Menu & Search
Dagboek: mei snapshots (+ waar ik mee bezig ben)

Dagboek: mei snapshots (+ waar ik mee bezig ben)

The life & times van Yours Truly, mei 2018.

The life & times van Yours Truly, mei 2018.


1/ mijn supercomfy Sasha loafers – nieuw Babor adresje in mijn wijk – badtijddd – mijn spirit animal in Pairi Daiza
2/ stopped to smell the flowers – SPF50 sportvan dagen – mijn nieuwe grote monitor naast mijn oude grote monitor, lalala – muziek du jour

long time no see

Een langere stilte dan gepland, want wanneer lopen de dingen eigenlijk echt wél volgens het plan, eh? ;) Als ik naar mijn foto’s van mei kijk, lijk ik vooral hardcore gerust te hebben. Ik heb een nieuwe rotan fauteuil gekocht (ik noem het de UFO: unidentified futonesque object) waarin ik me terugtrek met boeken. Ik heb een jaarabonnement gekocht van Pairi Daiza, omdat ik tot rust kom in die wonderlijke tuinen daar. De beestjes zijn ook fijn, maar wat mij betreft mogen ze zich beperken tot de kinderboerderij (<3!!!) en de vogelmigraties die er passeren. (Als je me dan ook vraagt naar de hoogtepunten van het park, beestjesgewijs, zijn het de ganzen en de geitjes. Ok, ok, en de capibaras. En ossen. Ik ben blijkbaar een boerin at heart.)

Natuurlijk doe ik ondertussen vanalles voor de blog. The usual: ik ben altijd in testmodus (ik heb nieuwe beauty adresjes ontdekt in mijn wijk, ben producten aan het testen – o.m. de Livia tegen menstruatiepijnen) en pik zoveel mogelijk persevents en -presentaties mee om op de hoogte te blijven. Dat laatste liep heel even mis – uiteraard juist de dag dat Lancôme een episch feestje gaf, ken je mijn gevoel voor timing een beetje – toen ik door mijn knie zakte. In plaats van een periode winging-it-flamingo-style, lijkt mijn knie tougher dan gedacht en heeft het zich al over het scheurtje in m’n ligament gezet. Kudo’s voor mijn lijf. [hygge_icon icon=”mustache”] (Maar ik wil wel een herkansing voor dat Lancôme bal, bitchacho.)

Pairi Daiza – getting painterly with it – Livia in de test

waar ik (ook) mee bezig ben

Beetje werk achter de schermen voor de AVG/GDPR (zeg hallo aan m’n privacy policy) om in orde te zijn met deze nieuwe Europese wetgeving. Nog meer werk achter de schermen in een poging de (ondertussen weer ingetrokken) door de overheid voorgestelde Richtlijnen Voor Online Influencers, waar volgens hun uiteenzetting bloggers ook onder vallen, om te buigen tot iets positiefs voor onze sector.

Voor wie die rel gemist heeft: omdat ‘influencers’ (volgens de moderne interpretatie van het woord, zijnde iets in de zin van ‘mensen die zich verhuren voor het maken van veelal clandestiene reclame op hun social media kanalen en daarmee bestaande sectoren + de economie verstoren’) hun reclame niet labelen als reclame (behoudens vergissing gaat het over reclame wanneer er een overeenkomst is tot publicatie en die overeengekomen publicatie tegenover een verloning staat), had de federale overheidsdienst economie besloten dat het niet voldoende is voor een blogger om hun artikels te labelen zoals velen onder ons het nu doen (zie bv. mijn stickers) en dat we indien onze blogpost een sample zou bevatten, we ‘reclame’ in de titel van die blogpost zouden moeten zetten om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Ik heb hier een heel duidelijke mening over en heb die geventileerd. Maar ik wil meer dan enkel even opluchten, ik wil verandering. Allezja, verandering is veel gezegd… ik wil vooral evolutie. Zoals hierboven gesteld: de (kortzichtige) richtlijnen optimaliseren en ombuigen naar iets positiefs. Want ik ben zeker één van de mensen die weten waarom er richtlijnen moeten komen (spoiler: wat de FOD aanhaalde als “bescherming van de burger” was maar eenzijdig, bloggers zijn ook burgers en moeten ook beschermd worden tegen misbruik) dus dat impliceert actie. Ondertussen heb ik al met veel mensen in de sector gesproken, en er liggen nog een aantal dates vast.

