Menu & Search

Estée Lauder Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask

Mijn ervaring met deze Estée Lauder treat. (Plus boekenliefde!)


De magie van februari, midden in de winter maar met de eerste tekenen van een nakende lente, vind ik stiekem heerlijk. Wat voor velen wordt gezien als een verloren maand (hoe?!) is voor mij eerder ideaal voor wat extra pampering: water vitamineren met een schijfje citrus en gember, makeuploze dagen die vragen om maskertjes en alle tijd voor een uitgebreide facial massage met gua sha stenen of jade roller. Ah, love it…

[korra_icon icon=”heart”]

 boven: gezellige rommel in de leeshoek.

[korra_icon icon=”cloud”]

Boeken …

Ik heb het mezelf comfortabel gemaakt in mijn favoriete rotan stoel, bij het raam dat uitkijkt op de Antwerpse jachthaven, met een groot glas van bovenvermelde concoctie bij de hand. Ik ben in het midden van twee boeken momenteel. A Room Of One’s Own van Virginia Woolf, haar bekende essay over vrouwen en fictie – zowel als auteur als personage – uit 1929. Dit boek en ik, het is een moeilijke relatie die steeds verbroken wordt door een scheve literaire schaats links en rechts.

Affaire du jour: The Tipping Point van Malcolm Gladwell. Ik verslond zijn Outliers met zoveel smaak dat ik The Tipping Point bestelde bij mijn laatste Bol.com raid (probeer ik te beperken tot 2x per jaar zolang ik geen echte boekenkast heb) en ondertussen al half door ben. (“Ik ga gewoon efkes lezen om te zien wat het geeft,” ken je’t? En voor je het weet ben je een paar uur en honderd bladzijden verder. Oeps!) Bijzonder fijn geschreven en erg boeiend. Hij vertelt niet echt iets nieuws, maar de manier waarop hij verbanden legt en concrete voorbeelden aanhaalt doet mij bladzijde na bladzijde omslaan.

& sheet masks.

Een reading sesh is de uitgelezen – har har – kans om een inhaalmanoeuvre te placeren op het gebied van skincare. Mijn routine is momenteel zeer degelijk, maar basic: ik wijk er heel zelden van af. Een extraatje hier en daar is met andere woorden zeer welgekomen. Sheet masks zijn daar perfect voor en beginnen de maskers-in-tube en -pot in mijn collectie in hoeveelheid te overtreffen.

Begin 2016, toen het concept nog nieuw was hier in West-Europa, kwam Estée Lauder met het Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask. Dit in Advanced Night Repair II doordrenkte masker kan op veel liefde rekenen mijnentwege, maar ook op een paar opmerkingen. Here goes.

De term ‘dubbele matrixstructuur’ waar het persbericht van dit sheet mask mee schermt, is redelijk tot zeer eyeroll inducing. Wat het éigenlijk wil zeggen is: hey, dit masker heeft twee lagen! Een laag met de typische tissue structuur die in aanraking komt met de huid en daarover een tweede laag gemaakt van folie die ervoor zal zorgen dat a/ je de blits gaat maken met die metallic selfie op the gram en b/ het product als het waren ingesloten wordt, zodat het niet kan vervliegen, migreren, etc… het kan niet anders dan zich concentreren op de huid. Daarenboven heeft deze specifieke folie-barrière de eigenschap dat het de warmte van de huid vasthoudt, optimaliseert en hiermee de skincare een boost geeft.

Ik heb op een gegeven moment de folie eraf gehaald, en ben nog even met mijn jade roller over het masker gegaan voor ik het er af haalde. Mijn huid achteraf? Héél erg onder de indruk van deze treat.

[korra_icon icon=”smile”]
Love it!!
Last van een omgeving die ‘niet gelooft in cosmetica’? Ik ken het. Investeer in een arsenaal van deze sheet masks als verjaarsdagscadeautjes in 2018 en leg hen het zwijgen op door het tegendeel te bewijzen. ;) Nee, just saying: deze sheet masks zijn heel erg lekker en het resultaat is voelbaar én zichtbaar.
onder: Major seriousface want *gemaskerd*, lol!
in de parfumerie
adviesprijs €23,50

[korra_icon icon=”diamond”]

[korra_icon icon=”moon”]

P.S. je spot ook:

Babyroze sweater van Love Sundaily
Jade Roller liefde
Dermalogica Overnight Lip Treatment
The Tipping Point, Malcolm Gladwell
A Room of One’s Own, Virginia Woolf

0 Comments