Menu & Search
Chanel Le Bi-Phase Visage demaquillant anti-pollution

Chanel Le Bi-Phase Visage demaquillant anti-pollution

Een on-trend anti-pollution demaquillant van Chanel.

Een on-trend anti-pollution demaquillant van Chanel.


Ik geloof niet in make-upregels, behalve één: wat er op gaat, moet er uiteindelijk weer af. Door de jaren heen heb ik me dan ook een arsenaal aan demaquillants verzameld. Een goede reinigingsolie voor onder de douche en een micellaire lotion voor snel-snel zijn onontbeerlijk. Al heb ik wat variaties op dat thema. Zo staat de Shiseido Waso Quick Gentle Cleanser in de douche. Dit blauwe flacon van Chanel op de wastafel, voor snel-snel. Maar dan, you know, de luxeversie. *-* En niet alleen qua uitvoering.

Gotta love een multitasker.

Deze Le Bi-Phase Visage van Chanel demonstreert hoe makkelijk skincare soms kan zijn. Hij haalt de hardnekkigste make-up weg met de kracht van een olie en het gemak van een micellaire lotion: schudden, wattenschijfje doordrenken en ermee over het gezicht gaan, klaar.

De anti-pollution trend is je waarschijnlijk al opgevallen (indien niet, le-voilà) en daar speelt deze demaquillant op in. De blauwe micro-algen en het zeewier waarmee Le Bi-Phase Visage geformuleerd is doen dat zowel actief – tijdens de handeling van het verwijderen van die pollution a.k.a. luchtvervuiling die aan de huid blijft plakken – als preventief. Dat impliceert dat er een dun laagje residu van de cleanser achterblijft op de huid. Dat voel je. Dat irriteert (mij) niet. Chanel beschrijft het zelf, op de achterkant van het flacon, accuraat: “the skin is refreshed, velvety and conditioned“. Check!

Comfy clean, het is een ding, en deze Chanel delivert.

Hij haalt zo ongelooflijk veel vuiligheid weg (make-up, vuilpartikeltjes uit de lucht, dode huidcellen) in één keer en laat de huid toch kalm en gehydrateerd achter. Wie net als ik een gedehydreerde huid heeft en/of gecombineerde huid met makkelijk geïrriteerde droge plekken, is waarschijnlijk net als Yours Truly erelid van de grondige-maar-zachte-cleansers support club. (Dat squeaky clean gevoel, maakt dat überhaupt iemand blij voor langer dan twee seconden? Waarna je in een vlaag van paniek het eerste voor de hand zijnde serum op je pijnlijk strakke huid kliedert?)

Minpunten

Niet de goedkoopste optie, maar it’s Chanel, darling. Groot voordeel: je hebt maar heel weinig product nodig om de huid schoon te maken. Een flacon gaat echt lang mee. En het ziet er massa’s mooi uit op de wastafel – laat ons eerlijk zijn, niet compleet onbelangrijk.

Wat het parfum betreft, daar ben ik geen fan van. Het is niet slecht, maar als het in een andere geur bestond, zou ik daar voor gaan, weetjewel. Rozen ofzo, ik zeg maar iets.

bottom line

Een schone huid in alle zachtheid én luxe, the easy (/lazy) way. Uitvoerig getest, goedgekeurd en geliefd door ondergetekende. x

parfumerie
+/- 35

*ooit ontvangen als sample, rebuy

0 Comments