Menu & Search

Cheering voor hartjes! (x happn)

Vandaag is de tweede valentijn van Steven en mij. Ik vertel je o.a. over onze ontmoeting. In samenwerking met Happn.


De dag van de liefde, lieve lezer, is één van mijn favoriete dagen van ’t jaar! Mijn romantische ziel geniet met volle teugen van de valentijnsfeer en ik ambeteer er tegen beter weten in ook steevast mijn omgeving mee. (Met deze richt ik alvast een sorry aan mijn collega’s voor de dubieuze, felroze outfit en de rondgestrooide suikeren hartjes op kantoor, het is gelukkig maar één keer per jaar.) Dus hier ben ik om ook jou om de oren te slaan met valentijn cheer te entertainen met een paar woorden over het onderwerp van de dag: l’ amour. Ik stel je voor aan happn én vertel over hoe Steven en ik elkaar ontmoetten (via Ann, niet via happn, maar haar kan je helaas – iedereen heeft een Ann nodig – niet downloaden).

[hygge_icon icon=”heart”]

modern love

Vandaag is de tweede valentijn van Steven en mij. Wie ons verhaal kent, weet dat het rom-com materiaal is. Beiden bloggers, ontmoetten we elkaar op een tech event. Wisselden geen woorden, enkel betekenisvolle blikken. Steven contacteerde me vervolgens voor het aan het aan het event gekoppelde – pun possibly intended – project.
Ann, organisatrice van dat tech event en ondertussen vriendin aan huis, was onze matchmaker. (Ze stuurt ons trouwens nog af en toe op date, haha! “Goh, ik heb twee tickets over… Willen jullie ze?“) Allez ja, zoiets. Uiteindelijk heeft zij er (onbewust) gewoon voor gezorgd dat we elkaar opmerkten. Ze heeft ervoor gezorgd dat Steven wist wie ik was en dat hij me kon contacteren. Dit is waar ik je voorstel aan happn. Deze dating app, die een brug wil vormen tussen digitaal en real-life, doet basically hetzelfde.

it all starts in real life

Happn begint bij jou: waar ga jij heen? Wat doe jij graag? Waar liggen jouw interesses? Hetzelfde geldt voor jouw match. De app belooft: “Find the people you’ve crossed paths with.” En laat ons eerlijk zijn, mensen die dezelfde favoriete koffiebar, pizza place én jazz bar hebben, dat moeten minstens al interessante gesprekspartners zijn!

Het idee is eenvoudig. Je stapt die koffiebar binnen, spot jouw crush en checkt happn om te zien of ze de app ook heeft. In bevestigend geval 1/ onderdruk je nog juist een happydanceke en 2/ druk je op het hartje in haar profiel. Als zij op haar beurt hetzelfde doet/heeft gedaan, krijg je een match. Het is dan aan jullie om te beslissen of je elkaar aanspreekt en hoe: in de app of over een koffie.
In een ander scenario heb je misschien zin om iets te gaan drinken en iemand nieuw te leren kennen. Een interessant en aantrekkelijk heerschap, zegt. Fix die date met de app en wie weet hou je er een goede vriend of zelfs de liefde van jouw leven aan over. Happn is daar een ideale, discrete wingman voor: als de interesse niet wederzijds is, weet niemand dat je ooit op dat hartje geklikt hebt. (Oh, de crushes die hiermee een kans krijgen… <3!)

[hygge_icon icon=”heart”]

bro’s before ho’s

Ok, even realtalk. Het probleem met onze insta-generatie is dat we instant succes willen: appje open, klik, klik, klik, kleir. Ik ga niet oordelen over het dategedrag van iemand anders – sorry, zei er iemand slettebakkerij? – maar ik ben hier aan het cheerleaden voor de liefde, weet je nog?

Wie happn zijn/haar hartje toevertrouwt, weet dan dat zelfs de grootste, sterkste liefde tijd nodig heeft om te groeien. (Ok, ik voel me een beetje oma, nu. Maar ’t is echt zo!)

Onze coup de foudre resulteerde bijvoorbeeld in maar twee dates. De daarop volgende drie jaar zouden we gewoon vrienden zijn. We gingen samen naar events, huilden bij elkaar uit over boy- en girl issues en lachten met elkanders malchance. Ik kon uren luisteren naar Steven. Hij werd ook een steeds betere vriend.
Ondertussen probeerde ik mijn blos te verbergen wanneer hij z’n trui uittrok of als hij enthousiast voorover leunde bij het vertellen. Hij wilde meer zijn dan vrienden. Ik was bang dat het niet zou werken (blind voor het feit dat het al werkte) en ik de vriend zou verliezen die ik zo graag zag. Op een avond heb ik hem via de telefoon doen zweren dat, als we het zouden proberen als koppel en die relatie zou falen, we vrienden zouden blijven. Sindsdien wonen we samen, haha!

make it Happn

Hoe meer singles happn hebben, hoe groter de kans dat je er jouw crush op terugvindt. Ik dacht, ik trek mijn captain obvious cape aan en laat dat feitje hier gewoon even achter. Doe er je profijt mee. 👽 Happn is gratis te downloaden via de App Store en Android.

Een hele fijne valentijn, lievekes!
(En niet vergeten: stiekem is élke dag van de liefde.)
[hygge_icon icon=”heart”]

4 Comments

 1. ann
  4 jaar ago

  (maar mijn emoji wil hij niet, *snikt)

  • 4 jaar ago

   Ik moet inderdaad eens kijken hoe ik die hier geactiveerd krijg. *thinking emoji* ;p

 2. ann
  4 jaar ago

  Haha, ‘iedereen heeft een Ann nodig’! Thanks sweetie om mijn dag te maken