Menu & Search
Caudalie spa day chez Les Etangs de Corot

Caudalie spa day chez Les Etangs de Corot

Het leven van een beautyblogger is hard, lieve lezer. Ik trok onlangs – en dit volledig ten behoeve van uw leesplezier, ahum – een dagje naar het verre Les Etangs de Corot, de Caudalie spa net buiten Parijs, aan een rustig meer midden in het groen. (Uw jaloezie is terecht: het was za-lig.)

Caudalie
– wijn & skincare –

Caudalie heeft haar wortels in Bordeaux, tussen de wijnranken van het familiebedrijf van dochter Mathilde Thomas en haar echtgenoot Bertrand. De naam, Caudalie, verwijst rechtstreeks naar het oorspronkelijke lot van de druiven: wijn, (een ‘caudal’ is een meeteenheid om uit te drukken hoe lang de wijn de smaakpapillen beroert, hoe meer caudalie, hoe beter de wijn). De familie produceert nog steeds een vooraanstaande wijn. Mathilde, geïntrigeerd door de verborgen verzorgende eigenschappen van de wijnranken, ontwikkelde een minstens even vooraanstaande skincare lijn…

Les Etangs de Corot
– spa bij Versailles –

Ik trok naar het idyllische Les Etangs de Corot, samen met Paulien (Polienne), Axelle (Style Playground) en Charlène (La fauta à) om de lijn beter te leren kennen. Hup, de Thalys op richting Parijs, de taxi naar Versailles en vijftien minuutjes later le-voilà: een dagje relaxen in de spa waar o.a. Johnny Depp het ons voordeed.
Gebouwd in de middeleeuwen op een open plek in het bos naast het meer, ademt Les Etangs de Corot landelijke luxe, geschiedenis en rust. Haar naam komt van schilder Jean-Baptiste Camille Corot, één van de vele schrijvers en schilders geïnspireerd door de natuur aldaar. Het hotel heeft 43 kamers (waaronder de schattigste die u ooit zag: de Paul & Joe kamer) en maar liefst drie restaurants, waarvan één met een Michelinster bekroond. De behandelingen in de spa worden gedaan met de producten van Caudalie…

caudaliespa3

But first: yoga!

relax-modus: aan!

De omgeving alleen al zorgt voor een zen gevoel, maar wij kregen een volledig programma met als doel ontspanning en detox, te beginnen met een yoga-sessie, een heerlijk lichte lunch (heb nog altijd visioenen van de coquilles st-jacques, mmm), een zalige Caudalie facial en massage en lekker relaxen in de spa. Beetje dobberen in het bubbelbad en – mijn favoriet – loungen in het turks stoombad tot je de zachtste huid ter wereld hebt. Post-pamper happy faces voor de Thalys trip naar huis!

 

Spa Caudalie Les Etangs de Corot
55 Rue de Versailles
92410 Ville-d’Avray, France

+33 1 41 15 37 70

Save

6 Comments

  1. 7 jaar ago

    Klinkt als een droom. Gezonde portie jaloezie hier ;)

  2. 7 jaar ago

    Zalig! Wil ook doen…

  3. Wat een leuke foto’s. Zo te zien was het top!

  4. 7 jaar ago

    Wat moet je heerlijk hebben kunnen ontspannen. Je bent een lucky Bird, maar ik gun het je ten zeerste