Menu & Search

Chanel Huile de Jasmin

Jasmijn uit Grasse, exclusief voor het huis Chanel, en camelia-olie. Hoe lekker is deze olie?


Gabriëlle Chanel componeerde deze olie op basis van jasmijnextract uit Grasse – exclusief voor het huis Chanel – reeds in 1927. Het is een ondergewaardeerde beauty staple die dringend wat meer liefde moet krijgen op mijn blog. Want oh, wat hou ik van deze olie. Ze doet me altijd denken aan het boudoir van een Geisha. Ik leg hieronder uit waarom.

[korra_icon icon=”cloud”]

Huile de Camelia

Het hart van deze olie is jasmijn uit de hoofdstad van parfum: Grasse. Toch bestaat de formule voornamelijk uit camelia-olie. Omdat de camelia de Chanel-bloem bij uitstek is en de olie ervan wereldwijd wordt gekoesterd voor haar beautifying eigenschappen – niet in het minst door de Geisha in Japan, waar ze groeit – is het opmerkelijk mooi dat het huis vasthoudt aan de naam waarmee Coco het product in de jaren ’20 doopte. Het zou mijns inziens namelijk makkelijk/interessant zijn de olie te koppelen aan de iconische camelia, marketing-gewijs.

het gevoel van zijde

Deze olie voelt lekker luxueus, als pure zijde op de huid. Ze heeft een satijnen finish, eerder dan een vette. Ze trekt snel in, maakt de huid soepel en voorziet deze van een onmiddellijke glow. Vooral tijdens deze koudere periode is de olie bijzonder kalmerend en een goede verrijking van mijn routine. Bon, soms bestaat mijn routine bijna alleen uit Huile de Jasmin. Sssh! Hey, Marilyn had N°5, ik heb dit.

Gion (Kyoto, Japan) in 2015, tijdens mijn reis

schoonheidsritueel

Persoonlijk hou ik er van om deze olie aan te brengen bij een uitgebreide badkamersessie, op ochtenden die extra ruimte hebben voor een verwenmoment of vlak voor/na een meditatiesessie. In al die gevallen sprenkel ik een paar druppels in mijn handen en duw ik de olie traag en zacht in mijn huid. Vervolgens geef ik mezelf een gezichtsmassage met m’n jade roller. Genieten!

De olie is, zoals je kan verwachten, heerlijk multifunctioneel en past in verschillende skincare rituelen. Ze kan an sich gebruikt worden, aangebracht worden onder een serum of crème, of door de nacht- of dagcrème gemengd worden. Mix een druppel van deze olie met wat foundation voor een lichtere dekking en een natuurlijke finish.

c’est pas cheap

It’s Chanel, darling. Maar weet wel dat voor deze heerlijke olie geldt: a little goes a looong way. Hoe vaak ik hem ook gebruik, dit flesje lijkt haast niet op te raken.

[korra_icon icon=”moon”]

bij de parfumerie
€110 / 50ml

1 Comment

  1. 4 jaar ago

    Dit product klinkt zo lekker! Ik kende het nog helemaal niet!