Menu & Search
Chanel herfst 2106 – Le Rouge, Collection n°1

Chanel herfst 2106 – Le Rouge, Collection n°1

De herfstcollectie van Chanel is opgetrokken rond de kleur rood.


chanellesrouges2016_4

De eerste collectie van Lucia Pica voor Chanel ligt in de parfumerie. Ze neemt, na een kort Tom Pecheux intermezzo, het roer over  van Peter Philips die in 2014 na vijf jaar het huis verliet en overstapte naar Dior. Haar debuutcollectie is een statement. Ze kiest resoluut voor de meest klassieke kleur in make-up: rood. Rode lippen, rode nagels … maar rode ogen? Lucia maakt het draagbaar. (Beloofd.)

de collectie

Ik heb altijd al een passie gehad voor de kleur rood,” vertelt Lucia Pica, Global Creative Make up and Colour Designer bij Chanel. “De kleur weerspiegelt kracht en emotie, warmte en contrast. […] Ik vind rood zo krachtig, en tegelijkertijd is de kleur zo em- blematisch voor de wereld van het Huis Chanel.” Haar missie met deze collectie: “een manier bieden om een snelle, verrassende en gedurfde maquillage te kunnen aanbrengen. De collectie biedt een zekere vrijheid en een praktische kant, gecombineerd met de kracht van rood.

I am obsessed with the colour red, I always have been. There is strength and motion, warmth and disruption in red.” – Lucia Pica

luciapicaxchanel

(bron: Chanel)

De eerste sneak peeks van de collectie, een paar productfoto’s en achter de schermen bij de promo shoot met Kirsten Stewart, gezicht van de collectie, boezemen mij niet direct vertrouwen in. Rood. Alles. Durf ik dit? De kijk van Lucia Pica op make-up resoneert echter bij mij. “Als ik maquillage gebruik, wil ik meestal een persoonlijkheid weergeven, en geen nieuw personage creëren. Ik wil sublimeren wat er al is.” Kirsten Stewart speelt dan wel model, ze hééft persoonlijkheid. Welke rol ze ook speelt, haar eigen karakter straalt er doorheen. Haar rood is niet noodzakelijk mijn rood. In zo’n situatie, lieve lezer, is er maar één optie: uittesten, experimenteren, ontdekken. Check.

mijn bevindingen

De bedenkelijke blik in de ogen van mijn moeder toen ik het oogschaduwpalette Candeur et Expérience openklikte. De vaaglijke bezorgdheid die alleen maar toenam toen ik ook Eros, een prachtig rood oogpotlood, uit zijn kartonnen doosje schoof. “Je gaat er ziek uitzien.” In a way.
Het ding is, de tinten die Lucia Pica samenstelde voor deze Chanel collectie, passen mij perfect. Het is geen baksteenrood voor de ogen. De delicate bruine en paarsige ondertonen maken de kleuren draagbaar, mooi in combinatie en verbazend veelzijdig in gebruik. Het doet me denken aan de Rouge Noir collectie van vorig jaar, gebaseerd op de iconische gelijknamige nagellak. Ik pak steeds opnieuw naar Eros, een prachtige kleur van een formule (Stylo Yeux Waterproof) die herhaaldelijk op mijn seizoens it-list staat. Van de vier lipsticks die ik in mijn bezit heb (Rouge Tentation, Rouge Charnel, Rouge Feu en Rouge Audace) is het diep frambozenrood veruit mijn favoriet. Het bruine Rouge Audace krijgt dit najar allicht wat wear, Rouge Tentation is verzekerd van een plaats in mijn handtas.

swatches

chanellesrouges2016_swatches1

chanellesrouges2016_swatches2

sinds 12 augustus bij de parfumerie, limited edition
Rouge Allure – €35 / Rouge Allure Velvet – €35
Le Crayon Lèvres – €24
Stylo Yeux Waterproof – €26
Dimensions de Chanel (mascara) – €33
Les 4 Ombres ‘Candeur et Expérience’ – €51
Illusion d’Ombre Velvet – €32
Le Vernis Longue Tenue – €25 / Le Vernis Gloss – €25

samples

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

3 Comments

  1. 6 jaar ago

    @ Silkeblog: Ja, eh? BEn er zelf ook hélemaal weg van. <3

  2. 6 jaar ago

    Wat een prachtige collectie! Ö