Menu & Search
Column: Joppe gaat verdorie meer zijn zin doen

Column: Joppe gaat verdorie meer zijn zin doen

Joppe blikt terug op januari en neemt een besluit.


Deze blogpost werd geschreven door Joppe De Campeneere (@joppe_dc op Instagram en Twitter). Ik ontmoette hem op de receptie van de laatste Weekend / Le Vif Blog Awards alwaar ik al snel het leukste jasje van die avond spotte aan de andere kant van de zaal en – letterlijk – de halve Belgische blogosfeer doorkruiste om de drager ervan enthousiast op de schouder te tikken. Joppe draaide zich om. Perfect rode lippen, brede glimlach en een persoonlijkheid waarvan de stralen tot helemaal aan de andere kant van de grote, door een druk netwerkende massa gevulde hal reikten.

Hij zal zijn beslommeringen & glitter met ons delen, lieve lezer, door af en toe een column op Joliette te zetten. Omdat er niemand beter is in Joppe zijn dan Joppe zelf, en de wereld veel meer Joppe kan gebruiken. Graag gedaan! :)

x Lisha

[korra_icon icon=”moon”]

Januari is een vreemde maand. We komen met volle vaart uit het voorbije jaar gevlamd: tussen het eerste en het laatste kerstliedje op de radio lijkt amper een dag te zitten; feestdagdiners volgen elkaar op aan een rollercoastertempo en oudejaarsavond is voorbij nog voor je het goed en wel beseft. En dan komt januari, een maand die langer lijkt te duren dan een marathon van alle Lord of the Rings films samen.

Vanaf 1 januari kan niemand wachten om uit de startblokken te schieten. Alles moet beter, mooier, sneller, out with the old and in with the new. We willen een strakker lijf, een carrière in stroomversnelling, Liefde – mét een hoofdletter ‘L’, jawel – en we willen het nu, hoort u ons universum, NU! Het liefst zouden we om op 1 januari klokslag twaalf uur veranderen in de beste versie van onszelf, als in een vreemde versie van het Assepoestersprookje. Er is maar één probleem: voorgenoemde startblokken bevinden zich *blijkbaar* ergens tussen de Bermudadriehoek en het land van Narnia. En ondertussen loopt januari op zijn einde, een einde dat aanvoelt alsof het met het openbaar vervoer vanuit Brussel naar Gent moest komen. Valt wel mee, denkt u? U bent vast geen pendelaar.

Nu het einde van januari zich gepresenteerd heeft, kan ik echter niet anders dan vaststellen dat ik na deze maand tijd niet plots een totaal nieuw leven leid. Wat een verrassing. Je zou bijna denken dat die constante druk op het begin van een nieuw jaar onrealistische verwachtingen met zich meebrengt. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van het idee van een nieuwe start, een schone lei, maar zo werkt het leven nu eenmaal niet. Zoals een vriend het ook verwoordde: januari voelt een beetje aan als één grote nawee van het voorbije jaar. En ik heb daar vrede mee genomen. Neen, januari 2018 is niet de maand van de grote gebaren voor mij. Maar ik heb wel één belangrijke beslissing genomen, een beslissing die best wel wat gevolgen met zich mee kan brengen voor de toekomst: dit jaar ga ik verdorie meer mijn zin doen.

De afgelopen jaren heb ik veel tijd en energie gepropt in het zoeken naar mijn plaats op de artistieke arbeidsmarkt. Ik schreef voor verschillende magazines, onderhield mijn blog, ik deed mijn best om me aan te passen aan verschillende online media die mij misschien een plekje konden geven. En alhoewel ik ongelooflijk veel geleerd heb en ontzettend dankbaar ben voor alles wat ik tot nu toe heb mogen doen, beslis ik om in 2018 even te stoppen met zoeken naar een plek waar ik pas, en gewoon mijn eigen plek te maken. Custom-made. Daarom wordt dit een jaar van proberen, van experimenteren, van mijn goesting doen. Van make-uplooks posten op Instagram en misschien een nieuw platform, van pitchen naar magazines en op mijn bek gaan, van blijven gaan en blijven zoeken. Zonder druk, zonder verplichtingen, wat komt dat komt. Waar ik zin in heb, doe ik. Zoals dit, bijvoorbeeld, schrijven voor dit platform. Lisha vroeg me om zo’n beetje een maandelijkse column, en god, ik heb hier zin in! Af en toe een beetje meer fuck it zeggen en uw hart volgen, dat lijkt mij geen slechte ingesteldheid voor de rest van het jaar. Wie weet wordt 2018 dan uiteindelijk effectief het beste jaar ooit. Stel je voor.

[korra_spacing height=”30″]

[korra_icon icon=”users”]
tekst: Joppe De Campeneere
foto’s: Joppe De Campeneere & Jana Germanus
[korra_icon icon=”diamond2″]
Joppe’s blog: Start To Fashion

0 Comments