Menu & Search
Dior – J’Adore in Joy

Dior – J’Adore in Joy

Mijn nostalgische bui van vandaag heeft grotendeels te maken met het parfum dat ik draag: de nieuwe – jawel – J’Adore van Dior. Bon, een nieuwe flanker van de cultklassieker, that is, J’Adore in Joy, een beachy interpretatie van het origineel door huisparfumeur François Demachy die een nieuwe compositie maakte rond een noot van Fleur de Sel en Ylang-Ylang. Alzo waait er een frisse, zoute zeebries door de zoete, witte bloemen van J’Adore, wat het geheel vakantievibes geeft.

Noten:

top: fleur de sel
hart: jasmijn, neroli, tuberose en ylang-ylang
basis: perzik

Het eau de parfum heeft een rozegouden kleur gekregen, zodat het op ’t zicht te onderscheiden is van grote zus J’Adore. Qua geur is in Joy is frisser dan het origineel, in die zin dat het zoutakkoord de zoete, licht bedwelmende bloemengeur breekt. Theoretisch gezien zou ik een protest opwerpen, maar de realiteit is dat ik deze J’Adore in Joy gewoon heel lekker vind, dus mij hoor je niet klagen. De perfect uitgevoerde evenwichtsoefening van perzik, Ylang-Ylang en het ‘zeezout’ smelt mooi samen met de geur van mijn huid en behoud de basis van het oorspronkelijke parfum: nog steeds warm en glamoureus, zonder de voorzichtigheid te verliezen die het een elegante geur maakt. Maar het is een J’Adore is die de kans heeft gekregen uit te waaien: luchtiger (zoals gezegd versmelt het eau de toilette mooi met mijn huid, maar dat maakt de geur minder prominent), comfortabel en chill – met de voeten in het strandzand.

P.S. Dior heeft een mooi filmpje waarin Demachy vertelt over de Ylang-Ylang die in dit parfum wordt gebruikt. Je kan het bekijken op de website van Dior (hier! :)).

in de parfumerie
€67 / 50ml – €95 / 100ml

4 Comments

 1. 5 jaar ago

  @ SHARON: Benieuwd wat je ervan vindt!

  @ KAYA-QUINTANA: Ik snap u volledig. De originele versie is zo iconisch … :)

 2. Oeeeh deze geur lijkt me echt fantastisch! Ik ga hem snel een keer ruiken in de parfumerie.

 3. 5 jaar ago

  Ben heel benieuwd naar deze versie, ben al jaren fan van de originele versie

 4. 5 jaar ago

  Zeer benieuwd naar deze versie, ben al jaren fan van het origineel <3