Elizabeth Arden 8 Hour Cream producten

Elizabeth Arden 8 Hour Cream producten

Vlak voor mijn vakantie in Egypte, kocht ik een setje met drie mini’s van Elizabeth Arden 8 Hour Cream producten: de legendarische, originele 8 Hour Cream plus de handcrème en dagcrème. De tubetjes – klein genoeg om braafjes mee te mogen in de handbagage – zitten in een rood tasje en alles bij elkaar kostte het me €12. Een handige, cheapo manier om de producten uit te testen.

Het setje.

De 8 hour cream ziet er absoluut niet uit als een crème, eerder een zalfje. En dat is het eigenlijk ook. Je gebruikt het voor droge of ruwe plekjes. Er zijn mensen die het vooral gebruiken als lipbalsem (het zou wonderen doen voor gekloofde lippen). Maar het is echt wel heel multifunctioneel. Hoe ik het de afgelopen weken gebruikt heb:

– Soms heb ik eens een pukkel. Omdat ik een (hele) droge huid heb, blijven er achteraf van die vieze, irritante velletjes achter waar de pukkel heeft gestaan. Behoorlijk nefast voor je look, want zo’n droog plekje valt meteen op. De 8 hour cream lost het probleem snel op: de velletjes zijn minder zichtbaar en wat nu droog plekje? No more! ;)

– ’s Ochtends tranen mijn ogen. Als in big time. Dan durft het wel eens gebeuren dat ik er een geïrriteerd plekje aan overhoud. Een beetje 8 Hour Cream werkt verzachtend en helpt de huid herstellen.

– Eén van de meest enerverende beauty-kwaaltjes vind ik van die droge plekjes op je handen. Je weet niet hoe, je weet niet waarom, maar ze zijn er. En geen enkele handcrème kan je ervan verlossen. Nu, hiervoor gebruik ik meestal mijn Rosebud Salve, maar deze 8 Hour Cream verricht ook wonderen.

plus: een hygiënische tube, multi-functioneel, werkt goed en snel
min: de geur kan sommige mensen tegensteken
conclusie: Sinds een paar weken een favo product. Absoluut een must-have en zijn cult status meer dan waard.

Deze dagcrème is geformuleerd met 8 Hour Cream en werkt dus heel fijn voor de droge huid. Hij verzacht, beschermt en hydrateert massa’s. Ik heb nog een aantal potjes dagcrème liggen, maar de eerstvolgende keer dat ik er eentje opmaak haal ik me een full-size tube van dit heerlijk spul.

De handcrème is dan weer iets waar ik zonder zou kunnen leven. Hij werkt fijn voor droge handen, maar het is niet de beste die ik al ben tegengekomen. Bovendien trekt hij niet zo heel snel in. Het was een fijne kennismaking, maar daar blijft het dan ook bij.

conclusie: De 8 Hour Cream is een must have voor iedereen, de Intensive Daily Moisturizer for Face is een absolute aanrader voor dames met een droge huid. De Intensive Moisturizing Hand Treatment is fijn, maar ook niet meer dan dat – skippen als je op budget bent en/of al een goede handcrème hebt!

De 8 Hour Cream producten van Elizabeth Arden zijn in zowat elke parfumerie verkrijgbaar.

Meer Joliette

30 Comments

 • Yv
  7 jaar ago

  Bwuh, het ruikt niet lekker en ik vind het sticky. Ook de smaak vind ik niet prettig, Nee, er zijn fijnere SOS producten, zoals bijv de Creme Reparatrice van Sisley voor geirriteerde plekjes. Voor droge lippen is de Rosebud fijn of Creme de Rose van Dior.

 • 7 jaar ago

  Mijn huid is toleranter t.o.v. deze crème dan vaseline plus ik vind het ook fijner om iets uit een tube op mijn gezicht te smeren in plaats van uit een potje. Maar dat ben ik, natuurlijk.

  En dat van die geur … ik kan er inderdaad echt wel inkomen dat een aantal mensen dit geen fijne geur vinden. Hij is best speciaal, hé? Ik vind het wel çava maar als je er niet van houdt is hij behoorlijk prominent aanwezig.

 • 7 jaar ago

  Wat een leuke tip, thx :)

  En ik bloos helemaal door je lieve compliment, Lieke – zo leuk om te horen!

 • Lieke
  7 jaar ago

  De Ceramide Cream Cleanser van EA is (vind ik, ik heb er ook slechte reviews over gelezen) ook echt heeeeeeeeeerlijk! Hij droogt mijn deels onzuivere deels vochtarme huidje niet uit..

