Cheap&chic: Catrice Urban Baroque Illuminating Powder

Cheap&chic: Catrice Urban Baroque Illuminating Powder

Voor diegenen die het nog niet gedaan hebben ’n word of advice: verspil je tijd niet met het lezen van dit artikel, maar ren – ren, zeg ik u! – naar de dichtstbijzijnde Kruidvat en koop dit Catrice Urban Baroque Illuminating Powder! Pitstop bij een bankcontact is compleet overbodig, want deze koop je met wisselgeld. Het poeder kost namelijk maar €4,50.

Nog steeds hier? (Shit, moet ik alsnog een artikel eraan breien …) Ok hier gaan we:

Het poeder is een perfécte highlighter en aan die prijs een regelrechte must-have. Maar hij is ook een heleboel dingen niet:

Diegenen die op zoek zijn naar een cheapo dupe voor de Guerlain Météorites Voyage (ofwel de pressed powder variant van de Guerlain poederparels) moet ik teleurstellen. Close, but no cigar. Waar Guerlain echt een magisch allover poeder creëerde, is deze Urban Baroque poederdoos gevuld met pure highlighter. Maar qua uiterlijk is er duidelijk een  eh … link.

Het doosje is leuk, maar niet luxueus. Als je het opent zie je een (naar mijn mening) prachtige en absoluut wel luxueus ogend poeder. De mooie kleurschakeringen zijn puur eye candy, maar aangezien het geen allover poeder is, niets anders dan visuele lustbevrediging. Waarom? Wel, het groene pigment zorgt voor het neutraliseren van rood in je huid en het roze in het poeder geeft een frissere teint. Allemaal goed en wel, maar ik raad je toch niet aan dit poeder te gaan kwasten op die plekjes in je gezicht waar je wel wat egalisering kan gebruiken, aangezien ze de boel alleen maar glitterig maken en zo net accentueren. Enkel voor op je jukbeenderen, wenkbrauwbot en neusbrug dus, dit supermooie poeder.

De poederkwast uit de collectie is trouwens ook een aanrader. Hij is hella cheap, maar superzacht en uiterst makkelijk om mee te werken. In de plaats van typische harde, dikke haren (type Hema en H&M) krijg je fluffy teddyharen (type The Body Shop en Urban Decay). Een toffe kwast voor in je collectie, quoi. Voor zijn €4,95 mag je hem zeker niet links laten liggen!

Meer Joliette

31 Comments

 • 6 jaar ago

  waar zou ik deze nog kunnen vinden? nergens zeker? :(

 • 7 jaar ago

  Hij ruikt inderdaad echt goddelijkkkk! Haha

 • 7 jaar ago

  Haha, ik las verder omdat ik hem al had! ;)

 • 7 jaar ago

  Ja, die heb ik ook nogsteeds! En eentje op voorraad uit de Return to paradise lijn :-) Maare.. ik denk niet dat ik deze poeder ga halen.. Omdat ik dan misleid wordt door de mooie verpakking, maar als ik een swatch zie denk ik niet van ‘WOOW’. Ik koop liever een mooie blush van Sleek.

 • 7 jaar ago

  Ik heb deze poeder vandaag gehaald :D

 • 7 jaar ago

  Ik vind de collectie eigenlijk een beetje saai, opzichte van de Essence nieuwe collectie I LOVE BERLIN die lekker flashy is! :love:

 • 7 jaar ago

  Ik heb hem ook, vind hem echt prachtig!

 • gloria
  7 jaar ago

  Voor die verpakking alleen al moest ik hem HEBBENHEBBENHEBBEN!

  Misschien ook nog interessant om te benadrukken is de GEUR, hij ruikt nl. echt hééééérlijk!

  En ik gebruik hem gewoon over heel mijn gezicht, niet te kwistig uiteraard. maar niet dat ik er dan als een discobal uitzie ofzo.

  De kwast wil ik precies ook nog wel, daar heb ik volledig overgekeken. MOet ik dus nog gaan halen…

 • 7 jaar ago

  Mooie poeder! Bedankt voor de swatches! :)

 • 7 jaar ago

  ziet er heel goed uit!

 • 7 jaar ago

  Ik heb ook de poeder en de kwast gekocht! Idd erg fijn!

 • 7 jaar ago

  Sorry ook geen fan, of althans ik vond ‘m gewoon niet bijzonder genoeg om ‘m te kopen. Gebruik nog steeds de shimmering powder uit de Essence Moonlight collectie :)

 • nono
  7 jaar ago

  Heb em net een paar uur geleden gekocht. Ik ben er ook heel blij mee. Echt leuk dat ze er een spiegel in hebben gedaan.

 • Jessica
  7 jaar ago

  Ik vind het er echt zo mooi en luxueus uitzien he in dat doosje.

 • 7 jaar ago

  Ik heb de shimmerpowder al, nu nog eventjes de kwast halen!

 • Tinneke
  7 jaar ago

  ik ben ook geen fan..
  van de poederkwast daarentegen wel! Die vind ik heel goed voor zijn geld!

 • 7 jaar ago

  Ik was vandaag in Wijnegem shopping en daar was hij niet meer. :(
  Ik heb dan maar even over de tester “gewreven” en I LOVE IT !
  nu moet ik hem zeker hebben
  Morgen nog is thuis in het stad gaan kijken.
  HOPEN ^^

 • 7 jaar ago

  morgen denk ik even naar kruidvat!

 • 7 jaar ago

  Vind hem wel mooi, maar niet heel bijzonder…

 • 7 jaar ago

  Nee hoor, ik ben ook geen fan :)

 • 7 jaar ago

  Mwaa, ik ben niet zo voor glitter op mijn gezicht :)
  En ja ik weet dat een highlighter meer is dan ‘gewoon wat glitter’ maar toch ben ik geen fan!

 • 7 jaar ago

  Ik heb die poeder ook en vind hem ge-wel-dig :love: :love:

 • 7 jaar ago

  :ween: Ik heb nergens in de buurt een Kruidvat met een groot Catrice display, wat zoveel betekent als: Geen LE’s! Ik wil deze echt graag hebben!

 • 7 jaar ago

  Reeds in de pocket!

 • 7 jaar ago

  Mooi! Heb deze ook ;)

 • 7 jaar ago

  Ik heb hem ook, echt een budgetaanrader! :love:

 • 7 jaar ago

  Ik vind er niks aan ;$ Maar ik ben echt de enige in heel beautyblogland geloof ik :D

 • Marloes
  7 jaar ago

  Hij ligt al in de winkel, ik heb hem al! Vind hem ook echt helemaal geweldig! :yey:

 • 7 jaar ago

  Inderdaad . Ik vind hem persoonlijk niet glitterig…dan vind ik die LE herfstpoeders van TBS (die met de prachtige blaadjesprint) véél glitterender !

 • 7 jaar ago

  Yeessss you have me in your pocket! Wat een review!

  Dit is een van de eerste keren dat ik een review lees en denk: “MOET hebben *-*”
  Beide producten dus ;)

  Weetje wanneer het uitkomt in Nederland?
  (Ik kom zo langs de kruitdvat dus kan i meteen mooi checken.. maar just to be sure :3)

 • 7 jaar ago

  Uhu! Het is een joekel van een highlighter best niet overal kwistig rondkwasten dus :D Maar kom :) Als je echt heeeel zuinig en profijtig te werk gaat valt het glitterige alsnog mee

Publiceer jouw comment

Publiceer jouw comment Het mailadres wordt niet vermeld.

Liefste lezer, door deze website te gebruiken, stemt u toe met het gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close