Je kan je je daar allicht bij voorstellen dat ik veel tegenwind krijg. Ik kan er niet niet om geven. En ik kan niet niets doen. Dit is hoe ik ben. #relnichtwithacause Vandaar dat hardcore rusten: meditatie, lezen en tuinieren zijn mijn tegengif du jour en staan te blinken op de andere schaal van mijn balans.

Heel deze bazaar wil natuurlijk ook zeggen: veel tijd gestopt in bloggen zonder effectief, you know, te bloggen. (Story of my life, lol!) Ik maak dat wel goed, beloofd. x

natuurlijke habitat: tuinen en mijn UFO [hygge_icon icon=”heart”] P.S. boekentip: Sapiens, A Brief History Of Human Kind door Yuval Noah Harari

disclaimer


De (enige) sponsor deal is niet monetair: ik kreeg die roze loafers van Sasha in ruil voor een linkje naar hun webshop.

Samples worden me toegestuurd zonder voorwaarden, enkel ter overweging (om te testen en er eventueel over te schrijven). De samples in deze blogpost: Livia c/o Livia; SPF50 c/o Filorga.

Lees de volledige Joliette disclaimer hier.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

15 Comments

 1. 4 maanden ago

  Great post. I was checking constantly this blogand I’m impressed! Extremely useful information specifically the last part I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a verylong time. Thank you and best of luck.

 2. 4 maanden ago

  Hi, its good piece of writing about media print, we all be aware of media
  is a impressive source of facts.

 3. 4 maanden ago

  I抳e learn a few excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you put to make this kind of magnificent informative site.

 4. 4 maanden ago

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog!
  I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.
  Talk soon!

 5. 4 maanden ago

  I have been exploring for a bit for any high-quality
  articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled
  upon this site. Studying this info So i’m glad to exhibit that I’ve an incredibly excellent
  uncanny feeling I found out exactly what I needed.

  I most indisputably will make sure to do not fail to remember this site and give it a glance regularly.

 6. 4 maanden ago

  Hi, the whole thing is going nicely here and ofcourse every one is sharing information, that’s really good, keep up writing.

 7. 4 maanden ago

  Asking questions are truly fastidious thing if you are not understanding
  something totally, but this paragraph offers fastidious understanding yet.

 8. 4 maanden ago

  Thank you a bunch for sharing this with all people you really understand what you’re speaking approximately!Bookmarked. Please also talk over with my site =).We could have a link alternate arrangement between us

 9. 4 maanden ago

  I like looking through an article that will make men and women think.
  Also, many thanks for allowing me to comment!

 10. 4 maanden ago

  Amazing! Its truly remarkable paragraph, I have got much clear idea about from this piece of writing.

 11. 4 maanden ago

  Quality posts is the secret to invite the people to go to see theweb page, that’s what this web page is providing.

 12. 4 maanden ago

  Hello to all, because I am really keen of reading this web site’s
  post to be updated regularly. It carries good data.

 13. 4 maanden ago

  What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon thisI have discovered It absolutely helpful and it has helped me out loads.I hope to give a contribution & aid different customers like its helped me.Good job.

 14. 4 maanden ago

  What’s up everyone, it’s my first pay a visit
  at this web page, and paragraph is really fruitful for me, keep up posting such articles.

 15. 4 maanden ago

  An impressive share! I have just forwarded this onto a
  co-worker who has been doing a little homework on this.
  And he in fact ordered me dinner simply because I found it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending some time to discuss this topic here on your website.