Menu & Search

Carven L’Eau de Toilette

Nog niet helemaal klaar om over te schakelen naar de typische najaarsgeuren, of gewoon meer van de frissere parfums? Dan is deze L'Eau de Toilette van Carven heel waarschijnlijk iets voor jou. Dit mooie flacon, ontworpen door Thierry de Baschmakoff, werd me deze zomer opgestuurd, want dit lenteparfum is lekker voor zonnige dagen, toch heeft het voor mij absoluut genoeg diepgang en warmte voor de herfst.


Mid september en de zomer lijkt voorbij. Nog niet helemaal klaar om over te schakelen naar de typische najaarsgeuren, of gewoon meer van de frissere parfums? Dan is deze L’Eau de Toilette van Carven heel waarschijnlijk iets voor jou. Dit mooie flacon, ontworpen door Thierry de Baschmakoff, werd me deze zomer opgestuurd, want dit lenteparfum is inderdaad lekker voor zonnige dagen. Toch heeft het voor mij absoluut genoeg diepgang en warmte voor de herfst.

noten:

top citroen, pioen, lathyrus (pronkerwt)
hart freesia, hyacinth, blauweregen
basis wit hout, sandalhout, muskus, amber

Het is een flanker van het eerder (2013, L’Eau de Toilette is van 2014) verschenen Carven Le Parfum, maar zou helemaal anders ruiken dan het origineel. Ik kan niet vergelijken, want heb Le Parfum niet in mijn bezit en ik ben te tam – zo invested ben ik gewoon niet vandaag – om naar de parfumerie te lopen voor een vergelijkende studie. Francis Kurkdjian, neus achter de compositie, verwoordt het als volgt: “I imagined Carven L’Eau de Toilette like a lightweight piece of clothing, with an elegant cut and a decidedly ‘city’ look. As easy to wear as Le Parfum but made of a different fabric, probably more airy. […] I wanted to bring a fresh floralcy, so we have an idea of something lighter without it ‘being lighter’.

 

Het resultaat is een fris en montere, ladylike L’Eau de Toilette met een verrassend prominente aanwezigheid en ongecompliceerde diepgang. Het knipoogt naar de groene geuren van de nineties, maar ik ruik op mijn huid vooral ook witte bloemen. Heel mooi.

[korra_icon icon=”tag”]
in de parfumerie
€44/30ml – €65/50ml – €84/100ml

1 Comment

  1. Willemse
    4 jaar ago

    Oeh ben zeer benieuwd naar deze geur.