Menu & Search

Chanel Rouge Noir

Ik <3 donkere nagels. Klassiek, elegant en chic met een rebels kantje. Gabrielle Chanel, de vrouw die ons the little black dress (& jacket) gaf, had iets met de kleur die in de Amerikaanse Vogue van mei 1926 beschreven stond als: “Black and white are joined by red, a garnet shade, like the heart of a black cherry, which Chanel uses frequently and which is often called ‘red-black’

Het was Dominique Moncourtois, director of make-up creation bij op dat moment, die in 1994 met dat bijna-zwarte ‘Rouge Noir’ (‘Vamp’ in de US) de donkere nagellak acceptabel maakte. De dag nadat Lagerfeld de modellen met Rouge Noir nagels de catwalk op stuurde, belde Madonna hem om een paar flesjes op te laten sturen. Het was de kleur van Mia Wallace, het personage gespeeld door Uma Thurman in Quentin Tarantino’s Pulp Fiction. En wel, basically iedereen volgde: Rouge Noir werd de best verkochte nagellak in 1995. Chanel brengt haar vandaag terug voor de feestdagen, en droeg er een volledige make-up collectie aan op: Rouge Noir Absolument. Vandaag laat ik de swatches zien van twee van de drie lakjes: Le Vernis Rouge Noir en Le Top Coat Lamé Rouge Noir.

(Uma Thurman in de ‘5$ milkshake‘ scène. Weetje: Vamp/Rouge Noir
kostte indertijd $15, vandaag is dat $27.)

Le Vernis Rouge Noir

De cult kleur. Een diep bordeaux, niet volledig dekkend (lijkt wel opaak met het blote oog, op foto blijkt ze moeilijk te vatten en vallen oneffenheden op) en oogt mogelijk juist daarom heel glossy. Houdt perfect het midden tussen chic en rock & roll. De semi-transparante formule accentueert mijn uitgroeiende acrylnagels en de beschadigde nagel van mijn wijsvinger. (Ik plan een blogpost over mijn acrylavontuur van zodra het rond is. Nog efkes, dus…) Lakt mooi en makkelijk, droogt snel.

Top Coat Lamé Rouge Noir

Wat mij betreft de aankoop op het gebied van nagellak voor de feestdagen. Maakt een perfect cadeautje, ook. De Top Coat bestaat uit gouden flecks (stukjes goud i.p.v. ronde of hexagonale glitter) en bordeaux pigment, niet genoeg om echt kleur te geven, maar het geeft extra diepte aan de flecks die vanuit de basislak lijken op te gloeien. Ziet er in het flesje letterlijk uit als water bij de wijn. Ik ben een beetje verliefd op de manier waarop de verschillende delen van de lak niet echt mengen en hij drie fases lijkt te hebben. Vooraleer je de lak aanbrengt moet je alles goed door elkaar schudden, als een snowglobe. (En het voelt een heel klein beetje als alchemie: van wijn en water naar goud.)

*
verkoopinformatie

Sinds november bij Chanel verkooppunten. Gelimiteerde oplage.
€23,50 / 13ml

Save

5 Comments

  1. 7 jaar ago

    Oh wat een mooie topcoat !

  2. 7 jaar ago

    Mooie combinatie! Leuk fun fact ook! Of eigenlijk net niet, want damn, wat een prijsstijging :-S

  3. 7 jaar ago

    Wauw, wat een super toffe top coat! I loveeeeee glitters!