Menu & Search

Chanel Ombre Première (Longwear Cream Shadow) in 822 Silver Screen

Een khaki platinum dat refereert naar oldschool Hollywood glamour is natuurlijk voorbestemd om mijn nieuwe beauty crush te worden.


De Chanel Libre Numéros Rouges Collection voor het eindejaar, is opgebouwd rond rode lipstick. Niet verbazend, gezien de liefde van Lucia PicaGlobal Creative Make up and Colour Designer bij Chanel, voor die klassieke make-up kleur (lees hier). Er zijn een aantal heel mooie ontdekkingen te doen in de orbit rond de leading stars (Rouge Allure lipsticks waarover zaterdag 18 november meer), o.m. deze bijzonder fijne oogschaduw die goed onderweg is om mijn onverwachte favoriet van deze collectie te worden.

I love the idea of layering eye colors. I apply the Ombre Première Crème in Silver Screen, a beautiful platinum cream shadow, then layer on top a soft powder eye shadow” – Lucia Pica

[korra_icon icon=”moon”]

de kleur

Silver Screen refereert naar oldschool Hollywood glamour, maar is geen zilver. Het is een khaki platinum oogschaduw: taupe met een olijfgroene ondertoon en satijnfinish. Mooi bij alle oog- en huidskleuren.

de formule

Eerst dacht ik dat dit een Illusion D’ombre was, een Chanel cream shadow formule waar ik al eerder voor viel, maar het blijkt om iets nieuws te gaan. Bon, deze Ombre Première is minstens even fijn. Brengt makkelijk aan, is mooi te vervagen of op te bouwen en eens opgedroogd (klein half minuutje wachten) blijft hij perfect zitten. Liep niet uit tijdens een uitgebreide badsessie maar ging er wel vlot af met een bi-phase demaquillant.

Tip van Chanel: voor een lichtere dekking breng je de oogschaduw aan met je vingertip, voor meer dekking gebruik je het bijgeleverde kleine penseeltje. Dat blijkt trouwens een stevig ding met synthetische haren te zijn dat de klus uitstekend klaart.

All of the above maakt van de Ombre Première echt een handige oogschaduw om te reizen! Zal niet breken door schokken, kan tegen tropische temperaturen en een dagje loungen aan het zwembad, …  Rest ons alleen nog de volgende keuze, lieve lezer: waar trekken we naartoe?

swatches

bij de parfumerie
limited edition
€34,00

2 Comments

 1. Nawi
  4 jaar ago

  Prachtig! Maar je zegt penseeltje met dop? Ik zie geen dop?

  • 4 jaar ago

   Ha! Klopt. Ik gebruik deze met één van de penseeltjes met dop die bij de Illusion d’Ombre potjes zaten als ik on the go ben. Bij het schrijven ben ik dat vergeten. Goed opgemerkt, Nawi. :)

   Wel jammer dat deze Ombre Première met een los penseeltje komt, eigenlijk. De sleeve is niet genoeg om het veilig mee te nemen in de handtas, dan hou je best het kartonnen doosje bij waar alles perfect in past.