Menu & Search

Estée Lauder Advanced Night Repair II

Het Advanced Night Repair van Estée Lauder is een moderne klassieker. Ik herinner mij de release nog van enkele jaren geleden en het succesverhaal dat daarop volgde. Ook het gerucht van een getweakte formule en uiteindelijk een persbericht ter aankondiging van een revamped ANR: het Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complexx II
The Advanced Night Repair by Estée Lauder was an instant cult product. I still remember the initial release and the overnight succes that followed it. It soon became Estée Lauder’s best selling product and serums boomed after that. I was quite surprised – though secretly excited, you’ll read why in a minute – when I heard about the tweaked formula. So here we are, talking about the new ANR: the Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II

Wat het doet. What it does.

Ik ga ervan uit dat het product geen introductie nodig heeft. Heel kort: het is een serum dat je ’s nachts aanbrengt op een gereinigde huid, onder een moisturizer. Het wordt verkocht als een anti-ageing product: het helpt de huidcellen herstellen en minimaliseert op die manier de damage done die dag. In feite iets dat de huid uit zichzelf doet ’s nachts, maar dit serum doet het sneller + beter. (Niet dat dit wil zeggen dat we minder moeten slapen – dat doen we toch al te weinig – maar onze zonden worden minder zichtbaar. #WIN) De textuur is heel vloeibaar en de substantie trekt snel in. Dus dames, ik zeg het nog een keer: aan te brengen onder een moisturizer. Zéker wie net als ik te kampen heeft met een vochtarme huid. (“Drinkt u genoeg, mevrouw Leffelaer?” “Dokter, als ik nog meer moet drinken mag u de therapiekosten van mijn overwerkte nieren betalen. En vraag ik de wc-madame in het vervolg een factuur.”)
I trust the product doesn’t need an introduction, so I’ll keep this short ’n sweet. The ANR II is a serum that you apply in the evening on clean skin, under your moisturizer. The texture it very runny and your skin will drink it up in half a minute or less, so please do use that moisturizer, especially if you’re ‘blessed’ with dehydrated skin, like I am. It’s an anti-ageing product that will help restore skin cells, minimizing the damage done during the day. This is something your skin does by itself, really, but the ANR II does it better and faster. (Work it harder, make it better, do it faster, make us stronger.)

Wat het doet voor mij. What it does for me.

Waar ik niet zo’n fan was van de originele formule omdat ik kleine rode puntjes kreeg wanneer ik het langer dan drie nachten na elkaar gebruikte, ben ik helemaal weg van de ANR II – basically doet het nu het exact omgekeerde en helpt het mij onzuiverheden te beperken terwijl het zorgt voor de beloofde anti-ageing. Het resultaat is een vollere, rustige huid. Ja, al na één nacht. Mijn slaap-, eet- en werkpatroon zijn niet meteen de gezondste these days, en ik merk echt het verschil wanneer ik mijn ANR II heb aangebracht de avond ervoor en wanneer niet. Just saying. Ik weet nu al dat ik een nieuw flacon koop wanneer deze op is, of ik moest een héél goed alternatief vinden. (Ok, who am I kidding, er stond al lang een nieuw product klaar dat getest moest. Beautybloggers zijn niet de trouwste minnaars, lieve lezer.)
I was never a fan of the original ANR since it broke out my skin whenever I used it more that 3 nights in a row. The NEW ANR (II) does the exact opposite and helps my skin to calm down and keep impurities at bay while it works its anti-ageing magic. The result is plump, fresh looking skin that does the I-take-beauty-naps-and-then-some skin care white lies for you. It’s my go-to quick fix for those ‘little-sleep, lotta-caffeine’ periods that would otherwise result in dull looking, patchy skin. I just love how the ANR II perks up my skin. So in the end, if you should ask whether this new formula was an improvement, don’t mind if I answer you with an obnoxiously loud ‘hell yes’. It is.  

verkrijgbaar available in Belgium
sinds augustus in de parfumerie  since August

prijs price
30ml €65, 100ml €100

Testing = done. Verdict = #LOVE!

De details. The deets.

Bon, voor de heel nieuwsgierigen – zoals ikzelf – die willen weten wat er juist is aangepast aan de formule, here goes. Qua concentraties is er wel wat verschoven. Zo zit er meer bis-PEG-18 methyl ether dimethyl silane (silicone-gerelateerde stof die aan de oppervlakte blijft en zorgt voor hydratatie maar ook ‘opvulling’ van de huid) in de formule en bevat het beduidend minder ethylhexyl methoxycinnamate (UV filter die invloed kan hebben op hormonaal level en volgens mij mogelijk te maken heeft met mijn slechtere ervaring met de oude formule). Zijn toegevoegd: propanediol (een natuurlijk alternatief voor minerale olie met als fijne bijwerking dat er minder preservatieven nodig zijn om het product goed te houden), algen (yay). Vallen weg: methylparaben (de enige paraben, een bewaarmiddel dat gelinkt wordt aan kanker – nog steeds voer voor discussie), arabidopsis thaliana extract (een anti-oxidant uit een wit klein bloemetje), retinyl palmitate (een vorm van vitamine A die gelinkt wordt aan kanker, doch volgens recentere publicaties dan weer veilig zou zijn mits juist gebruikt) werd ook weggelaten.
Those who are curious, like I was, to find out what exactly changed: here goes. The reformulation includes different concentrations of the ingredients. E.g. the ANR II contains more bis-PEG-18 methyl ether dimethyl silane (a silicone related ingredient) and much less  ethylhexyl methoxycinnamate (a UV filter that might effect the hormonal level and might have been the / one of the ingredients in the old formula that make me break out). New in: propanediol (an organic alternative for the much hated mineral oil + a smaller need of preservatives), algae (yay). Have been thrown out of the formulation: methylparaben (the only paraben / preservative linked to cancer), arabidopsis thaliana extract (an anti-oxidant), retinyl palmitate (a form of vitamine A linked to cancer).

