Menu & Search

Diorific Khôl (voor de lippen) – Intense Garnet

Deze lip khôl. Ik was er heel benieuwd naar. Hij maakt deel uit van de Precious Rocks eindejaarscollectie 2017 van Dior.


Dior Intense Garnet lip khol

Deze lip khôl. Ik was er heel benieuwd naar. Hij maakt deel uit van de Precious Rocks eindejaarscollectie 2017 van Dior. Alle kleuren zijn vernoemd naar edelstenen (Pure Topaz, Vibrant Tourmaline, Deep Ruby, Bold Amethyst en deze Intense Garnet) en ze kregen een soort van geslepen, puntige vorm. Mooi, leuk en classy, maar het is vooral de beschrijving die me zo intrigeerde. “Een lip khôl? OEH!” Toch? Dus drie keer raden wat het eerste was dat open ging, toen de samples aankwamen…

Khôl, kohl, kajal

Ervan uitgaande dat misschien niet iedereen aan hetzelfde denkt bij ‘khôl’: het is een populair synoniem voor eyeliner en wordt regelmatig gegeven aan zwart oogpotlood, maar het een product dat teruggaat naar de bronstijd (3.000 tot 800 voor Christus) en te vinden was van Indië tot Egypte. Khôl is de Arabische benaming en ontleent die aan de zwarte kleur van het product, dat basically een mix is van roet en (al dan niet plantaardig) vet. Traditionele khôl wordt op veel verschillende manieren gemaakt en bevat vaak lood.

Vandaag de dag brengen de merken du jour wel eens een veilige, kwalitatief hoogstaande khôl uit – zo heeft Guerlain er een behoorlijke liefdesgeschiedenis mee – en heb je de typische kegelvormige eyeliners vast al eens ergens gespot.

Diorific lip khôl

Het persbericht zegt: “Diorific Khol is het eerste kohlpotlood van Dior voor de lippen dat heel nauwkeurig aan te brengen is. Het resultaat is een intense, poederachtig matte kleur die lang blijft zitten. Een romige waxformule, een sterke dosis pigmenten voor een fluwelige finish en het verzachtende effect van een plantaardige boter” Voor een keer een pb dat ik woord voor woord kan beamen. Ik heb dan ook goed nieuws voor twee type lezers. Laat ons zeggen type A en type B:

type A: Een lip khôl? Fuck dat, ik wil de fabuleuze Diorofic
lipstick formule waar Dior elke feestperiode mee uitkomt!

Vrees niet, mes chères, deze nieuwe Diorific Khôl heeft alles wat je zo fijn vindt: een luxueuze, boterzachte lipstick die dekt in één laag. Een heel lightweight gevoel op de lippen. Juist romig genoeg om zacht te zijn, maar een nog net iets poederiger finish voor extra matte look die weinig tot niet uitdroogt. Heeft diezelfde klassieke, chique lipstickgeur en iconische gouden huls. Absoluut meer een 2012 dan 2015 ervaring. ;)

Bijzonderheden naast de satijnen semi-matte finish? De kleur blijft ongelooflijk lang op je lippen. Voor deze soort matte formule droogt hij de lippen verbazend weinig uit en houdt ze soepel.”

Dior Marilyn lips & nails (review) – 2012

lees blogpost

type B: Een lip khôl? BRING IT!

Oh, lievekes, Dior brings it right home! De kegelvorm is net wat meer sculpted dan een traditioneel ronde khôl, wat mooier past bij het Precious Rocks thema, maar het puntje maakt de applicatie bijzonder khôl-like. Makkelijk om de lippen mee te omlijnen en in te kleuren. Hoewel Intense Garnet zacht over de lippen glijdt, heeft het een minder vette en meer stevige textuur dan standaard lipstick. Then again, bekijk deze lipstick en zeg mij of je hiervan iets standaard verwachtte? Ah voilà, dat dacht ik.

[korra_icon icon=”moon”]

 

swatches

bij de parfumerie
limited edition
€43
beschikbaar in 5 kleuren:
Pure Topaz, Vibrant Tourmaline, Deep Ruby, Bold Amethyst en deze Intense Garnet

Save

Save

Save

Save

1 Comment

  1. 19 uur ago

    When someone writes an post he/she retains the image of a user in his/her brain that how
    a user can be aware of it. Therefore that’s why this
    piece of writing is great. Thanks!