Menu & Search
Dove Exfoliating Body Scrub, pomegranate seeds & shea butter scent

Dove Exfoliating Body Scrub, pomegranate seeds & shea butter scent

the yum

Het ruikt als een suikerscrub, het voelt als een suikerscrub, het ziet er soortement van uit als een suikerscrub, maar dat is het niet. Deze exfoliërende boter van Dove presenteert Hydrated Silica (vergelijkbaar met fijn zand; zit ook in tandpasta), Alumina (ook een mineraal met abbrasieve eigenschappen) en Punica Granatum Seed Powder (granaatappelpittenpoeder, maar da’s een behoorlijk tongtwistertje) als mechanische scrub. Hoewel de naam “shea butter scent” zegt, bevat dit product ook effectief sheaboter, waar ik eerder van hou wegens de hydraterende eigenschappen en helemaal niet om de geur want die vind ik eh … niet zo aangenaam.

Deze scrub boter ruikt gelukkig wél heel erg yumz. Ik smeer me ermee in wanneer Steven onder de douche staat (life hack: gebruik body scrubs voor je in de douche gaat en was ze er, eens onder de douche, geduldig af met cirkelvormige aaitjes voor jezelf – ja, ik ze echt “aaitjes voor jezelf”, je verdient die, maar ‘masseren’ is een goed synoniem) en hij is dol op de zoetfruitige geur die dan de badkamer vult.

Hoewel het als een zachte, milde scrubbeurt voelt, is mijn huid achteraf ongelooflijk zacht.

kort

voordelen:

 • Makkelijk te vinden (bij bv. het Kruidvat).
 • Wast makkelijk af, er blijft geen laagje olie op de huid (en het bad/de douche) achter.
 • A little goes a long way. Op bovenstaande foto zie je goed hoe weinig ik nog maar gebruikt heb na één scrubsessie (van mijn volledige lichaam) + het maken van de swatch.

nadelen:

 • Niet écht budget-proof van 9EUR.
 • Redelijk heftig parfum.
 • Beetje misleidende verpakking: de bodem van de pot is gewelfd. Dat voel en zie je als je de pot vastpakt/omdraait, maar toch schept het de indruk dat de pot groter is dan hij is.

Bij de drogist en in de supermarkt.
+/- 8,99 EUR

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 Comments

 1. Jessica
  4 jaar ago

  Ik heb met de andere variant in mijn handen gestaan vorige week. Maar toch terug in het rek gezet wegens te duur voor wat het is. Heb jij nog een budget tip voor scrub?

  • 4 jaar ago

   Begrijp ik wel. Ben ook fan van de suikerscrubs van Kneipp, die zijn wel 9EUR. Je kan er makkelijk zelf eentje maken door suiker te mengen met een lichaamsolie of crème en eventueel een druppeltje douchegel erbij te doen.

 2. Silke V.
  4 jaar ago

  Sounds delish!

 3. Margot
  4 jaar ago

  “Aaitjes voor jezelf” Schitterend.