21 Comments

 1. 9 jaar ago

  Geweldige manier van schrijven! Love reading your posts!

  xx

 2. 9 jaar ago

  Ik had het geluk deze te mogen testen via de actie op It-Girl en eens hij op is, ren ik waarschijnlijk onmiddellijk naar de winkel om hem ook effectief aan te schaffen.
  Ik ben niet gauw lovend over een product, maar dit doet wat het moet doen.
  Ik gebruik het zo’n 2 tot 3 keer per week en dan valt de prijs in feite wel mee, al blijft het natuurlijk een serieuze aankoop wanneer je flesje op is.

 3. 9 jaar ago

  De vorige vond ik al goed, dus ik denk dat ik deze ook wel weer zal proberen.
  Wel grappig, arabidopsis thaliana, mijn man werkt op dat plantje (genetisch onderzoek) :D

 4. 9 jaar ago

  Ik gebruik deze nu ook al een tijdje en ik ben er echt over te spreken! Ik heb nog niet echt een anti-aging serum nodig (nog enkele jaartjes…) maar ik merk echt wel dat mijn huid er serieus van opknapt en ook soepeler aanvoelt. Geweldig spul dit!

 5. 9 jaar ago

  Ik hebbem ook en kan niet meer zonder!

 6. 9 jaar ago

  Ik had hem hier al een tijdje liggen, maar ik gebruikte hem nooit. *schaam schaam*
  Door dit artikel heb ik hem deze nacht voor de eerste keer gebruikt, ben écht benieuwd!

  x Krizia

  Shark Attack – Fashion Blog

 7. Joke
  9 jaar ago

  Werkt deze beter dan de kiehl’s midnight repair of zijn ze moeilijk te vergelijken? X

  • 9 jaar ago

   Ze zijn echt wel anders. Het concept is hetzelfde (de huid helpen regenereren ’s nachts) maar de uitwerking (formule!), look en feel zijn heel verschillend. Het MRC is een olie (een combinatie van 10 oliën, als ik me niet vergis – ik typ dit on-the-go en googlen is efkes moeilijk :p) dat niet meteen indringt en in feite ook zo kan gebruikt worden. Het effect van het ANR II vind ik persoonlijk nog frappanter dan dat van het MRC, maar het is dan ook een minder ‘natuurlijke’ formule. Het MRC gebruik ik vaker en in langere periodes als nachtverzorging, het ANR II heeft een meer instant resultaat, zegmaar.

   • Joke
    9 jaar ago

    Thnx voor de uitleg ;-)

 8. 9 jaar ago

  Dat spul is inderdaad een miracle worker! Ik kan ook niet meer zonder! En de prijs zou niet iets mogen zijn dat je tegenhoudt want ik gebruik het nu al zo’n tweetal maanden elke dag en mijn flesje van 50ml is nog niet eens voor de helft uit (dat is elke dag een 3-tal druppeltjes). Eigenlijk valt de prijs dan wel nog goed mee in mijn ogen :)

 9. 9 jaar ago

  Ik heb hem ook en ik kan niet meer zonder! Het verschil is echt ZO crazy :-O

 10. 9 jaar ago

  ooit, als mijn portefeuille wat zwaarder weegt, schaf ik me dit product aan. Tot dan staat ‘ie hoog op de wishlist!

 11. 9 jaar ago

  Lijkt me een super product! (Leuk geschreven weer!)

 12. 9 jaar ago

  Elke keer als ik over dit Estee Lauder product (ofwel de oude ofwel de nieuwe versie) lees, denk ik weer: “Oooooh it works miracles!” Bizar dan ook dat ik nog nooit de moeite genomen heb een exemplaartje ervan aan te schaffen. Shame on you Joyce, shame on you!

  • 9 jaar ago

   Oke oke, ik weet weer waarom. Ik scrolde net even iets te snel over de prijs heen. Dat is dus de reden waarom ik deze miracle worker nog niet aan mijn collectie toegevoegd hebt. Duidelijk.

 13. Mieke
  9 jaar ago

  Ja, erg fijn spul dat ANR!

 14. 9 jaar ago

  Fijne review! Ik zou deze erg graag willen, het lijkt me een zalige serum

 15. 9 jaar ago

  Klinkt als een super spulletje. Al zoveel over gehoord en gelezen. Alleen de prijs houd me tegen!