Menu & Search

Ciaté Caviar Manicure

Het is meer dan ooit ijsjesweer, tijd voor een matchy candy-sprinkeled mani! Daarvoor leende ik afgelopen zaterdag de Ciaté Caviar Manicure kit van de zus – geshopt in London, FYI. Omdat ik naar aanleiding van mijn tweet + instagram foto zoveel vragen kreeg: een blogpost over mijn caviar avontuurtje.

De kit bestaat uit een nagellak (Milkshake, een gewone Ciaté lak), een flesje metallic pareltjes die veel weg hebben van discobollekes (je weet wel, van het soort dat je op je ijsje sprinkelt), een mini trechter en een plastiek bakje. Allemaal tools die het supermakkelijk maken de manicure thuis zelf te doen. Zo werkt het:

1: Begin zoals altijd met een basecoat en breng alvast de eerste laag van de basiskleur – in dit geval Milkshake – aan.
2 : Breng de tweede laag aan op de eerste vinger die je wil sprinkelen.
3: Nu de lak nog goed nat is mik je, met het flesje pareltjes en boven het plastiek opvangbakje, de ‘caviar’ op die nagel.
4: Duw de parels goed stevig in de lak en nettoyeer de randjes.
5: Herhaal stap 2, 3 en 4 voor de andere nagels en laat alles 20 minuutjes drogen. (Was al ok na amper 10 minuten, maar just in case!)
6: Doe de pareltjes die in het opvangbakje gevallen zijn terug in het flesje aan de hand van het trechtertje. (4 x ‘tje – eat that, kleuterleidsters!)

Ik vond het makkelijk om te doen en het effect was meteen goed. Dus whoop! Fijne kit.

Jullie grote vraag was echter vooral: blijft dat lang zitten?! Wel, laat ons zeggen dat het een dag mooi is. Deze foto maakte ik op het einde van de dag. Vooral op mijn duim waren er pareltjes afgerolt – ok ok ok ik had zitten prutsen, maar da’s zo leukkkk! – en degenen die het einde van de dag haalden hadden hun kleur voor een groot deel verloren. Laat ’s avonds heb ik ze er af gehaald met nagellakremover. De eerste nagel ging moeizaam, maar eens er korreltjes op je watje zitten komt de rest er zo af.
Of ik het nog een keer doe? JA! Ik wil meer kleuren. Lijkt me kick-ass in zwart en wit zal ook wel een mooi effect hebben. Transparant rode pareltjes op een rode jelly lak of NEON! Bestaan die überhaupt? #fingerscrossed

25 Comments

 1. 10 jaar ago

  Supermooi! Nu ga ik waarschijnlijk toch wel die zwarte set eens kopen.

 2. 10 jaar ago

  Wauw! Ziet er echt heel tof uit!

  Liefs

 3. 10 jaar ago

  Zo leuk!
  Hoe duur is het setje dan?
  X

 4. 10 jaar ago

  ziet er echt zalig uit! ik wil het ook wel eens proberen!

 5. 10 jaar ago

  Zo leuk!!!

 6. 10 jaar ago

  Super effect, in neon zou het inderdaad ook cool zijn! En ja, ik zou er ook aan zitten prutsen, for sure ^^

 7. 10 jaar ago

  Wow! Echt heel leuk!!!
  *jaloers*

  Xxx

 8. Yv
  10 jaar ago

  Suuuuuuuuper cute!! Me wants.

  Heb je al geprobeerd met een topcoat of ie langer blijft zitten? Het lijkt me dat dan de kleur langer op de bolletjes blijft zitten, en de bolletjes beter hechten?

 9. 10 jaar ago

  Dit kan je ook prima zelf doen met van die microbeads he! Dan heb je die beads in allerlei kleuren voor maar ’n paar euro / dollar ( ebay ofzo ), kun je ook nog ’s heeel vaak afwisselen :)
  Ik vind ’t verrrry cute. :love:

 10. 10 jaar ago

  ik ken dat, mijn diamanten nagel heeft het ook niet lang uitgehouden! mijn vriendin zei het nog: kan niet garanderen dat dat er lang gaat blijven opzitten! hou wel van het effect vd bolletjes. perfect inspiratie voor mijn volgende nails

 11. 10 jaar ago

  Voor een feestje zou ik het wel eens dragen maar lijkt me niet praktisch in het werkleven

 12. 10 jaar ago

  Hm, het leuke aan nagellak vind ik juist dat het er langer op zit dan make-up en je het dus niet elke dag opnieuw moet doen. Maar dit vind ik wel heel mooi en zeker in zwart of wit… Ik twijfel haha :p

 13. 10 jaar ago

  Ik vond het er leuk uit zien maar vrees dat het niets voor mij zou zijn vanwege mijn onhandigheid. Ik zie de bolletjes hier zo al door de lucht vliegen.

 14. 10 jaar ago

  Ziet er héél leuk uit! :) Maar zou er ofwel aan zitten prutsen ofwel ‘schrik’ hebben dat ze er allemaal afgaan. :P

 15. 10 jaar ago

  Zo van die bolletjes kan je denk ik gewoon online vinden. Degene die mijn gelnagels zet (allez, ik bedoel: dat mens bij wie ik al drie keer geweest ben) heeft er zo potjes vol van in verschillende kleuren.

 16. 10 jaar ago

  Ze zien er inderdaad uit als die snoepjes die je op je ijsje kan laten doen :)
  Vind het erg cool om te zien, maar denk niet dat ik er mij zelf aan zou wagen. Ik denk dat de helft ervan tussen mijn toetsenbord zou vallen :)

  • 10 jaar ago

   Je moet dat niet boven uw toetsenbord doen eh Stamatia, destructieve. :p

 17. 10 jaar ago

  Hm nee ik vind het idee niet zo omdat de houdbaarheid van balletjes op je nagels gewoon niet heel erg lang is. Wel vind ik Milkshake erg mooi!

 18. 10 jaar ago

  Het is wel erg leuk! Maar het lijkt me wel vervelend dat het er zo snel weer af gaat!
  Liefs

 19. 10 jaar ago

  Een heel leuk concept, maar ik las op een andere blog ook al dat de houdbaarheid niet zo schitterend is. Ergens logisch ook, maar wel jammer.

 20. 10 jaar ago

  Wil ik ook graag eens uitproberen!

 21. 10 jaar ago

  Wel jammer dat ze er snel afgaan, maar ik verander meestal om de dag met een kleur.

 22. 10 jaar ago

  Het ziet er erg leuk uit!

 23. 10 jaar ago

  ik heb al van anderen ook gehoord dat de parels er snel afvallen :(

 24. 10 jaar ago

  Wat zit dit er super leuk en speels uit! Me wants :bloos: :love: