Menu & Search

Chanel Regard Perlé – over groener gras

Vanaf januari ligt de Chanel lentecollectie – Les Perles de Chanel, naar de parels van Coco – in de winkel. Ik heb via via het quad al in handen gekregen ennnn daarover moet wel het één en het ander gezegd.

De kleuren

Of de kleuren al dan niet interessant zijn laat ik aan jou over, dat is namelijk persoonlijke smaak. Ik vind ze wel çava, maar ben dan ook fan van subtiele oogschaduw gecombineerd met een dikke vette eyeliner waartoe het groengrijze zich perfect leent. Klinkt misschien niet bijster spannend, maar doet je ogen mooi uitkomen en geeft een frisse, ogenschijnlijk uitgeruste blik.
Extra leuk is dat de nagellak uit deze collectie dezelfde kleuren heeft. Zo is er een groenzwarte parelmoeren lak (Black Pearl), en witte parelmoeren lak (Pearl Drop) en het peachy Pêche Nacrée.

De pigmentatie

Alvorens uitgebreid mijn mening te geven over de vage pigmentatie, laat ik jullie eerst even wat swatches zien:

Swatches zijn droog en zonder basis.

Zo. Nu komt het wel eens vaker voor dat ik niet omver geblazen word door de pigmentatie van Chanel oogschaduws, maar meestal ben ik wel helemaal fan van de textuur en de finish. Want een beetje subtiel maar luxueus vleugje kleur heeft bij mij voor overdag toch vaak voorrang op cheap in-your-face. Regard Perlé vind ik echter gewoon niet zo mooi. En ik kan me niet ontdoen van het gevoel dat dit gewoon behoorlijk crap kwaliteit is voor de prijs die je betaalt. Dan is er ander, goedkoper en beter.
Jawel Chanel, ik weet dat het er beter uit ziet als je het nat aanbrengt maar eerlijk? Dat vind ik veel te veel gedoe. Geef mij maar een oogschaduw die er ook droog mooi uitziet. En dat doet deze dus niet. Volgende!

Ondertussen, aan de andere kant van de oceaan

EDIT: Gisterenavond (onze tijd, net nadat ik dit artikel af had om klaar te zetten voor de ochtend) publiceerde Christine een review van het palette. Het eerste wat me opviel was dat het er anders uitziet in Amerika: in plaats van vier gebakken bolletjes oogschaduw zijn het vierkante pans. Of ze gebakken zijn of niet … geen idee, maar naar mijn ervaring krijg je dan steeds een bolvorm. In ieder geval reden genoeg om er sterk aan te twijfelen of deze oogschaduw aan de andere kant van de oceaan wel dezelfde is als die hier in ons Belgenlandje.
Naarmate het artikel vorderde merkte ik nog verschillen op. Zo bleek het quad in Amerika erg goed gepigmenteerd. Wel, het mijne dus niet echt. Check het bewijsmateriaal hierboven. Vergelijk het met de swatches op Temptalia en voeg je bij mijn one-girl army. Dan trekken we gezellig samen naar de Chanel headquarters om in een vlaag van jaloezie rel te gaan maken. Rel, zeg ik! Want zelfs nat aangebracht lijkt mijn Regard Perlé niet op die van Christine. Boe-hoe …

Het 20 Regard Perlé oogschaduw-quad zal in januari in de winkels liggen tegen een prijs van zo’n €45.

21 Comments

 1. 12 jaar ago

  mooi!

 2. 12 jaar ago

  Het geld uitgeven voor de pigmentatie van chanel hoef je inderdaad nooit te doen met oogschaduws, maar het blijft toch altijd liefde hè, zo’n mooi ding in je collectie.

 3. 12 jaar ago

  ik vind het sowieso apart dat wij bolletjes krijgen en de amerikanen vierkantjes.. ik wil geen bourjois bolletjes, maar chanel vierkantjes :P

 4. 12 jaar ago

  Inderdaad, de pigmentatie van Chanel laat de wensen over, ik kreeg zo ooit het Nymphéa quad en was zooooo teleurgesteld !

  En dat de pigmentatie van producten die in de VS uitgebracht zijn is niet alleen bij Chanel, ook l’Oreal, Maybelline enz..heeft veel betere pigmentatie EN een betere formule.

  Zouden we niet beter naar daar verhuizen?

  • 12 jaar ago

   Bizar. Zouden er ingrediënten inzitten die in EU niet mogen, misschien?

   Ik heb twee Stage Lights palettes liggen (nu niet meer te koop) van Chanel met mijn favo paars. De pigmentatie van dat palette is echt top – vandaar dat ik er dus ook twee heb. Maarrrr blijkbaar niet altijd van dattum.

 5. 12 jaar ago

  idd bij Temptalia is de pigmentatie super.
  Dat wordt dan maar een aankoopje voor als ik naar New york ga in de zomer. ^^

  • 12 jaar ago

   Ah, ben jaloers! :D
   Dit palette zou naar het schijnt permanent worden dus met een beetje geluk weet je er dan nog één te scoren. Have fun!!!

 6. 12 jaar ago

  Wow. Dat schilt erg veel. Zonde!

 7. 12 jaar ago

  groot verschil. amai, gek eigenlijk.

 8. 12 jaar ago

  ik zou chanel mailen en vragen wat hier de bedoeling van is!

 9. 12 jaar ago

  Wat een groot verschil! Raar hoor…

 10. 12 jaar ago

  Wat enorm zonde van de pigmentatie. Ik heb dat dus ook al meerdere keren gehad met Chanel en zie dat waar wij de bolletjes-palettes hebben en hetzelfde palette op internet met de vierkante-palettes, die laatste er telkens veel beter uitkomt. Jammer dat ze verschillende versies maken… :oeps:

 11. 12 jaar ago

  Echt een ge-wel-dig palette

 12. 12 jaar ago

  Daar zou ik dus absoluut geen €45 voor over hebben! De pigmentatie is crap en dat heb ik al vaker bij Chanel gezien. Maar het verschil tussen hier en Amerika is echt wel schandalig groot :uh:
  Het zou toch niet mogen dat er zoveel verschil tussen zit! Waarom zou het bij ons zoveel slechtere pigmentatie moeten zijn? En dat terwijl het ongeveer evenveel kost!

 13. 12 jaar ago

  Wow, ik ben even gaan vergelijken, en tis echt een serieus verschilleke :o en zeker voor zijn prijs vind ik dat je toch wat kwaliteit/pigmentatie mag verwachten! ik ben blij dat je dit plaatst, want ik wist niet dat er zo’n verschil zat op de palletten hier en ginder ..

 14. 12 jaar ago

  Wat erg! Vooral voor die prijs die je ervoor betaalt :O!
  Echt niet goed van Chanel! Geef ons dan maar die quads van Amerika :D

 15. 12 jaar ago

  Oohh! Wat erg! Ik zat al te kwijlen bij het palette op Temptalia, en was al op zoek naar swatches van de Europese variant …. Heel blij dat je dit hebt geplaatst, nu kan ik hem van mijn wishlist afschrappen.

 16. Carmen
  12 jaar ago

  Had dat ook al gehoord van die pigmentatie! Wel echt superstom dat Amerika blijkbaar andere kwaliteit krijgt… Nou ja ik denk dat dit bij andere merken ook wel gebeurt.

  Ik ben een enorme chanelfan, maar hun oogschaduwquads vind ik wat overpriced, dan liever zelf een quad samenstellen bij MAC, dan heb je precies en exact de kleurtjes die je wil. Of een 5 ombres-palet van dior, die zijn to die for!

 17. 12 jaar ago

  Heb het ook al vaak gehoord dat de pigmentatie van de oogschaduw palettes hier bij ons (Europa) veel minder goed is.
  En dat geldt helaas ook voor de Chanel blushes…

  Jammer, want het lijken mij echt wel mooie kleurtjes! :luv:

  • 12 jaar ago

   Zo stom. En bizar! En vooral oneerlijk – poe.