Menu & Search
Dermalogica Daily Superfoliant

Dermalogica Daily Superfoliant

De houtskool trend is jou allicht niet ontgaan, lieve lezer, en anders ga je die ieder moment opmerken. Want het ingrediënt duikt op in heel veel nieuwe producten voor het gezicht, voor het lichaam (zie nog vorige week in mijn review van dit Collistar scrubmasker), … you name it en houtskool maakt allicht z’n opwachting! Twee jaar terug in Kopenhagen kreeg ik zelfs een staafje houtskool in mijn water, straf dat dit nog niet is overgewaaid naar Antwerpen, eigenlijk. Maar bon, terug naar skincare! Ik heb een nieuwe liefde die dringend met jullie gedeeld moet worden.

De nieuwe Dermalogica release maakt een minimalistische, efficiënte skincare supermakkelijk. Een absolute aanrader voor wie al fan was van de Daily Microfoliant (een all-time Joliette fav) en gebaat is bij een beetje van diepreinigende houtskool in zijn/haar routine. De Daily Superfoliant bevat net als zijn oudere zusje rijstextract dat zowel mechanisch (korrel) als chemisch (enzymen) gaat exfoliëren, versterkt door nog andere enzymen, melk- en appelzuur. De witte houtskool reinigt de poriën diep. De formule is ook verrijkt met rode algen en tara fruit, dat er voor zou zorgen dat fijn stof zich minder makkelijk aan de huid zal hechten. Het belooft versnelde huidveroudering veroorzaakt door luchtvervuiling een hak te zetten.

Ondanks ’t feit dat het zwarte goedje moeilijk wegwast en niet al te lief samenspeelt met onze nieuwe badkamer – de countertop is matte wit, ziet er uit als ruw porselein en is bijgevolg prachtig maar fragiel – heb ik het geklieder er voor over. Ik moet heel sterk aan de goesting weerstaan om dit poeder elke keer te gebruiken wanneer ik onder de douche spring en/of mij klaarmaak voor bed ’s avonds. Trop is te veel, en ik ben bang om mij huid te overexfoliëren en -cleansen. Dermalogica raadt trouwens aan om de Daily Superfoliant op te bouwen: eerst om de andere dag, dan elke dag als de huid het aankan. Wie mij al langer leest weet dat mijn huid niet van de makkelijkste is, maar ze heeft compleet geen probleem met de Superfoliant.


[icon]brook-icon-tag3[/icon]
bij Dermalogica (Wilde Zee in Antwerpen)
€69,90 voor 57 gram

Save

Save

Save

Save

Save

4 Comments

 1. 5 jaar ago

  Klinkt als een supergoed product! Jammer dat de prijs zo hoog ligt, maar als het goed werkt is het natuurlijk niet zo erg :)

  xo Noor

 2. 5 jaar ago

  @ Mieke: High five! Easy peasy schone huid > easy peasy schone badkamer!

  @ Chiara: Ik weet het. Then again, dan krijg je wel wat. Als de bus even lang meegaat als de Daily Microfoliant, een goed aantal maanden. Het scrub-aspect is echt maar een klein punt op z’n palmares: de chemische peeling, diepe reiniging, bescherming, … Voor mij maakt hij nu al een groot verschil in mijn routine die ermee vereenvoudigd is en mijn huid helderder.

 3. Mieke
  5 jaar ago

  Oh dit klinkt goed! Ik gebruik nu Dark Angels van Lush. Ook met houtskool en een bit** om te verwijderen, maar met mega effect!

 4. Chiara
  5 jaar ago

  70 euro vind ik wel prijzig voor een scrub! Heb je al ervaring met de gentle exfoliant (zonder korrel, op basis van melkzuur)?