – et le voilà: mijn ooglook van de afgelopen dagen. Niet alle reacties zijn even positief (“De fuck hebt gij gedaan met uw oogpotlood, Lish?!”) maar I LIKE. Dus moest dit geslaagde experimentje efkes delen. Bij deze.

I remember this scene from The New World where Pocahontas (the amazingly beautiful Q’orianka Kilcher) is painted a little black dot in the middle of her lower eyelid by the MA for some reason. Very subtle, very new and so very enchanting. The mind works in mysterious ways and it was a Louis Vuitton windowshop (the one with the doe + the Sofia Coppola bags @ Le Bon Marché – this one) that reminded me of the look. Fresh, innocent, a little animalistic, wild and free.
I’m not going to tell you how I’m struggling with an existential crisis – though there is a correlation between the interrupted black line and my current state of mind – yet I must admit I’m going through a bit of a deer-in-headlights sort of phase. (With everybody complimenting me on being ‘strong’ and ‘confident’, I just wish I could run off into the high grass until I’m completely and utterly out of breath. And alone.)
Either way, dear psychologist reader, a few days ago I decided I could do with a Pocahontas eye and traded the dot for a short line under my iris. Even though not all reactions are positive (“Lish, what the fuck have you done with your eyeliner?!”) I still love it. So hey, I just had to share my bright new way of applying liner.  

18 Comments

 1. 9 jaar ago

  Supertoffe look, staat je prima!! Die wing daar moet ik toch echt nog op gaan oefenen!! Dan lukt misschien één kant, en de andere ziet er dan helemaal anders uit :|

 2. Dat zwarte bolletje/puntje in het midden onder het oog is niet zo nieuw hoor. Het is eerder bijna eurh…vintage is overdreven maar laten we het ‘al langer bestaande’ noemen :). Het wordt gedaan om diegene die tegenover je staat bijna te verplichten naar je te kijken (in je ogen dan nog) als je praat. Goed gevonden vind ik. Sommigen doen het nu als ‘beauty statement’ of hoe je het ook wilt noemen.

 3. 9 jaar ago

  Leuke look, vooral met die onderbroken waterlijn. Then again… ik ben zo’n kluns met eyeliner dat mijn waterlijn er ALTIJD onderbroken uitziet. Oeps!

 4. 9 jaar ago

  Clean maar toch anders! Erg leuk effect zo met die onderbroken lijn :)

 5. 9 jaar ago

  Wow, ik vind de onderbroken lijn wel wat hebben! Maar dan moet je hem wel zo lekker helder houden, anders lijkt hij eraf gevaagd, denk ik. Want ik ben zo’n naab die dat altijd heeft he? Tranen als een malle. xD Uniek, I like!

 6. 9 jaar ago

  Ziet er wel speciaal uit!

 7. 9 jaar ago

  ziet er wel gaaf uit :D

 8. 9 jaar ago

  I like it!

 9. 9 jaar ago

  Leuk!

 10. 9 jaar ago

  ’t Is eens wat anders he! Ik vind het zeker niet mis staan.

 11. 9 jaar ago

  Het heeft wel iets! Het valt volgens mij van een afstandje niet heel erg op, maar van op de close-up’s ziet het er in elk geval leuk uit :)

 12. 9 jaar ago

  Ik vind het tof zo. Weer wat anders. Ben wel benieuwd hoe het er full-face precies uitziet? :D

 13. 9 jaar ago

  Wat een gaaf idee!

 14. 9 jaar ago

  Wat een grappig idee!

 15. 9 jaar ago

  ik heb dit nog nooit gezien :)

 16. 9 jaar ago

  Ik zag dit weekend in Londen ook de look met het puntje onder het oog en ’t heeft wel iets. Ik ga het eens proberen bij mezelf… Die onderbroken lijn is tof, ik doe normaal gezien niks met mijn waterlijn. Heb je een potlood gebruikt daarvoor? Of die gel liner?

  • 9 jaar ago

   Het potlood. Dit is echt een goed vettig waterproof potlood, trouwens – tipje.

 17. Jessica
  9 jaar ago

  Van dichtbij ziet die onderbroken lijn er een beetje creepy uit, maar vanop afstand denk ik dat het wel een leuk effect geeft. :)