Menu & Search

Dermalogica Clean Start

Ze slaan je ermee om de oren : huidproducten voor onze minderjarige, pukkelige medemens. Tja, pubers staan dat ook niet meteen bekend als zijnde de gelukkige eigenaars van een perfect huidje. Toch zijn niet alle bestaande producten even geschikt – ik weet uit eigen ervaring bijvoorbeeld dat een aantal producten zelfs angstaanjagend agressief zijn! Hoera dat een product je huid bevrijdt van overbodige glans, maar dat wil niet zeggen dat het rustigjes m’n hele huid mag strippen*.

Dermalogica (het merk dat gelooft dat een mooie huid voor iedereen waargemaakt kan worden, mits de juiste behandeling) komt nu met een lijn specifiek voor tieners en jongeren. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor beginnende beauties én voor stoere kerels die de eerste keer een crème in handen krijgen. Faut le faire! Het geheim : ze werkten rechtstreeks met jongeren die een hand hadden in het productieproces. Dat uit zich in de producten én de verpakkingen.

De producten hebben een dubbele missie : enerzijds pakken ze puberproblemen aan (uh … pukkels, meeëters en overtollig sebum – geen huiswerk, boy-troubble en begriploze ouders, spijtig genoeg) maar ze gaan tegelijkertijd je huid verzorgen.

De verpakkingen zijn puber-proof. Hip, jong, fris en … handig. Makkelijke tubes, supergrappige spuitbussen en klikpennen? Check!

En omdat je op je twintigeste verjaardag niet plots verlost bent van puberale kwalen als pukkels, meeëters *huiver* en ongewenste bling : de lijn is er ook voor twenty-somethings.

Meer weten ? Naar de producten !

Stap 1 : schoonmaken

Meet dirt. Meet grime. Then kiss them goodbye.


Wash Off : een zacht schuimende reiniging voor gezicht en lichaam die wordt afgespoeld met water. Verwijdert dode huidcellen en een te veel aan talg.

All Over Clear : een verfrissende, hydraterende spray die licht matteert.

Stap 2 : problemen aanpakken

It’s you versus the breakout, and this time, you win.


Ready, Set, Scrub! : een twee-in-een product, masker en scrub, dat zuivert en de huid licht polijst.

Bedtime for Breakouts : een product voor ’s nachts, voorkomt uitbarstingen van puistjes.

Hit the Spot : een geconcentreerd middel om puistjes mee aan te stippen. Wordt snel door de huid opgenomen.

Stap 3 : beschermen

There’s a place and time to be matte … or to shine!


Welcome Matte SPF 15 : een emulsie die een vette glans vermindert, de poriën niet verstopt, de huid niet uitdroogt en beschermt met een SPF 15.

Brighten Up SPF 15 : een moisturizer met een natuurlijk tintje met UV-bescherming.

Smart Mouth Lip Shine : laat de huid van de lippen, glanzen, verzorgt en hydrateert. De lippen worden super zacht.

Klinkt allemaal goed, maar zien is geloven. Ook benieuwd naar de resultaten? Stay tuned, want Joliette test het voor jullie. Labratjes ter uwer dienst : Nini en Yours Truly. Meer informatie over de producten – inclusief review – zijn dus in de maak!

Dermalogica is in België te koop bij o.a. Instant Spa en Body Centrum. Check hier voor iSpa adressen en de Dermalogica website voor meer adressen (ook NL) en informatie.

*Als een product je huid stript betekent dit dat het de beschermlaag van je huid schaadt. Je brengt dus schade toe aan je huid, in plaats van deze te verzorgen.

1 Comment

  1. 12 jaar ago

    Oehh dat wil ik wel zien, want als het werkt ga ik het zeker kopen

    xoxo