De zomer in je haar: bescherm je lokken!

De zomer in je haar: bescherm je lokken!

De zomer in je haar: bescherm je lokken!

Summer’s here! Hoewel de zon niet elke dag even enthousiast aan de hemel brandt, spot ik overal te velde zonnekloppers, – baders en terrasjesvolk,  gezellig !  Crèmes en lotions worden gelukkig rijkelijk gesmeerd, maar zelden (of nooit?) zie ik iets richting gekleurde haren gaan. Uh, héllo? Beetje UV-bescherming, plz?

Elk jaar weer krijg ik zin in blonde lokken. Niet Barbie, maar sunbleached, weetjewel? Toch ga ik keer op keer voor een koperen tintje. (*zucht* eigenlijk ben ik zo voorspelbaar…) Non-natural redheads weten: niet de makkelijkste kleur om te onderhouden, maar de zon is helemaal meedogenloos en het rood vervaagt terwijl je ernaar zit te kijken. Ook anders gekleurde haren vervagen in de zon, bij contact met zout water of zwembadwater met chloor. Beschermen is key!

Mijn ideale zomerhaar: beachy waves met een zongebleekt kleurtje. Waarom heb ik het alweer geknipt?!
(foto: uit de L’Oréal Professionnel ‘Copacabana’ zomerbalayages)

Bescherm je lokken.

Zowat elk merk van haarverzorging heeft ondertussen een lijn die specifiek bedoeld is om (al dan niet gekleurde) lokken te beschermen tegen de zon, of ze te helpen regenereren na beschadigd te zijn door blootstelling aan de zon.

Ik testte de Redken Color Extend Sun producten vorig jaar tijdens de vakantie. Check de review. We testten ook L’Oréal Professionnel Solar Sublime (review) Wella System Professional Sun (review) en L’Occitane (review). De nieuwe Redken waterproof lotion staat op de to-do lijst, maar daarvoor zoek ik nog een zwembad … B)

Guide
Droog tot zeer droog haar: Kérastase, Redken
Normaal haar: Wella, Redken, L’Oréal Professionnel, L’Occitane
Vet haar: Wella, L’Oréal Professionnel

Travel-size me!

Natuurlijk heb ik op vakantie altijd een sun-proof haarverzorging mee in de reiskoffer, maar ik smokkel ook altijd stiekem wat van mijn favo product(en) mee in de handbagage. L’Oréal Professionnel en Kérastase verkopen nu mini-setjes met travel-size producten. Handig, ook om iets nieuws uit te proberen, nee?

7 Comments

 • 6 jaar ago

  Worden die travel size producten nu ook verkocht? Want ik had meegekregen dat ze niet verkocht gingen worden, maar enkel meegegeven werden bij aankoop van een full size product?

  • 6 jaar ago

   Geen idee, zal het even navragen voor je & twitter het. ;)

 • 6 jaar ago

  Handig artikel! :)

 • 6 jaar ago

  Ik wil zo hard voor de blonde lokken gaan, maar heb teveel rode pigmenten in mijn haar waardoor ik altijd ros word :dood:

 • 6 jaar ago

  Ik heb droog haar, dus de Kérastase is geschikt voor me :) *UITPROBEREN* xD

 • Barbara
  6 jaar ago

  Hm…ik ga uitzoeken waar die vrouw woont, haar haar stelen als ze slaapt en er een pruik van maken voor mezelf *evil laugh*

 • 6 jaar ago

  Die vrouw heeft inderdaad prachtig haar :yes:

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close