  En de 8 Hour Cream werkt fanatastisch voor een lipstick die van die velletjes veroorzaakt op je lippen, maar verder wel super is.. heeeeeel dun laagje 8Hour Cream(des noods even afhappen) + Laagje lipstick = prachtig resultaat, zonder velletjes!

  Ik ben trouwens een trouwe lurker, al wel bijna een jaar denk ik.. reageer heel soms, maar wou toch even kwijt dat je echt een van mijn favo beautysites hebt! Heerlijk manier van schrijven, lekker eerlijk, foto’s erbij.. SUPER!

  Liefs,
  Lieke

 • nathalie
  7 jaar ago

  Handig! En voor maar 12 euro.

 • Miss F
  7 jaar ago

  goh, ik heb de grote tube ooit in de parfumerie gekocht, en ik moet zeggen dat ik em weinig gebruik. Het is idd een multifunctionele zalf, maar ik vind em zeer vergelijkbaar met ‘plain old’ vaseline…

  en voor op de lippen vind ik het geen aanrader, door de vieze geur/smaak… dus wat mij betreft, koop ik em niet opnieuw.

 • 7 jaar ago

  Wow, ik wil de eight hour cream al LANG uitproberne!

 • Nele
  7 jaar ago

  Hmm, misschien toch maar eens aanschaffen :) Klinkt heel goed!

 • 7 jaar ago

  ik had dat setje gezien in het boekje van de V&D maar ben er niet geraakt :( jammer! zien er leuke producten uit!

 • 7 jaar ago

  Volgens mij wel – als er nog over zijn, zijn ze volgens mij nog steeds aan €12 of misschien ondertussen al minder???

 • 7 jaar ago

  In de V&D in Bergen-Op-Zoom :) Die zijn denk ik de parfumerie-afdeling aan het verbouwen of veranderen. Dit was helaas de laatse, maar er waren nog andere setjes én 3x Hérôme WIC voor €10 ofzo.

 • 7 jaar ago

  Bedankt ! :yey:

 • 7 jaar ago

  Ah, supertip thx! :D

 • 7 jaar ago

  Bij mij duurde dat echt wel even, wat ik irritant vind. Ik heb altijd heel koude handen, misschien dat zoiets een verschil maakt? Geen idee hoe ik het anders kan verklaren :)

 • 7 jaar ago

  Klinkt goed! 12 euro is ook niet duur om uit te proberen, ik doe altijd erg lang met dit soort kleine verpakkingen haha.

 • 7 jaar ago

  Een droge huid heb ik niet, maar af en toe een droog plekje wel. Zo’n tasje met de testers erin lijkt me dus wel handig :)

 • 7 jaar ago

  klinkt erg goed!

 • Lauren
  7 jaar ago

  Heb je die mini’s in de luchthaven gekocht? Zo niet, in welke parfumerie dan, want ik wil dit ook hebben!

 • 7 jaar ago

  Ik wil zo super graag de 8 hour cream uitproberen… misschien moet ik gewoon maar ‘ns een product kopen ^^

 • Sariitha
  7 jaar ago

  Zouden er nog zo’n mini pakketjes voor 12€ verkrijgbaar zijn?

 • 7 jaar ago

  Ik ga die cream toch echt eens proberen, lees er veel goede dingen over.

 • 7 jaar ago

  Na mijn no buy in augustus staat de skin protectant en misschien de lip balm van Elisabeth Arden bovenaan op mijn te kopen lijst. :)

 • 7 jaar ago

  Oeh dat voor de droge huid! Ik ga er zeker eens naar kijken :D

 • 7 jaar ago

  Leuk artikel!

  Jij kan zo leuk schrijven :D!

 • 7 jaar ago

  De 8 Hour Cram is inderdaad fijn! Je kan ‘m trouwens ook goed voor droge nagelriemen gebruiker :)

 • 7 jaar ago

  Hij lijkt me echt heel erg fijn!

 • 7 jaar ago

  Vind het echt heerlijk spul heb de lipstick de de creme, lekker lekkeeer

 • Stephanie!
  7 jaar ago

  Leuk artikel B)
  Alleen het vreemde is dat bij mij die gezichtcreme totaal niet werkt en de handcreme juist wel. En bij mij trekt ie heeel snel in :?:

 • sonja
  7 jaar ago

  leuke review

 • Linda
  7 jaar ago

  Leuk om te lezen, ik heb net voor het eerst de 8 hour cream aangeschaft (15 euro voor 50 gram incl. verzendkosten op eBay). Dus mocht je het goedkoop zoeken: eBay!

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close