Menu & Search

De hype waard? – Clarins’ Eclat Minute Lip Comfort Oil

Het it-item van dit vroege voorjaar is toch wel de Eclat Minute Huile Comfort Lèvres van Clarins, de ‘olie’ voor lippen waar ik zo benieuwd naar was. Chou du jour bij beautybloggers wereldwijd en de parfumerieën krijgen het spul niet aangesleept. Overal uitverkocht (ook in Barcelona) maar ik wist er toch eentje op de kop te tikken.

Chou du jour bij beautybloggers wereldwijd en de parfumerieën krijgen het spul niet aangesleept.

Flashback naar drie weken terug. Jill en ik stonden in het midden van de Paseig de Gracia, Barcelona, met pijnlijk gebarsten lippen door het koude Belgische weer en twee uur vliegen. Zonder balsem ook, want leer mij kennen: ik huppel de vlieger op met ‘minimal luggage’ bestaande uit drie camera’s die ik niet ga gebruiken maar vergeet steevast ondergoed en sokken. Perfecte situatie om mij naar de parfumerie te begeven voor deze nieuwe van Clarins, een merk waar ik zelden eigenlijk nooit warm voor loop. (Om geen reden, wij zijn gewoon geen match ofzo.) Zo gezegd, zo gedaan, ik smeerde drie dagen religieus mijn Lip Comfort Oil (of, mes chères Frenchies, de Eclat Minute Huile Confort Lèvres). Vandaag mijn bevindingen.

oil & comfort (& hoekjes)

Om meteen korte metten te maken met de term ‘Lip Comfort Oil’, die ‘Oil’ mag je schrappen. Het betreft een soort van dikkige, balsem-achtige gloss (aan te vinken: sticky) maar dat vergeef je hem snel wanneer je door hebt hoe effectief hij eigenlijk is. De tragische toestand van mijn lippen werd à la minute verholpen door deze dikke beschermlaag. Geen unieke eigenschap, nee, de magie zit’em in wat daarop volgt: het spul dringt traag maar zeker door in de dunne huid van de lippen en zorgt voor een blijvend comfortabel gevoel, zelfs lang nadat het product is verdwenen. Quick fix? Absoluut! Maar met blijvend resultaat.

Naast de fijne werking van de Lip Oil, hoor ik iets te vertellen over de verpakking. De vierkante tube breekt met het klassieke tubetje voor lippies. Helemaal congruent met de huidige pinterest-esthetiek van hoekjes en kantjes en alles-geometrisch-graag. Mooi. Mogelijk euvel op dat denktraject is echter de applicator. Als er geen tube over de lippen kan glijden, dan moet er een stokje in gestopt om het product er uit te halen. Meh. Stokjes*. (*Correcte term: ‘doe foot applicator’. Graag gedaan.) Maar, lieve lezer, Clarins heeft zijn jongste telg voorzien van wat mogelijk de geschiedenis zal in gaan als de meest comfy applicator ooit. Ooit! Het dikke, kromme, fluffy stokje past perfect op de lippen, voelt superzacht en minimaliseert kliederen. Zei ik al hoe zacht dat ding is?

framboos vs. honing

Ondertussen heb ik ook een geel flacon gehaald. Het verschil zit hem in de smaak (frambozenconfituur vs. caramel en honing) en naar mijn ervaring is de roze variant iets dikkiger, de gele trekt sneller in. Ik hou meer van de roze variant, mogelijk een mindfuck want roze vs. geel voor de lippen … juist ja, totes team roze!

verkrijgbaar bij de parfumerie, €21

 

21 Comments

 1. 7 jaar ago

  Ik wil ‘m. Nog even mijn maand no buy uitzitten en dan ga ik ervoor.

  • 7 jaar ago

   Succes! (En doen, ’t is de moeite!)

 2. Chiara
  7 jaar ago

  Na heeeel lang zoeken nog eentje op de kop kunnen tikken in Gent! Ben er superblij mee, works like a charm :D

 3. 7 jaar ago

  Klinkt goed, de verpakking ziet er leuk uit :)
  X

 4. 7 jaar ago

  Totally team pink here, ik moet deze dus hebben ;)

 5. 7 jaar ago

  Dat klinkt goed hoor

 6. 7 jaar ago

  Volgens mij leef ik onder een steen want dit is de eerste keer dat ik ervan hoor :D maar nu ik jou stukje gelezen te hebben voel ik alsof ik niet meer zonder kan.. toch maar halen hihi

 7. 7 jaar ago

  Kom dit product overal tegen maar had mezelf er nog niet echt in verdiept maar door jouw review moét ik hem hebben!

 8. 7 jaar ago

  Ik ben er echt heel benieuwd naar, vroeg of laat ga ik toch bezwijken en ‘m proberen :-)

 9. 7 jaar ago

  Ik ga nú naar de parfumerie!

  • 7 jaar ago

   Haha! Oeeehhh-la, en er ligt zoveel moois nu … shoplogje!

 10. 7 jaar ago

  Idd totally worth the hype! Ik kocht noodgedwongen de Honey variant want Inno Antwerpen had maar 2 roze exemplaren ontvangen en die waren uiteraard uitverkocht :((

  • 7 jaar ago

   De Inno in Antwerpen krijgt inderdaad ook altijd maar heel weinig binnen. Ik ging daar vroeger zelfs niet meer zien tijdens de Chanel nagellak rushes.

 11. 7 jaar ago

  Klinkt goed. Ik kende dit nog helemaal niet.

 12. 7 jaar ago

  Ik ben zo blij met deze lipolie! Ik ben normaal geen fan van lipgloss, maar gebruik deze toch erg graag, Voornamelijk als mijn lipstick half vervaagd is.

 13. 7 jaar ago

  Ik ben zo blij dat ik hem uiteindelijk ook gekocht heb ! Het is één van de weinige producten waar mijn lippen echt van opknappen.