Menu & Search
Chanel – Les Beiges 2015

Chanel – Les Beiges 2015

IMG_5637

Een Antwerpse uitspraak gaat: “chique volk arriveert laat”. Met mijn ripped jeans ben ik niet meteen dressed the part, maar niemand zal kunnen ontkennen dat ik rijkelijk – har har – laat ben met deze blogpost. Het ding is echter: ik kan er niet niet over schrijven. Ik beschouw het als mijn missie om je op de hoogte te houden van wat er nog ontbreekt in jouw make-up arsenaal en, liefste lezer, ik teken hierbij een vette pijl omhoog, zo eentje met een grote boog richting dit prachtige ‘Healthy Glow Multi-Colour SPF 15′ poeder van Chanel in Marinière N°02.

IMG_5533

Les Beiges, het poeder

Les Beiges de Chanel zijn heel fijn gemalen poeders geformuleerd met verzorgende karité, rozen- en katoenextract. Het is een favoriet van veel van mijn Belgische co-bloggers, die het gebruiken als everyday poeder om foundation te setten en voor touch-ups doorheen de dag. Het geeft make-up een afgewerkte look, zonder te matte te zijn (dankzij de bijna microscopisch iriserende deeltjes) en een gezonde glow. De magie van Les Beiges zit hem in het feit dat je het poeder niet ziet – of voelt – zitten, maar je ziet wel duidelijk een verschil voor en na de applicatie. Make-up waar ik van hou!
Juist om die eigenschappen vind ik een donkerder tint (ik gebruikte N°040 al) van het poeder een perfecte, natuurlijk ogende bronzer. Het is quasi fool-proof. Een absolute aanrader voor wie niet al te handig is in het make-up department of heel weinig tijd heeft / geen goesting om uitgebreid te gaan zitten blenden. De bijgeleverde halve-maan kwast met natuurlijke haren is trouwens top om het poeder aan te brengen (on-the-go maar ook gewoon ’s ochtends aan de make-up tafel) en naar mijn mening zeker een asset om rekening mee te houden wanneer je de aankoop overweegt.

Stick it.

De verpakking van de producten is pure luxe en très Chanel. Minimalistisch, stevig en degelijk doch elegant → hartjes! Alleen al de perfectie van de huls van Les Beiges Baume à Lèvres maakt de balsem fijn in gebruik. Komt daar bij dat hij een mooie barely-there textuur & feel heeft op de lippen, maar subtiel kleurt en goed hydrateert. N°10 geeft een zonnige peachy waas van kleur.
Ook de constructie van de huls waarin de Blush Stick zit, is flawless. Op de blush zelf, een romige cream formule die smelt op de huid en heel makkelijk uit te werken is en op te bouwen qua kleur, valt eveneens weinig aan te merken. N°20 is een warm bruin met een hint van rood en gouden shimmer.

Over de nagellak uit deze collectie schreef ik eerder al, lees die blogpost hier.

*
verkoopinfo

sinds juni (uhu … oeps!) bij de parfumerie, l.e.
Le Vernis – €23/13ml
Les Beiges Baume à Lèvres – €35/3g
Les Beiges Sheer Color Blush Stick – €30/8g
Les Beiges Marinières – €55/11g

chanellesbeiges1

*
swatches

Ye be warned: het zijn eh… onbewerkte snap-quality (heel close) close-ups. (Waar is mijn concealer?) Marinière N°02 op neus, voorhoofd, kin en jukbeenderen. Baume in N°10 op de lippen. Blush Stick in N°20 juist onder het jukbeen om warmte te geven en beetje te shapen. Ok, en liner op mijn bovenste ooglid (pré-Zaventem poging tot wakkere ogen faken) en that’s it. Geen foundation, geen mascara, all ‘nude’ en beige. P.S.: lalalishaaa op Snapchat. x

lesbeigesselfiesswatch

 

Save

9 Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 jaar ago

  Ben zelf overstag gegaan voor twee producten uit deze collectie: het lichte poeder en de lippenbalsem. Blij dat ik het gedaan heb, want ben er supercontent mee. Heb lang getwijfeld over de lippenbalsem en toen ik er eindelijk uit was, heb ik nog net de laatste kunnen snatchen in mijn lokale IPXL. Hoera!

 2. 6 jaar ago

  @ androgynes : Jij bedankt om het uit te spreken en niet gewoon te denken en te zwijgen. <3 Hier ben ik echt iets mee, en dankbaar.

 3. Androgynes
  6 jaar ago

  Dank je om iets met mijn feedback/geklaag te doen, maakt het direct een stuk prettiger om te lezen ^.^

 4. 6 jaar ago

  Wat een prachtige make upjes!! :-)

 5. 6 jaar ago

  Lijkt mij fijne producten, oehh…de verpakkingen alleen al zijn zo mooi ❤️
  X

 6. 6 jaar ago

  Ik lees je blog super graag, ben altijd super blij als je iets post. Maar ik kan er echt niet meer door komen sinds je nieuwe lay-out. Ik vind het veel te ‘bulky’ om comfortable te kunnen lezen. Ik weet niet hoe het er bij jou thuis uit ziet maar ik heb een screenshot in de website geplaatst zodat je kan zien hoe ik het zie, misschien verduidelijkt het dat wel.

  • 6 jaar ago

   @ androgynes : Bedankt voor de feedback. :) Je hebt eigenlijk gelijk, het is niet logisch om omhoog te moeten scrollen. Ik heb de blogpost terug in één kolom gezet. Twee kolommen lenen zich niet voor zo’n langere tekst.

   Mrci x

 7. Amélie Cammaert
  6 jaar ago

  Hoy Lisha!
  Ik ben je blog net tegen gekomen en ben er al stapel gek op! Hij is echt heel leuk en mooie geschreven!
  Ik zal hem zeker blijven volgen :)
  Hoop dat je nog lang verder doet.
  Groetjes Amélie

 8. Patricia
  6 jaar ago

  Ik heb zelf het poeder en de lipbalsem, hele fijne aanvulling inderdaad op mijn collectie.
  Nooit over nagedacht om een donkere versie aan te schaffen als bronzer.