Menu & Search
Essie herfstcollectie 2016

Essie herfstcollectie 2016

De nieuwe Essie herfstcollectie: swatches & Japan memories...


essiefall2016_1

Oh, lieve lezer, ik ben zo verliefd op de nieuwe Essie nagellakjes! De Tokyo-inspired ‘Japanese If You Please’ collectie voor deze herfst brengt mij terug naar mijn Japan roadtrip van 2015. Zalige herinneringen… <3 Het leek mij dan ook leuk om de nagellakkleuren te combineren met de bijzondere plaatsen waar deze herinneringen mij weer naartoe brengen.

essiefall2016_3

essiefall2016_2

Rebecca Minkoff, global colour director bij Essie, raakte geïnspireerd door de contrasterende traditionele en moderne kanten van Tokyo. Ze baseerde er haar herfstpalette op. Onze (Sté & ik) trip speelde zich af in het sakura-seizoen, de lente, in een zee van roze kersenbloesem (sakura) en onder een paraplu, want het regende toen heel erg. Ik heb zelden met zoveel bewondering van onder een paraplu naar de wereld gekeken. Die herfstvibe past er dus wel bij, voor mij. De herfst is een seizoen van gezelligheid, de warme zomer wordt weggespoeld en een ander soort van wereld trekt zich op. Mos op natte stenen, rode en oranje herfstbladeren, warme wollen truien en schuilen voor de regen op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Hartjes.

[striped]de lak[/striped]

Maar bon, terug naar de nagellak. Een aantal van de lakjes (Udon Know Me, Now and Zen) hebben de typische Essie formule waarbij de eerste laag niet volledig egaal maar streperig lakt, en de tweede laag als bij magie alles perfect maakt. In de swatches hieronder zie je twee lagen. Het merendeel echter (Go Go Geisha, Playing Koi, Kimono-over, You Maki Me Happy) lakt vanaf de eerste laag egaal en redelijk dekkend. Op de swatches hieronder zie je dan ook maar één laag. Ik heb nog niet alle kleuren gedragen, maar kan wel vertellen dat Udon Know Me, Now and Zen en Playing Koi lang (drie dagen en counting) mooi bleven zitten. Go Go Geisha was na één dag al rommelig bij mij, You Maki Me Happy moet ik nog zien. Die kleuren zijn nu al bij mijn favorieten voor dit najaar – zo mooi. Kimono-over is te paars voor mij. (Ik hou echt niet van paars.) Zelfs al lijkt de lak bijna zwart op mijn nagels, … nee. Wel een prachtige kleur voor wie into die kleur is, denk ik. Gesofisticeerd.

[striped]swatches
(& memories)[/striped]

essiefall2016_udonknowme

Udon Know Me – Skytree view (Tokyo)

essiefall2016_gogogeisha

Go Go Geisha – Osaka castle & sakura

essiefall2016_nowandzen

Nara temple – Now and Zen

japan2

japan1

Nara

japan4

Gion (Kyoto)

essiefall2016_playingkoi

Tokyo Tower park – Playing Koi

essiefall2016_kimonoover

Kimono-over – rooftop bar view (Toranomon building, Roppongi Hills, Tokyo)

essiefall2016_makimehappy3

Sensoji tempel (Asakusa, Tokyo) – Maki Me Happy

[icon]brook-icon-bubbles2[/icon]
Wat is jouw favoriet?

[icon]brook-icon-tag3[/icon]
Beschikbaar v.a. september 2016
Exclusief bij Di, Kruidvat en Galeria Inno
12,49€ / 13,5ml

samples

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

13 Comments

 1. 6 jaar ago

  love now and zen!

 2. 6 jaar ago

  Oh mooi gedaan, die foto’s, passen er perfect bij!! Zo mooi daar <3

 3. 6 jaar ago

  @ Sté: LETSGO! Ik pak mijn valiezen, kej?

  @ /: <333!

 4. /
  6 jaar ago

  Wat een prachtige post, vooral met de foto’s die de vibes van de lakjes perfect weergeven!

 5. 6 jaar ago

  Klein beetje hartzeer bij het zien van die foto’s, maar dan op een goeie manier. Can we go back pliz? :D
  Mooie pakjes ook, Udon Know Me, Go Go Geisha & Kimono-over zijn helemaal mijn ding <3

 6. 6 jaar ago

  @ Teddy: Ja, eh? Vind ze echt spot-on. Zélfs het paars. ;)

  @ Marlissa: Ook een pastel fan? (Yay!) & Danku. :)

  @ Nicole: Thank you.

 7. 6 jaar ago

  These are so pretty! Lovely photos :)

  Nicole | http://www.theglamsurge.com

 8. 6 jaar ago

  Hele mooie collectie, vooral de eerste drie lakjes! En leuk gedaan zo met de Tokyo herinneringen:)

 9. 6 jaar ago

  Wat een mooie kleuren!

 10. 6 jaar ago

  @ Femketje: En nog mooier in ’t echt. *-* <3

  @ Kiss & Make-up: Hahaha, zalig! Ook een grote tour gemaakt!

  @ Silke V.: Danku! Ik dacht er de hele tijd aan, dus vond het tof om ook zo op de blog te zetten. Blij dat het overkomt. :D

 11. Silke V.
  6 jaar ago

  Heel leuk gematcht met je herinneringen!

 12. 6 jaar ago

  Hah, ben letterlijk op AL die plekken geweest, zalig :-)

 13. 6 jaar ago

  oehhh ze zijn wel erg mooi :D