Duo review: fairytale cosmetica @ Essenza

Duo review: fairytale cosmetica @ Essenza

Duo review: fairytale cosmetica @ Essenza

Shoppen bij Essenza is altijd een beetje een beauty-avontuur. Ze hebben vooral bio- en alternatieve cosmetica, stenen, thee en home scents. Wanneer ik door het Grand Bazar shoppingcenter (fyi: aan de Groenplaats in Antwerpen) dwaal, spring ik altijd even binnen. Vaak zonder te kopen, maar de vorige keer nam ik toch twee dingen mee. Ze lijken zo uit een sprookjesboek te komen, niet?

Mijn bijna traumatische ervaring met de H&M handcrème leidde tot de impulsieve aankoop van deze Geranium & Chamomile Hand Cream van Heathcote & Ivory, een mij compleet onbekend merk. Maar I don’t care, want de verpakking is dreamy – oppervlakkig, moi?! – en de geur van dit spul is zo mogelijk nog lieviger. Het parfum is dat van vrolijke geranium verbloemd met zachte, slaperige kamille. Good vibes in een tube die me meteen kalmeren en opmonteren.

Daarnaast is de handcrème goed verzorgend. (Niet onbelangrijk.) Minpunt is dat hij niet snel intrekt, maar dat kijk ik door de vingers aangezien hij voor de rest echt zalig is. Aanrader!

Tijdens het ontdekken / proberen en snuffelen kwam ik deze zeep tegen waarvan ik geen afscheid meer kon nemen. (Als in écht niet. Het ding ligt op mijn bureau as we speak. Ik kocht hem meer dan twee weken geleden!) Hij geurt naar een combinatie van wilde orchidee, rode thee en tiaré. Heaven, quoi. Wil iemand hier een parfum van maken?

Ik heb de zeep één keer gebruikt ennnn … tja, het is zeep. Lees: droogt uit, maakt je huid ‘squeaky’ en voegt totaal niets toe. Niet echt bodywash material en een handzeep vind ik irritant. Dus ligt hij mooi – en lekker – te wezen op mijn bureau. Plan was om hem in een lingerielade te leggen, maar daar geraakt hij niet. Regelmatig duw ik hem even onder mijn neus om de lekkere, tropische geur op te snuiven. Mmm.

Ik kocht deze spullen dus bij Essenza Antwerpen. De handcrème kostte iets van een €8, de zeep €5 of iets meer. #goudvissengeheugen

10 Comments

 • 6 jaar ago

  Ik kende beide merken niet, maar de producten lijken me allebei heeerlijk! Zou ze alleen al voor de verpakking kopen :)

 • 6 jaar ago

  Goed omschreven, producten klinken heel lekker ruikend en heel fijn.

 • 6 jaar ago

  Die geur van de zeep klinkt héérlijk!

 • 6 jaar ago

  De geur van die zeep lijkt me echt heerlijk, leuk voor de sier ^^

 • 6 jaar ago

  De handcreme lijkt me echt fijn, jammer van de zeep.

 • 6 jaar ago

  Hier ligt ook een klein tubetje handcreme van dat merk. Jammer dat ‘ie niet snel intrekt. Ben wel benieuwd naar de geur etc.. want hij is nog ingpakt :)

 • 6 jaar ago

  Die handcreme klinkt lekker zeg!
  Wel jammer dat het zeepje niet echt iets doet voor je huid behalve schoonmaken!
  Lijkt me wel lekker ruiken!

 • 6 jaar ago

  jammer dat de zeep niet echt iets voedends heeft voor je huid

 • 6 jaar ago

  Dat vind ik nou ook zo jammer van die luxe geurende zeepblokjes. Je hebt er meer aan als je ze in de lingerielade laat. Gaan je kleren lekker van ruiken!

 • 6 jaar ago

  ZEEPJES!!!!!!

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close